Hvordan gør man det med at bruge klinker når man skal bage pizza i ovn
Må hellere lige smide et par spørgsmål inden jeg går igang
Er det lige meget hvad for gulvklinker man bruger ?
Hvor tykt et lag klinker skal der til ?
Brænder bunden ikke på når den kommer ind på så varme klinker ?
Skal ovnen bare stå på højeste temperatur med bundvarme plus varmluft ?
Må der komme bagepapir oven på klinkerne ?
Mvh
Lars
"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:401c280e$0$263$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Har lige fået nyt komfur, og det skulle prøves af: det har pizza-funktion
> dvs. bundvarme+varmluft, forsøgte så i dag med tre pizzaer. Een på plade
> helt nede i bunden, een på rist med nogle gulvklinker (ubehandlede)
> ovenover, 275 grader, og een i Weber også på klinker.
>
> Weber blev bedst, klinker i ovn næstbedst, og plade forneden dårligst, men
> der var ikke stor forskel. Alle kunne måle sig med proffesionel(HVORDAN
> staves det?) stenovn, fordelen er at de er friske og VARME.
>
> Konklussionen må være, at hvis man ikke har en Weber, eller hvis man skal
> lave flere ad gangen, så overvej at købe en ovn med pizzafunktion næste
> gang.
>
> PS. havde lidt travlt så dejen hævede max. en time, men det blev godt
> alligevel, bruger ½ durummel og ½ alm. hvedemel, ca. ½ liter vand til tre
> pizzaer, ½ pakke gær.
>
> --
> venligst
> Ralph
>
>