/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rosenblade i dessert...
Fra : Dorte Klerke


Dato : 17-01-04 23:52

Hej
Synes nedenstående opskrift lyder lækkert, som jeg overvejer at bruge til
kærestens fødselsdag - shh (han kigger nogle gange herinde :)

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=9999

Men der er en ting jeg ikke helt kan forstå, hvorfor der skal bruges
rosenblade, giver de en speciel smag og smager det godt? kan det overhovedet
smages, at de har været i? Er det besværet og pengene værd?

Hilsen

Dorte



 
 
kelds@ofir.dk (18-01-2004)
Kommentar
Fra : kelds@ofir.dk


Dato : 18-01-04 01:19

On Sat, 17 Jan 2004 23:51:30 +0100, "Dorte Klerke"
<dorte@home2.gvdnet.dk> wrote:


>
>http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=9999
>
>Men der er en ting jeg ikke helt kan forstå, hvorfor der skal bruges
>rosenblade

Fordi det er en del af opskriften - ligesom de andre ingredienser er
det.....

>, giver de en speciel smag og smager det godt?

Ja, de giver en speciel smag - om det smager dig er jo ikke til at
svare på.

>er det besværet og pengene værd?

Prøv det og bedøm selv - du kan få tørrede rosenblade/rosenknopper i
diverse 10 kroners-butikker, hvor der er nok til adskillige portioner
sorbet.

KS


Dorte Klerke (18-01-2004)
Kommentar
Fra : Dorte Klerke


Dato : 18-01-04 12:30


<kelds@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:c0kj0093brlvs89tadavk7qs3dh7q1f2ae@4ax.com...
> On Sat, 17 Jan 2004 23:51:30 +0100, "Dorte Klerke"
> <dorte@home2.gvdnet.dk> wrote:
>
>
> >
> >http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=9999
> >
> >Men der er en ting jeg ikke helt kan forstå, hvorfor der skal bruges
> >rosenblade
>
> Fordi det er en del af opskriften - ligesom de andre ingredienser er
> det.....

Det var da et dumt svar, hvis jeg ikke vidste det var en ingrediens, hvorfra
skulle jeg så vide, de skulle i. Så det kan jeg ikke bruge til noget.

> >, giver de en speciel smag og smager det godt?
>
> Ja, de giver en speciel smag - om det smager dig er jo ikke til at
> svare på.
>
> >er det besværet og pengene værd?
>
> Prøv det og bedøm selv - du kan få tørrede rosenblade/rosenknopper i
> diverse 10 kroners-butikker, hvor der er nok til adskillige portioner
> sorbet.

Det var nu ikke sorbet, men pyt. Men kunne da godt tænke mig, at vide om
nogen synes det smager godt, om de kan smage det. Så det at prøve og bedømme
selv, ja ville jo gerne vide det inden jeg lavede desserten...

Men kan man godt bruge tørrede? Vil de ikke smulre? Giver det samme smag. Ud
fra opskriften fremgår det, at det er friske.

Dorte



Carsten Finn Rasmuss~ (18-01-2004)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 18-01-04 13:26

Dorte Klerke wrote:
>>
>> Fordi det er en del af opskriften - ligesom de andre ingredienser er
>> det.....
>
> Det var da et dumt svar, hvis jeg ikke vidste det var en ingrediens,
> hvorfra skulle jeg så vide, de skulle i. Så det kan jeg ikke bruge
> til noget.

Det er da ikke noget dumt svar. Hvis du kigger på opskriften, vil du se
at rosenbladende først skal tilsættes lagen, trække sammen med denne, og
derefter sies fra. Dette indikerer kraftigt at rosenbladene er et
*smagsbidrag* og ikke kun pynt.

Hint 1:
Det er ikke nogen god ide, at bede om hjælp og så kalde svarene for
'dumme'. Det virker ikke befordrende på lysten til at hjælpe.

Hint 2:
Første gang man benytter en opskrift synes jeg det er en god ide at
følge den nøje. Ellers får man jo ikke det resultat forfatteren har
tænkt sig. Senere kan man så ændre på ingrendienser/mængder så de passer
til ens eget temperement.

Om smagen fra rosenbladene er væsentlig for resultatet kan jeg desværre
ikke hjælpe med.
Hvis det er tilfældet mener jeg, at man kunne købe noget
rosenvand/rosenolie. Måske kan andre hjælpe med det.

--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....



Dorte Klerke (18-01-2004)
Kommentar
Fra : Dorte Klerke


Dato : 18-01-04 13:37

> Det er da ikke noget dumt svar. Hvis du kigger på opskriften, vil du se
> at rosenbladende først skal tilsættes lagen, trække sammen med denne, og
> derefter sies fra. Dette indikerer kraftigt at rosenbladene er et
> *smagsbidrag* og ikke kun pynt.

Det kunne jeg da godt gætte mig til, derfor jeg spurgte, hvis det var til
pynt kunne jeg være ligeglad, så vidste godt det var en ingrediens, at den
bare skal tilsættes, derfor ville det være interessant, at vide om det kunne
smages, som jeg håbede svar på, men bare fik en hentydning, som om jeg ikke
kan læse opskriften.



kelds@ofir.dk (18-01-2004)
Kommentar
Fra : kelds@ofir.dk


Dato : 18-01-04 23:25

On Sun, 18 Jan 2004 12:29:36 +0100, "Dorte Klerke"
<dorte@home2.gvdnet.dk> wrote:

>
><kelds@ofir.dk> skrev i en meddelelse
>news:c0kj0093brlvs89tadavk7qs3dh7q1f2ae@4ax.com...
>> On Sat, 17 Jan 2004 23:51:30 +0100, "Dorte Klerke"
>> <dorte@home2.gvdnet.dk> wrote:

..
>
>Det var da et dumt svar, hvis jeg ikke vidste det var en ingrediens, hvorfra
>skulle jeg så vide, de skulle i. Så det kan jeg ikke bruge til noget.
>
Jeg synes nu svaret var på niveau med spørgsmålet - hvis du synes det
var dumt, så...

KS

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste