eh wrote:
> Hej.
> Ku' man få et par gode råd?
> Først til problemet: En (nødvendig) kostomlægning har voldt mig
> uoverstigelige problemer.
Diabetes?
> Retter med grøntsager! Jeg har kigget i
> nogle bøger, og de er da helt umulige. Der skal indkøbes 10
> forskellige grøntsager som hver for sig skal hakkes i en million
> stykker og tilberedes på 4 forskellige måder før de blandes til
> sidst. Det gider jeg altså ikke! Jeg er død træt før jeg får trillet
> konen til bords, og jeg har 12 kg forskellige grøntsager som så
> ligger og rådner inden jeg får onduleret en tredjedel af dem.
Den nemme løsning:
Lad konen lave maden ;), men skal hun 'trilles' til bordet, skal hun
vel også 'trilles' til køkkenet.
Den hurtige løsning:
Køb frosne grøntsagsblandinger og sammensæt dem efter retten.
Tilberedningstiden passer til din tålmodighed.
Du vil hurtigt blive træt af grøntsagsblandinger, så det er ikke nogen
varig løsning.
Den rigtige løsning:
Lær at blanchere.
Indkøb grøntsagerne når det er sæson eller på tilbud. Udskær dem i
passende stykker således at tilberedningstiden bliver den samme.
Blancher dem og frys dem hver for sig.
Brug ovnen til tilberedning.
Søg på google f.eks.
:
http://www.google.dk/search?q=%2Brodfrugter+%2Bovn&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl
=da&meta=lr%3Dlang_da
Lav en maddag en gang imellem, hvor du blancherer og fryser ned. Tril
evt. konen ud i køkkenet og lad hende hjælpe til.
Tilbage bliver problemet med friske/sprøde grøntsager. Her kan jeg ikke
rigtigt hjælpe dig.
Jeg er selv alene og har problemer med at spise mig gennem
ingredienserne til en spændende salet inden råvarerne bliver for
kedelige.
--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....