/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
doven grøntsagskok
Fra : eh


Dato : 11-01-04 12:55

Hej.
Ku' man få et par gode råd?
Først til problemet: En (nødvendig) kostomlægning har voldt mig
uoverstigelige problemer. Retter med grøntsager! Jeg har kigget i nogle
bøger, og de er da helt umulige. Der skal indkøbes 10 forskellige grøntsager
som hver for sig skal hakkes i en million stykker og tilberedes på 4
forskellige måder før de blandes til sidst. Det gider jeg altså ikke! Jeg er
død træt før jeg får trillet konen til bords, og jeg har 12 kg forskellige
grøntsager som så ligger og rådner inden jeg får onduleret en tredjedel af
dem.
Ku' man få et par råd til retter, der kan klares indenfor de 10 minutters
tålmodighed, jeg har; eller måske et par titler på bøger med lyn-opskrifter.
På forhånd tak.
Erling Hansen




 
 
Ralph (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 11-01-04 13:44

"eh" <erling.korsoer@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:400139aa$0$29361$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hej.
> Ku' man få et par gode råd?
> Først til problemet: En (nødvendig) kostomlægning har voldt mig
> uoverstigelige problemer. Retter med grøntsager! Jeg har kigget i nogle
> bøger, og de er da helt umulige.

Hvad er problemet, steg du dit kød, magert på tør pande selvfølgelig, kog
dine kartofler og kog så et par kopper frosne blandingsgrønsager - det er
let, smager af h til, og du er tilbage ved dine gamle vaner inden 14 dage


Der skal indkøbes 10 forskellige grøntsager
> som hver for sig skal hakkes i en million stykker og tilberedes på 4
> forskellige måder før de blandes til sidst. Det gider jeg altså ikke!

Hvad er det så vi skal hjælpe dig med, du har alvorligt brug for en
holdningsændring, mad er IKKE noget der skal overståes, hverken tilberedning
eller spisning - personligt synes jeg det er vældig hyggeligt, min kone og
jeg får et glas hvidvin, hun sidder og snakker, læser avis kommenterer, jeg
skræller grøntsager steger, braser, koger, blander osv.


Jeg er
> død træt før jeg får trillet konen til bords, og jeg har 12 kg forskellige
> grøntsager som så ligger og rådner inden jeg får onduleret en tredjedel af
> dem.

Så ordn dem på een gang, blancher og frys i små portioner.




--
venligst
Ralph



Kathrine (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Kathrine


Dato : 11-01-04 15:26

"eh" skrev:

> Ku' man få et par gode råd?
> Først til problemet: En (nødvendig) kostomlægning har voldt mig
> uoverstigelige problemer. Retter med grøntsager! Jeg har kigget i
nogle
> bøger, og de er da helt umulige.

Der findes en del frosne grøntsagsblandinger bl.a. wok-blandingen fra
Netto er god til den slags retter, som du beskriver
Og ellers kan du vel skære ned på antallet af forskellige grøntsager
og snitte lidt flere af dem du vil bruge. Så undgår du måske noget af
spildet.
--
Kathrine



Carsten Finn Rasmuss~ (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 11-01-04 15:44

eh wrote:
> Hej.
> Ku' man få et par gode råd?
> Først til problemet: En (nødvendig) kostomlægning har voldt mig
> uoverstigelige problemer.

Diabetes?

> Retter med grøntsager! Jeg har kigget i
> nogle bøger, og de er da helt umulige. Der skal indkøbes 10
> forskellige grøntsager som hver for sig skal hakkes i en million
> stykker og tilberedes på 4 forskellige måder før de blandes til
> sidst. Det gider jeg altså ikke! Jeg er død træt før jeg får trillet
> konen til bords, og jeg har 12 kg forskellige grøntsager som så
> ligger og rådner inden jeg får onduleret en tredjedel af dem.

Den nemme løsning:
Lad konen lave maden ;), men skal hun 'trilles' til bordet, skal hun
vel også 'trilles' til køkkenet.

Den hurtige løsning:
Køb frosne grøntsagsblandinger og sammensæt dem efter retten.
Tilberedningstiden passer til din tålmodighed.
Du vil hurtigt blive træt af grøntsagsblandinger, så det er ikke nogen
varig løsning.

Den rigtige løsning:
Lær at blanchere.
Indkøb grøntsagerne når det er sæson eller på tilbud. Udskær dem i
passende stykker således at tilberedningstiden bliver den samme.
Blancher dem og frys dem hver for sig.

Brug ovnen til tilberedning.
Søg på google f.eks.
:http://www.google.dk/search?q=%2Brodfrugter+%2Bovn&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl
=da&meta=lr%3Dlang_da

Lav en maddag en gang imellem, hvor du blancherer og fryser ned. Tril
evt. konen ud i køkkenet og lad hende hjælpe til.

Tilbage bliver problemet med friske/sprøde grøntsager. Her kan jeg ikke
rigtigt hjælpe dig.
Jeg er selv alene og har problemer med at spise mig gennem
ingredienserne til en spændende salet inden råvarerne bliver for
kedelige.

--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....



Frank Hansen (11-01-2004)
Kommentar
Fra : Frank Hansen


Dato : 11-01-04 16:22

Hej

En anden nem mulighed er at bage grøntsagerne i ovenen

Jeg fik bagte katofler og gulerødder i går og de smagte MEGET bedre end
kogte
de var skåret ud som pommes frits der var salt,pebber og orgaon på dem
de var bagt ca ½ time ved 200 C



eh (11-01-2004)
Kommentar
Fra : eh


Dato : 11-01-04 16:40

Tak for svar.
Jeg har nok ikke forklaret mig tydeligt nok - at konen skal 'trilles'
skyldes kørestolen og hænder, der ikke virker.
Jeg vil bestemt prøve Nettos wok-blanding.
Hvis jeg selv skal fryse ned kan jeg jo lige så godt købe de færdige, som
bestemt ikke er lige gode ! ! Men altså: Når jeg har købt et hvidkålshovede
orker jeg næsten ikke fire dage på stuved hvidkål eller Coleslaw, så det
halve ryger ud.
Og ja: Nødvendigheden er en kombi af diabetes og livvidde.
Med venlig hilsen
Erling
"eh" <erling.korsoer@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:400139aa$0$29361$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hej.
> Ku' man få et par gode råd?
> Først til problemet: En (nødvendig) kostomlægning har voldt mig
> uoverstigelige problemer. Retter med grøntsager! Jeg har kigget i nogle
> bøger, og de er da helt umulige. Der skal indkøbes 10 forskellige
grøntsager
> som hver for sig skal hakkes i en million stykker og tilberedes på 4
> forskellige måder før de blandes til sidst. Det gider jeg altså ikke! Jeg
er
> død træt før jeg får trillet konen til bords, og jeg har 12 kg forskellige
> grøntsager som så ligger og rådner inden jeg får onduleret en tredjedel af
> dem.
> Ku' man få et par råd til retter, der kan klares indenfor de 10
minutters
> tålmodighed, jeg har; eller måske et par titler på bøger med
lyn-opskrifter.
> På forhånd tak.
> Erling Hansen
>
>
>



Anne Lise Kirk Jense~ (13-01-2004)
Kommentar
Fra : Anne Lise Kirk Jense~


Dato : 13-01-04 11:04


"eh" <erling.korsoer@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40016e46$0$29349$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Tak for svar.
> Jeg vil bestemt prøve Nettos wok-blanding.
> Hvis jeg selv skal fryse ned kan jeg jo lige så godt købe de færdige, som
> bestemt ikke er lige gode ! ! Men altså: Når jeg har købt et
hvidkålshovede
> orker jeg næsten ikke fire dage på stuved hvidkål eller Coleslaw, så det
> halve ryger ud.
> Og ja: Nødvendigheden er en kombi af diabetes og livvidde.
> Med venlig hilsen
> Erling

Hej Erling,
jeg har selv foretaget en kostomlægning, og i den forbindelse begyndt at
spise MANGE flere grøntsager (minimum 2 x 300 gram om dagen).
Og i begyndelsen er det SÅ træls. Især hvis man ikke rigtig kan finde på og
komme ud over de lidt kedelige grøntsager.
Jeg startede også selv med hvidkål og gulerødder (jeg startede for et år
siden - samme årstid), og det kører man meget hurtigt træt i . . . . og så
er det svært at finde motivationen (Desuden "piller" jeg altid blad for blad
af hvid- og rødkål, så holder de i 100 år).
Diverse grøntsagsblandinger fra frost er god variation, men husk også at det
er forholdsvist nemt selv at kombinere noget - husk blot at artiskokker på
dåse for eksempel, og snittede champignons i glas er også grøntsager, som du
kan bruge til at gøre salaten/grøntsagerne mere spændende med. Desuden har
jeg brugt meget bønner (frost og frisk) og ærter (frost og frisk) og
soltørrede tomater. I mit køleskab er der altid kinakål (udskældt, men OK),
hvid/rødkål, tomater, diverse løg, peberfrugter, tomater, squash,
gulerødder.
Husk også at stærke krydderier - chili, paprika og karry exempelvis - sætter
forbrændingen op.

Det er ikke sikkert det er løsningen for dig - men jeg tabte de overflødige
20 kg på små 6 måneder.

mvh
anne lise



David Rasmussen (13-01-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 13-01-04 21:25

Anne Lise Kirk Jensen wrote:
>
> soltørrede tomater. I mit køleskab er der altid kinakål (udskældt, men OK),
>

Kinakål er totalt undervurderet! Det er en dejlig sprød grøntsag, som
holder længe og er meget billig per kg. Og den smager mindst lige så
interessant som mange af de andre salattyper vi kan købe. Prøv at snitte
kinakål fint næste gang du laver sandwich, burger, diverse salater etc.
Det smager glimrende.

/David


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste