|
| Nok en eldre nybegynner Fra : Ole Kvaal |
Dato : 15-01-04 21:37 |
|
Jaja, når et spørsmål om koking av poteter (kartofler) fikk 17 svar, tør
også jeg å komme med mitt spørsmål, som er ganske enkelt: Hvordan koker man
fersk fisk? Eller kanskje det kommer an på hvilken fisk? Det mest aktuelle,
skulle jeg tro, er torsk, sei osv . . . (håper det heter det samme på
dansk). Sånn er det, når man har vokst opp i frossenfisk-generasjonen.
===============================================
mvh,
Ole Kvaal,
Trondheim
| |
Bjarke Bundgaard (15-01-2004)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 15-01-04 23:01 |
|
Jeg foretrækker personligt at dampe eller bage torsk, rødtunge og sej. Nu
ved jeg godt at det ikke er svar på dit spørgsmål - men
jeg synes bare lige at jeg ville slå et slag for disse metoder fremfor
kogning... De holder bedre på safterne...
Bjarke
"Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> wrote in message
news:3SCNb.1672$Ed.28959@news4.e.nsc.no...
> Jaja, når et spørsmål om koking av poteter (kartofler) fikk 17 svar, tør
> også jeg å komme med mitt spørsmål, som er ganske enkelt: Hvordan koker
man
> fersk fisk? Eller kanskje det kommer an på hvilken fisk? Det mest
aktuelle,
> skulle jeg tro, er torsk, sei osv . . . (håper det heter det samme på
> dansk). Sånn er det, når man har vokst opp i frossenfisk-generasjonen.
>
> ===============================================
> mvh,
> Ole Kvaal,
> Trondheim
>
>
| |
Ole Kvaal (17-01-2004)
| Kommentar Fra : Ole Kvaal |
Dato : 17-01-04 09:24 |
|
Bjarke Bundgaard wrote:
> Jeg foretrækker personligt at dampe eller bage torsk, rødtunge og
> sej. Nu ved jeg godt at det ikke er svar på dit spørgsmål - men
> jeg synes bare lige at jeg ville slå et slag for disse metoder fremfor
> kogning... De holder bedre på safterne...
>
Jeg takker for svar. Hvordan går du frem for å gjøre dette? (På rist i
kaserollen, hvor lenge skal fisken ligge, hvordan ser du/vet du når den er
ferdig, osv.
===============================================
mvh,
ole k,
trondheim
| |
Bjarke Bundgaard (17-01-2004)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 17-01-04 13:43 |
|
Forleden lavede jeg først en bund af kartoffel- og sellerimos i et smurt
ovnfast fad. Derefter lagde jeg nogle stykker mørksej og torsk ovenpå. Så
dryssede jeg det med revet økologisk citron, peber, groft havsalt og en
smule olie. Så bare ind i ovnen til fisken var færdig. Det var &¤#"% mums!
Bjarke
"Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> wrote in message
news:Ui6Ob.1952$Ed.32959@news4.e.nsc.no...
> Bjarke Bundgaard wrote:
> > Jeg foretrækker personligt at dampe eller bage torsk, rødtunge og
> > sej. Nu ved jeg godt at det ikke er svar på dit spørgsmål - men
> > jeg synes bare lige at jeg ville slå et slag for disse metoder fremfor
> > kogning... De holder bedre på safterne...
> >
> Jeg takker for svar. Hvordan går du frem for å gjøre dette? (På rist i
> kaserollen, hvor lenge skal fisken ligge, hvordan ser du/vet du når den er
> ferdig, osv.
>
> ===============================================
> mvh,
> ole k,
> trondheim
>
>
| |
Ralph (15-01-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 15-01-04 23:05 |
|
"Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3SCNb.1672$Ed.28959@news4.e.nsc.no...
> Jaja, når et spørsmål om koking av poteter (kartofler) fikk 17 svar, tør
> også jeg å komme med mitt spørsmål, som er ganske enkelt: Hvordan koker
man
> fersk fisk? Eller kanskje det kommer an på hvilken fisk? Det mest
aktuelle,
> skulle jeg tro, er torsk, sei osv . . . (håper det heter det samme på
> dansk). Sånn er det, når man har vokst opp i frossenfisk-generasjonen.
Normalt ville jeg komme 1-1½ dl. hvidvin i gryde med et laurbærblad, og et
halvt løg, fisken i, låg på, koge 10-15 minutter(start uret når væsken
koger), svag varme, kødet skal blive helt hvidt. Smør, tomatsalat og
kartofler til, evt. drysset med lidt persille.
Nu bor du jo i Norge, så kan du tage vand istedet, evt. med lidt eddike (2
spsk.) og citronsaft.
Evt. samme forhold, men med en tomat i skiver, og et par tsk. smør jævnt
fordelt i ovn 200 grader i 20 min. (start med varm ovn)
Sidstnævnte i et ildfast fad.
--
venligst
Ralph
| |
Ole Kvaal (17-01-2004)
| Kommentar Fra : Ole Kvaal |
Dato : 17-01-04 09:27 |
|
Ralph wrote:
> "Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3SCNb.1672$Ed.28959@news4.e.nsc.no...
(snip)
>> Hvordan koker man fersk fisk? Eller kanskje det kommer an på hvilken
>> fisk? Det mest aktuelle, skulle jeg tro, er torsk, sei osv . . .
>> (håper det heter det samme på dansk). Sånn er det, når man har vokst
>> opp i frossenfisk-generasjonen.
(snip)
> Nu bor du jo i Norge, så kan du tage vand istedet, evt. med lidt
> eddike (2 spsk.) og citronsaft.
>
> Evt. samme forhold, men med en tomat i skiver, og et par tsk. smør
> jævnt fordelt i ovn 200 grader i 20 min. (start med varm ovn)
> Sidstnævnte i et ildfast fad.
MMM. Dette hørtes godt ut. Mener du altså at jeg skal ha
vann/eddik/sitronsaft i det ildfaste fatet også, og deretter legge det andre
oppi?
===============================================
mvh,
ole k,
trondheim
| |
Ralph (17-01-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 17-01-04 10:48 |
|
"Ole Kvaal" <okvaal@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:9l6Ob.1953$Ed.32907@news4.e.nsc.no...
> Ralph wrote:
> MMM. Dette hørtes godt ut. Mener du altså at jeg skal ha
> vann/eddik/sitronsaft i det ildfaste fatet også, og deretter legge det
andre
> oppi?
Ja
--
venligst
Ralph
| |
|
|