det er en god ide med ristafel til mange. Lav flere forskellige saucer
og eventuelt nogel andre retter. Server med ris. Lav små skåle med
tilbehør - kokos, bananskiver,ananasstykker,rosiner,chili, forskellige
thai dip, peanuts, cashewnødder , hakket koriander.
Du kan f.eks lave følgende retter:
Kæmperejer i stærk chili (4 pers.)
En meget stærk ret med kæmperejer, der lyntilberedes og serveres med
masser af ris.
500 g rå kæmperejer
2 spsk vegetabilsk olie
1 halveret, skiveskåret løg
2 spsk Rød karrypasta
1 spsk brun farin
2 spsk hakket, frisk koriander
Tag skallen af rejerne, men lad halen sidde på. Fjern tarmen.
Varm olien op og sauter løget i 1 minut. Tilsæt karrypastaen og steg
videre i 1 minut.
Vend rejer og brun farin i og steg ved moderat varme, indtil rejerne er
færdige, mens der røres af og til.
Oksekød i grøn karry
(3-4 personer som hovedret)
300 g Oksekød
2 ds Kokosmælk
100 g Ægplanter (mini auberginer - runde på størrelse med en lille
tomat)
7 blade Kafir lime blade
2 grene Sød basilikum
3 spsk Fiske sauce
1-2 spsk Sukker
5 spsk Madolie
1-2 spsk Grøn karry pasta
Oksekød skæres ud i stykker af 1 cm tykkelse og 3-4 cm længde.
Olie varmes i gryde og grøn karry pasta røres ud i olien. Kødet kommes i
og gennemsteges.
Kokosmælk tilsættes lidt ad gangen, mens der røres rundt.
Når alt kokosmælken er tilsat koger retten videre for svag varme til
kødet er mørt.
Limeblade, sød basilikum, ægplanter, sukker og fiske sauce tilsættes og
der røres rundt.
Tip: Pas på med karry pasta den er stærk. 1 spiseske giver en
middelstærk ret, mens 2 vil gøre den hot.
Svinekød med peber (4 pers.)
Lynstegt svinekød i skiver med mangetout-ærter, hvidløg og østerssauce.
2 spsk vegetabilsk olie
500 g magert svinekød i tynde skiver
½ tsk friskkværnet, sort peber
3 fed hakket hvidløg
1 hakket løg
2 spsk østerssauce
½ dl vand
1 tsk brun farin
125 g nippede mangetout-ærter
Varm olien op i en wok eller stor sauterpande. Tilsæt svinekød, peber,
hvidløg og løg og steg, til svinekødet er smukt gyldent og gennemstegt.
Rør østerssauce, vand, brun farin og mangetout-ærter i retten og lynsteg
i 1 minut
FISK I SUR – SØD SAUCE
Der anvendes: Til 2 personer
250 gram filet af torsk, sej eller havkat i store tern
400 gram wok grønsager i tynde strimler, fx gulerod, forårsløg,
sukkerærter og kål
1 spsk. olie
1 spsk. hakket frisk ingefær
1 fed hakket hvidløg
frisk koriander, basilikum eller mynte
Sur – Sød sauce:
1 1/2 dl. almindelig lagereddike
4 – 5 spsk. sukker
2 spsk. koncentreret tomatpure
3 dl. fiskebouillon
2 spsk. fiskesauce
eventuelt lidt chilipasta
1 spsk. kartoffelmel
Fremgangsmåde:
1: Læg fisken på en damprist i en gryde med lidt vand og damp fisken 4 –
5 minutter under tætsluttende låg.
2: Bland alle ingredienserne til den sur – søde sauce og bring dem til
kogepunktet under omrøring ( den må ikke koge). Fjern straks gryden fra
varmen og smag eventuelt til med sukker, salt og chilipasta.
3: Varm olien i en stor sauterpande. Tilsæt hvidløg og ingefær og straks
efter grønsagerne. Lynsteg til de er knap møre. Tilsæt den varme sauce
og varm retten igennem. Læg fisken på et fad og hæld grønsager og sauce
over. Pynt med korianderblade, mynte eller basilikum.
Thai forårsruller (16 stk.)
Små, sprøde, friturestegte forårsruller fyldt med kylling, rejer og
bønnespirer.
100 g finthakket kyllingebrystfilet
50 g finthakkede, rå rejer uden skal
1 reven gulerod
100 g bønnespirer
2 forårsløg i skiver
1 cm finthakket, skrællet, frisk ingefærrod
2 tsk soyasauce
2 tsk fiskesauce
2 tsk majsmel
2 spsk vand
16 firkanter á 12 cm forårsrulle- eller wontondej
Vegetabilsk olie til friturestegning
Bland kyllingkød, rejer, gulerod, bønnespirer, forårsløg, ingefær, soya-
og fiskesauce i en skål.
Pisk majsmel og vand sammen til en lind dej. Læg 2 tsk fyld på hvert
stykke dej i det ene hjørne. Fold snippen over fyldet og fold venstre og
højre hjørnesnip ind mod midten, rul rullen sammen, så den ligner en
cigar. Pensl kanterne på det fjerde hjørne med majsmelblandingen, så
rullen »limes« godt sammen.
Varm olien op i en wok eller dyp sauterpande. Når en brødterning bruner
på 40 sekunder, er olien klar til fritering. Frituresteg forårsrullerne
ved middelvarme, til de er gyldenbrune på alle sider. Dryp af på
køkkenrulle. Server forårsrullerne ledsaget af Sød chilisauce.
Opskrifterne har jeg fået af en Thailænder der bor i Danmark og det
smager. Det er ikke dyrt og tager ikke for lang tid. De fleste synes det
er spændende at kunne tage lidt af flere forskellige slags
Bon Apetit
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"