/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nok en eldre nybegynner
Fra : Ole Kvaal


Dato : 15-01-04 21:37

Jaja, når et spørsmål om koking av poteter (kartofler) fikk 17 svar, tør
også jeg å komme med mitt spørsmål, som er ganske enkelt: Hvordan koker man
fersk fisk? Eller kanskje det kommer an på hvilken fisk? Det mest aktuelle,
skulle jeg tro, er torsk, sei osv . . . (håper det heter det samme på
dansk). Sånn er det, når man har vokst opp i frossenfisk-generasjonen.

===============================================
mvh,
Ole Kvaal,
Trondheim



 
 
Bjarke Bundgaard (15-01-2004)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 15-01-04 23:01

Jeg foretrækker personligt at dampe eller bage torsk, rødtunge og sej. Nu
ved jeg godt at det ikke er svar på dit spørgsmål - men
jeg synes bare lige at jeg ville slå et slag for disse metoder fremfor
kogning... De holder bedre på safterne...

Bjarke


"Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> wrote in message
news:3SCNb.1672$Ed.28959@news4.e.nsc.no...
> Jaja, når et spørsmål om koking av poteter (kartofler) fikk 17 svar, tør
> også jeg å komme med mitt spørsmål, som er ganske enkelt: Hvordan koker
man
> fersk fisk? Eller kanskje det kommer an på hvilken fisk? Det mest
aktuelle,
> skulle jeg tro, er torsk, sei osv . . . (håper det heter det samme på
> dansk). Sånn er det, når man har vokst opp i frossenfisk-generasjonen.
>
> ===============================================
> mvh,
> Ole Kvaal,
> Trondheim
>
>



Ole Kvaal (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Ole Kvaal


Dato : 17-01-04 09:24

Bjarke Bundgaard wrote:
> Jeg foretrækker personligt at dampe eller bage torsk, rødtunge og
> sej. Nu ved jeg godt at det ikke er svar på dit spørgsmål - men
> jeg synes bare lige at jeg ville slå et slag for disse metoder fremfor
> kogning... De holder bedre på safterne...
>
Jeg takker for svar. Hvordan går du frem for å gjøre dette? (På rist i
kaserollen, hvor lenge skal fisken ligge, hvordan ser du/vet du når den er
ferdig, osv.

===============================================
mvh,
ole k,
trondheim



Bjarke Bundgaard (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 17-01-04 13:43

Forleden lavede jeg først en bund af kartoffel- og sellerimos i et smurt
ovnfast fad. Derefter lagde jeg nogle stykker mørksej og torsk ovenpå. Så
dryssede jeg det med revet økologisk citron, peber, groft havsalt og en
smule olie. Så bare ind i ovnen til fisken var færdig. Det var &¤#"% mums!

Bjarke


"Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> wrote in message
news:Ui6Ob.1952$Ed.32959@news4.e.nsc.no...
> Bjarke Bundgaard wrote:
> > Jeg foretrækker personligt at dampe eller bage torsk, rødtunge og
> > sej. Nu ved jeg godt at det ikke er svar på dit spørgsmål - men
> > jeg synes bare lige at jeg ville slå et slag for disse metoder fremfor
> > kogning... De holder bedre på safterne...
> >
> Jeg takker for svar. Hvordan går du frem for å gjøre dette? (På rist i
> kaserollen, hvor lenge skal fisken ligge, hvordan ser du/vet du når den er
> ferdig, osv.
>
> ===============================================
> mvh,
> ole k,
> trondheim
>
>



Ralph (15-01-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 15-01-04 23:05

"Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3SCNb.1672$Ed.28959@news4.e.nsc.no...
> Jaja, når et spørsmål om koking av poteter (kartofler) fikk 17 svar, tør
> også jeg å komme med mitt spørsmål, som er ganske enkelt: Hvordan koker
man
> fersk fisk? Eller kanskje det kommer an på hvilken fisk? Det mest
aktuelle,
> skulle jeg tro, er torsk, sei osv . . . (håper det heter det samme på
> dansk). Sånn er det, når man har vokst opp i frossenfisk-generasjonen.

Normalt ville jeg komme 1-1½ dl. hvidvin i gryde med et laurbærblad, og et
halvt løg, fisken i, låg på, koge 10-15 minutter(start uret når væsken
koger), svag varme, kødet skal blive helt hvidt. Smør, tomatsalat og
kartofler til, evt. drysset med lidt persille.

Nu bor du jo i Norge, så kan du tage vand istedet, evt. med lidt eddike (2
spsk.) og citronsaft.

Evt. samme forhold, men med en tomat i skiver, og et par tsk. smør jævnt
fordelt i ovn 200 grader i 20 min. (start med varm ovn)
Sidstnævnte i et ildfast fad.


--
venligst
Ralph



Ole Kvaal (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Ole Kvaal


Dato : 17-01-04 09:27

Ralph wrote:
> "Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3SCNb.1672$Ed.28959@news4.e.nsc.no...
(snip)
>> Hvordan koker man fersk fisk? Eller kanskje det kommer an på hvilken
>> fisk? Det mest aktuelle, skulle jeg tro, er torsk, sei osv . . .
>> (håper det heter det samme på dansk). Sånn er det, når man har vokst
>> opp i frossenfisk-generasjonen.

(snip)
> Nu bor du jo i Norge, så kan du tage vand istedet, evt. med lidt
> eddike (2 spsk.) og citronsaft.
>
> Evt. samme forhold, men med en tomat i skiver, og et par tsk. smør
> jævnt fordelt i ovn 200 grader i 20 min. (start med varm ovn)
> Sidstnævnte i et ildfast fad.

MMM. Dette hørtes godt ut. Mener du altså at jeg skal ha
vann/eddik/sitronsaft i det ildfaste fatet også, og deretter legge det andre
oppi?

===============================================
mvh,
ole k,
trondheim



Ralph (17-01-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 17-01-04 10:48

"Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:9l6Ob.1953$Ed.32907@news4.e.nsc.no...
> Ralph wrote:
> MMM. Dette hørtes godt ut. Mener du altså at jeg skal ha
> vann/eddik/sitronsaft i det ildfaste fatet også, og deretter legge det
andre
> oppi?
Ja


--
venligst
Ralph



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste