/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvor køber man ghee i København?
Fra : David Rasmussen


Dato : 30-01-04 18:10

Og hvordan opbevares det?

/David

 
 
Klaus Alexander Seis~ (30-01-2004)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 30-01-04 18:29

David Rasmussen skrev:

> Og hvordan opbevares det?

Man kan købe det i mange, hvis ikke de fleste, perkergrønthandlere
på Nørrebro, men det bliver meget bedre hvis man laver det selv.

Ghee, på dansk kaldet klaret smør, opbevares blot i en krukke i
spisekammeret.

--
Klaus Alexander Seistrup, Copenhagen, Denmark.
http://www.seistrup.dk/ · http://www.pnx.dk/

David Rasmussen (30-01-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 30-01-04 20:11

Klaus Alexander Seistrup wrote:
>
> Man kan købe det i mange, hvis ikke de fleste, perkergrønthandlere
> på Nørrebro, men det bliver meget bedre hvis man laver det selv.
>

Og hvordan laver jeg det så?

> Ghee, på dansk kaldet klaret smør, opbevares blot i en krukke i
> spisekammeret.
>

Dvs. det behøver ikke være på køl?

/David

Klaus Alexander Seis~ (30-01-2004)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 30-01-04 20:54

David Rasmussen skrev:

> Og hvordan laver jeg det så?

Varmer smør ganske langsomt op så al væden fordamper og mælkeresterne
falder til bunds. Smørret må ikke branke. Når smørret ikke damper
længere, kan man dyppe en strimmel papir i gryden og sætte ild til
den. Hvis flammen ikke sprutter er al væden fordampet. Det klarede
smør kan nu hældes over i en passende beholder - evt. gennem et oste-
klæde.

>> Ghee, på dansk kaldet klaret smør, opbevares blot i en krukke i
>> spisekammeret.
>
> Dvs. det behøver ikke være på køl?

Ikke nødvendigvis, men det skader ikke.

--
Klaus Alexander Seistrup, Copenhagen, Denmark.
http://www.seistrup.dk/ · http://www.pnx.dk/

Ukendt (30-01-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 30-01-04 21:31


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:401ab640-5974ed06-7145-4762-a660-8e0bce62d0c4@news.szn.dk...
> David Rasmussen skrev:
>
> > Og hvordan laver jeg det så?
>
> Varmer smør ganske langsomt op så al væden fordamper og mælkeresterne
> falder til bunds.

Lige en supplerende oplysning:

Det klarede smør er det der er mellem det lidt skummende på overfladen, og
mælkeresterne i bunden. Mælkeresterne er grumset og uklart. Med lidt
forsigtighed kan man hælde det klarede smør over i en eller anden beholder,
uden at få mælkeresterne med. Det lidt skummende på overfladen fjernes med
en ske.

Det er helt klart billigere at lave det selv, end at købe det

Tina



Dorte Klerke (30-01-2004)
Kommentar
Fra : Dorte Klerke


Dato : 30-01-04 20:03

Blev også lidt nysgerrig om man kunne lave det, troede der var mere til det
end som så, men fandt denne opskrift, der står også det bare skal opbevares
i køleskab.

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=1399

Dorte



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177503
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408541
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste