"Christian Zoega Jessen" <zoega@_x_ddf.dk> wrote in message
news:mopret8b5fhl697uve57nsicd8olsuhh9p@4ax.com...
> Hør ikke på ham, Nanna. Han er vist lidt af en vinsnob, og de er de
> værste. Jeg tænker ikke på den med de 5-6 dage, for der er jeg enig
Tak skal du ha' - jeg ved ikke lige hvad det er der kvalificerer en til at
være vinsnob, men jeg kan da fortælle dig at jeg drikker alt mulig fra vin
emballeret i papkartonner til dyre cru-vine, så jeg vil da selv mene at jeg
er nogenlunde bredspektret.
I øvrigt er papkartonnerne med en pose indeni og en aftapningshane en
glimrende opbevaringsform, der tillader at man tapper et enkelt glas uden at
stå med et restproblem. Det har tidligere været svært at finde en nogenlunde
vin med denne emballage, men efterhånden er det faktisk muligt at finde både
rød og hvid i prisklassen omkring 40 Kr./l i en fornuftig kvalitet.
> med Jan - det er for meget. Men at vinen skulle være dårlig efter
> "mere end en dag" det er ikke rigtigt. Det kan du garanteret ikke
> smage.
Jeg skrev nu heller ikke at den er dårlig efter mere end en dag. Men til
gengæld skrev jeg - og det vil jeg gerne understrege - at det afhænger meget
af hvilken vin der er tale om.
I øvrigt er det uhyre sjældent at der er en slat tilbage når vi er færdige
.
> Det kræver bare, at du investerer i en af disse små pumper, som kan
> suge luft ud af flasken. En sådan pumpe kan købes masser af steder,
> og den koster måske en halvtredser.
Disse pumper har været diskuteret meget på alt.food.wine, og der er mange
forskellige meninger om nytten af dem. Men jeg husker at der var en, der
havde lave forsøg med at lade vin stå med en almindelig prop og så disse
vakum-fiduser, og han hævdede hårdnakket at der ingen forskel var. På den
anden side kan jeg se, at de benyttes i udstrakt grad hos mange
vinproducenter, når de skænker "prøver" op.
Nogle af "kemikerne" i gruppen mente faktisk at et vakum kunne trække nogle
af de såkaldt flygtige syrer ud af vinen, og at det vakum, der opstår i
flasken ligefrem skulle være skadeligt.
Til gengæld var der ret stor enighed om (så vidt jeg husker) på den
internationale vingruppe at noget af det bedste man kunne gøre var hurtigst
muligt at få slatten placeret i køleskabet - og flere talte for den omtalte
omhældning til en mindre flaske.
Det skulle også kunne lade sig gøre at få en dims, så man kan fylde den
halvtømte flaske med en eller anden inaktiv luftart (Argon?) - men jeg har
aldrig sådan en fyr - og den vil sikkert koste en bondegård, hvis man kan
finde den.
Skål
Jan
- og til kamp mod slatterne!