|
| Risengrød - med brune ris? Fra : Heidi |
Dato : 11-01-04 18:33 |
|
Kan det lade sig gøre at lave det? Eller vil de brune ris ikke "samle"
grøden på samme måde som grødris?
Grunden til jeg spørger er, at jeg gerne ville indføre en grøddag en
gang imellem, men pga. at jeg forsøger at undgå pasta, hvide ris og
hvidt brød, skal det helst være en grød med nogle fibre i.
Jeg har fundet en anden opskrift på en grød med havregryn og speltkorn,
men kom altså til at tænke på om det kan lade sig gøre med brune ris.
Anyone?
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Inger Pedersen (11-01-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 11-01-04 19:03 |
|
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
> Grunden til jeg spørger er, at jeg gerne ville indføre en grøddag en
> gang imellem, men pga. at jeg forsøger at undgå pasta, hvide ris og
> hvidt brød, skal det helst være en grød med nogle fibre i.
GOD ide!
> Jeg har fundet en anden opskrift på en grød med havregryn og speltkorn,
> men kom altså til at tænke på om det kan lade sig gøre med brune ris.
Det kan det - og i bl.a. helsekostforretninger kan du også få brune grødris.
Men de skal koge længere, og det smager anderledes - men godt, synes jeg.
Du kan også lave byggrød (smager himmelsk med frugtkompot og mælk på), grød
af mysli (lækkert), havregrød af mælk og grød af fuldkornshvedemel.
Næsten alt smager godt med frugtkompot, frugtstykker eller syltetøj og en
klat smør og mælk på - eller evt. kanelsukker.
Hilsen Inger
| |
Heidi (11-01-2004)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 11-01-04 19:23 |
|
Inger Pedersen wrote:
> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
>
>> Jeg har fundet en anden opskrift på en grød med havregryn og
>> speltkorn, men kom altså til at tænke på om det kan lade sig gøre
>> med brune ris.
>
> Det kan det
Har du prøvet med almindelige brune ris? Og er der nogen forskel i
tilberedningsmetoden, udover den længere kogetid i forhold til alm.
grødris? (Normal skal brune ris vel koge omkring 45 minutter, hvilken
nogenlunder svarer til en almindelig risengrød - men bliver kogetiden så
endnu længere?)
- og i bl.a. helsekostforretninger kan du også få brune
> grødris. Men de skal koge længere, og det smager anderledes - men
> godt, synes jeg.
Tak for oplysningen - jeg vil kigge efter dem når jeg skal have købt
speltkorn.
> Du kan også lave byggrød (smager himmelsk med frugtkompot og mælk
> på), grød af mysli (lækkert), havregrød af mælk og grød af
> fuldkornshvedemel.
> Næsten alt smager godt med frugtkompot, frugtstykker eller syltetøj
> og en klat smør og mælk på - eller evt. kanelsukker.
Tak for forslagene - de er noteret
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Inger Pedersen (11-01-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 11-01-04 19:37 |
|
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
> Har du prøvet med almindelige brune ris?
Hvis du med almindelige brune ris mener ris til "løse ris": nej.
Og er der nogen forskel i
> tilberedningsmetoden, udover den længere kogetid i forhold til alm.
> grødris?
Jeg går ud fra, der er den samme forskel som ved hvide ris til grød/løse
ris: De runde grødris klistrer sammen og opsuger væde, så det bliver til
risengrød, hvorimod de aflange ris mere beholder faconen og ikke koger ud.
Men prøv dig da frem - der ER jo også noget, der hedder risvælling med
kanelsukker og saftevand )
Hilsen Inger
| |
David Rasmussen (11-01-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 11-01-04 23:47 |
|
Heidi wrote:
> Kan det lade sig gøre at lave det? Eller vil de brune ris ikke "samle"
> grøden på samme måde som grødris?
>
Det kan snildt lade sig gøre. Risengrød lavet på brune ris smager
aldeles fortræffeligt. Og skal bare laves på normal vis.
> Grunden til jeg spørger er, at jeg gerne ville indføre en grøddag en
> gang imellem, men pga. at jeg forsøger at undgå pasta, hvide ris og
> hvidt brød, skal det helst være en grød med nogle fibre i.
> Jeg har fundet en anden opskrift på en grød med havregryn og speltkorn,
> men kom altså til at tænke på om det kan lade sig gøre med brune ris.
> Anyone?
>
Du skal passe på at du ikke narrer dig selv. De brune ris har ikke
specielt mange flere fibre end parboiled hvide ris. Og deres glykemi er
ens. Hvis du prøver at køre low carb/slow carb/no carb, så er brune ris
ikke (meget) bedre end hvide ris.
/David
| |
Heidi (12-01-2004)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 12-01-04 06:41 |
|
David Rasmussen wrote:
> Heidi wrote:
>> Grunden til jeg spørger er, at jeg gerne ville indføre en grøddag en
>> gang imellem, men pga. at jeg forsøger at undgå pasta, hvide ris og
>> hvidt brød, skal det helst være en grød med nogle fibre i.
>> Jeg har fundet en anden opskrift på en grød med havregryn og
>> speltkorn, men kom altså til at tænke på om det kan lade sig gøre
>> med brune ris. Anyone?
>>
> Du skal passe på at du ikke narrer dig selv. De brune ris har ikke
> specielt mange flere fibre end parboiled hvide ris. Og deres glykemi
> er ens. Hvis du prøver at køre low carb/slow carb/no carb, så er
> brune ris ikke (meget) bedre end hvide ris.
Jeg ved godt at fiberindholdet ikke er det helt store - men til gengæld
skulle brune ris jo stadig indeholde nogle af de vitaminer og mineraler,
som er poleret væk ved hvide ris - og eftersom jeg overhovedet ikke har
spist hverken pasta, hvidt brød eller hvide ris i den uge kuren indtil
nu har varet, så regner jeg med at der nok er plads til en gang grød med
de brune.
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
David Rasmussen (12-01-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 12-01-04 22:51 |
|
Heidi wrote:
>
> Jeg ved godt at fiberindholdet ikke er det helt store - men til gengæld
> skulle brune ris jo stadig indeholde nogle af de vitaminer og mineraler,
> som er poleret væk ved hvide ris - og eftersom jeg overhovedet ikke har
> spist hverken pasta, hvidt brød eller hvide ris i den uge kuren indtil
> nu har varet, så regner jeg med at der nok er plads til en gang grød med
> de brune.
Faktisk er parboiled ris dem hvor der er flest vitaminer og mineraler
bevaret. Så vidt jeg ved er vitaminer og mineraler fra skaldele etc.
trykkogt _ind_ i risen. Men jeg kan bedre lide teksturen og konsistensen
og "krummen" i brune ris.
/David
| |
|
|