/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
"Hardfish" - elller noget i den retning..
Fra : Andreas Skjæmt Ander~


Dato : 16-01-04 21:58

Jeg havde engang en kammerat fra island, som lærte mig at spise noget
han kaldte hardfish ( det staves sikkert ikke sådan, men sådan lød det
når han sagde det).
Det er små fisk (hele), som man salter og lader ligge i solen indtil
de er totalt drænet for vædske. Han fortalte at de gamle endda påstod
at det smagte bedre hvis man tissede på dem (YUCK!)
Når de er totalt tørre river man skindet af og tager det lyse kød (
man skal hive det af i flager ligesom med bark), som man smører godt
med smør på og spiser det.

Jeg har aldrig smagt noget så enestående, men kan desværre ikke finde
det her i Danmark. Er der nogen der ved hvor man evt. kan købe det og
evt. om det har et dansk navn, for min fiskehandler kender ikke til
det (ØV!)

Venlig hilsen
Andreas

 
 
Peter Græbe (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Peter Græbe


Dato : 17-01-04 00:09

Andreas Skjæmt Andersen skrev:

> Jeg havde engang en kammerat fra island, som lærte mig at spise noget
> han kaldte hardfish ( det staves sikkert ikke sådan, men sådan lød det
> når han sagde det).

Hardfiskur.

> Jeg har aldrig smagt noget så enestående, men kan desværre ikke finde
> det her i Danmark. Er der nogen der ved hvor man evt. kan købe det og
> evt. om det har et dansk navn, for min fiskehandler kender ikke til
> det (ØV!)

Se http://www.icelandseafish.com/products.php

Det er foder med et proteinindhold, der rykker!
12 kg fisk reduceres til 1 kg -> proteinindhold på ca. 70 %.

Koster såvidt jeg kan se små 300 DKK + forsendelse. Pr. kg.

--
Mvh. Peter Græbe

Bjarke Bundgaard (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 17-01-04 00:42

Jeg kan kun sige een ting - jeg elsker det!

Min mor er født på Island og allerede som barn lærte jeg at sætte pris på
det.
Det første jeg gør når jeg er på besøg hos familien er at styrte ned og købe
mig en pakke.Selvom det er også er rimeligt dyrt på Island.
Da jeg var på telttur på Island med min kæreste (før barn) havde jeg også en
pakke med i rygsækken - men hun tvang mig sgu' til at vælge imellem hende og
mit hardfiskur. Løsningen var at jeg sad udenfor teltet, kiggede på de lyse
nætter og gnavede de smagsrige fiskestrimler i mig. Nams...

Den med pisset er en rigtig røver. Islændinge elsker testeoronfyldte
historier om klamme mad- og spisevaner (Bare spørg om nedgravet hajkød, 'den
sorte død', rå muslinger m.m.). Der er kun en ting de elsker mere; det er at
få os til at hoppe på, at de selv synes det er lækkert ;)

Bjarke



"Peter Græbe" <graebe_fjern@webspeed.dk> wrote in message
news:1gpl461jn4ecv.9fsqo1y6w5bi.dlg@40tude.net...
> Andreas Skjæmt Andersen skrev:
>
> > Jeg havde engang en kammerat fra island, som lærte mig at spise noget
> > han kaldte hardfish ( det staves sikkert ikke sådan, men sådan lød det
> > når han sagde det).
>
> Hardfiskur.
>
> > Jeg har aldrig smagt noget så enestående, men kan desværre ikke finde
> > det her i Danmark. Er der nogen der ved hvor man evt. kan købe det og
> > evt. om det har et dansk navn, for min fiskehandler kender ikke til
> > det (ØV!)
>
> Se http://www.icelandseafish.com/products.php
>
> Det er foder med et proteinindhold, der rykker!
> 12 kg fisk reduceres til 1 kg -> proteinindhold på ca. 70 %.
>
> Koster såvidt jeg kan se små 300 DKK + forsendelse. Pr. kg.
>
> --
> Mvh. Peter Græbe



Peter Græbe (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Peter Græbe


Dato : 17-01-04 10:41

Bjarke Bundgaard skrev:

> Selvom det er også er rimeligt dyrt på Island.

Ja, vel er det mange penge; men man gnasker jo ikke et helt kilo i sig på
en aften...øh, gør man? Det må jo være noget koncentreret stads.

> Da jeg var på telttur på Island med min kæreste (før barn) havde jeg også en
> pakke med i rygsækken - men hun tvang mig sgu' til at vælge imellem hende og
> mit hardfiskur. Løsningen var at jeg sad udenfor teltet, kiggede på de lyse
> nætter og gnavede de smagsrige fiskestrimler i mig. Nams...

Siden at I nu hár fået barn, må du vel være løbet tør for fisk i hvert fald
på ét tidspunkt...

> Den med pisset er en rigtig røver. Islændinge elsker testeoronfyldte
> historier om klamme mad- og spisevaner (Bare spørg om nedgravet hajkød, 'den
> sorte død', rå muslinger m.m.). Der er kun en ting de elsker mere; det er at
> få os til at hoppe på, at de selv synes det er lækkert ;)

He he.

(Men din besvarelse er jo mest rettet mod den oprindelige spørger.)

--
Mvh. Peter Græbe

Bjarke Bundgaard (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 17-01-04 13:30


"Peter Græbe" <graebe_fjern@webspeed.dk> wrote in message
news:f6u93nv0ol81.1snf0dtqkjf87.dlg@40tude.net...
> Bjarke Bundgaard skrev:
>
> > Selvom det er også er rimeligt dyrt på Island.
>
> Ja, vel er det mange penge; men man gnasker jo ikke et helt kilo i sig på
> en aften...øh, gør man? Det må jo være noget koncentreret stads.

Nje, et kilo er lige voldsomt nok... Jeg tror nu tænder vil sige fra før
maven gør det. Med hensyn til pris. Det lykkedes os
faktisk at leve for 200 dkr om dagen da vi rejste i Island. (NB! et halvt
pund smør kostede omkring 30 dkr sidst jeg var der)
Udfra den betragtning var 75 dkr om ugen på hardfiskur vældigt meget...

> Siden at I nu hár fået barn, må du vel være løbet tør for fisk i hvert
fald
> på ét tidspunkt...

LOL!

> He he.
>
> (Men din besvarelse er jo mest rettet mod den oprindelige spørger.)

Yep, du har ret - det var et svar til Andreas.
Anyway - det er ment som en generel advarsel om islændingenes
røverhistorier. Min fader var engang med ude på en fisketur omkring
Vestmannaeyjar. Der fiskede de en masse bunddyr op, som blev hældt ud på et
bord og så bliv de ellers beordret til at guffe lækkerierne i sig...
søpindsvin, krabber, muslinger m.m. Det er muligt at islændingene selv ville
have spist løs i fordomstid, hvor føden og brænde var sparsomme ressourcer -
men jeg tvivler på at du ville finde det store lokale publikum, hvis du i
dag lossede 100 kg friskfanget 'alt-godt-fra-bunden-af-havet' på et bord på
Reykjaviks hovedgade.

Bjarke



Andreas Skjæmt Ander~ (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Andreas Skjæmt Ander~


Dato : 17-01-04 18:03

MUMS! Det skal bestilles!
En skam at det er så dyrt men man kunne jo fristes til at servere det
for svigerfaren...


Tak for hjælpen!

Andreas


On Sat, 17 Jan 2004 00:08:44 +0100, Peter Græbe
<graebe_fjern@webspeed.dk> wrote:

>Andreas Skjæmt Andersen skrev:
>
>> Jeg havde engang en kammerat fra island, som lærte mig at spise noget
>> han kaldte hardfish ( det staves sikkert ikke sådan, men sådan lød det
>> når han sagde det).
>
>Hardfiskur.
>
>> Jeg har aldrig smagt noget så enestående, men kan desværre ikke finde
>> det her i Danmark. Er der nogen der ved hvor man evt. kan købe det og
>> evt. om det har et dansk navn, for min fiskehandler kender ikke til
>> det (ØV!)
>
>Se http://www.icelandseafish.com/products.php
>
>Det er foder med et proteinindhold, der rykker!
>12 kg fisk reduceres til 1 kg -> proteinindhold på ca. 70 %.
>
>Koster såvidt jeg kan se små 300 DKK + forsendelse. Pr. kg.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste