"Cindie Iwersen" <ciwr@obel.auc.dk> skrev i meddelandet:
>Jeg har købt noget hakket kalkunkød og nu ville jeg hør om man kan lave
>frikadeller af farsen. Eller er der måske en som har en god opskrift
>liggende på et eller andet med hakket kalkunkød. Det skal være en nem
>og billig ret.
Hi Cindie, -denne opskrift på kalkunkrebinetter er helt gratis...
Kalkunkrebinetter med bacon & svampe:
4 pers.
500 g hakket kalkun
150 g bacon (i tyndeskiver)
1 spsk smør
-
Dampet savoykål:
1 lille savoy (el. a. kål) - meget fint snittet
2 spsk smør
evt. lidt muskatnød (revet)
1 dl hønsebouillon
1½ dl piskefløde
-
Tilbehør:
250 g champignon (i tykke skiver)
lidt persille
små pillekartofler el. løse ris
Form kødet til 4 krebinetter og vikl 1-2 skiver bacon om kanten på hver.
Drys med peber og evt. lidt salt. Skær resten af baconen i små terninger
og stil til side i køleskabet.
Kom kålen ½ min. i kogende, letsaltet vand. Hæld vandet fra, dryp godt
af. Smelt smørret uden at det tager farve og vend kålen heri. Krydr med
salt, peber og muskat. Tilsæt bouillon og fløde og kog igennem.
Rist baconterningerne på en tør pande, tag dem op og dryp af på
fedtsugende papir. Hæld fedtet fra og brun lidt smør på panden. Steg
krebinetterne til de er gyldne og akkurat stegt igennem, men uden at
være tørre. Ca. 6 min. på hver side. Tag kødet fra panden og steg tykke
skiver champignon på panden i fedtstoffet fra kødet.
Servér krebinetterne over kålen med et drys af bacon og persille. Anret
champignonerne omkring og giv kartofler eller ris til.
Velbekomme!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Latter, glæde og godt humør kan forlænge livet,
tyder en undersøgelse på.