|
| Er rensdyrkøllen for gammel? Fra : Insideout |
Dato : 06-01-04 17:09 |
|
Hej
Vi har en rensdyrkølle fra Grønland som nu er ca. 15 måneder gammel, den har
ligget i bunden af vores fryser alle måneder og vi fryser ved ca. -20
grader.
Af mange årsager har der ikke været lejlighed til at spise den før men nu
skal det være eller skal det?
Mvh
Henrik
NB: Min søsters kæreste har fået en kæmpe Webergrill i julegave og der skal
den grilles.
| |
Inger Pedersen (06-01-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 06-01-04 19:12 |
|
"Insideout" <insideout@fjernaltdettetele2adsl.dk> skrev i en meddelelse
> Vi har en rensdyrkølle fra Grønland som nu er ca. 15 måneder gammel, den
har
> ligget i bunden af vores fryser alle måneder og vi fryser ved ca. -20
> grader.
>
> Af mange årsager har der ikke været lejlighed til at spise den før men nu
> skal det være eller skal det?
Nej, for en sikkerheds skyld må I hellere give mig den
Spøg til side - hvis den har været frosset konstant, kan den sagtens bruges.
Hilsen Inger
| |
Insideout (07-01-2004)
| Kommentar Fra : Insideout |
Dato : 07-01-04 14:39 |
|
"Inger Pedersen" <inger@fjerndettepedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:btetpb$rop$1@sunsite.dk...
> Spøg til side - hvis den har været frosset konstant, kan den sagtens
bruges.
Tak til Inger og Hanne så er jeg mere rolig .
Mvh
Henrik
| |
Hanne (07-01-2004)
| Kommentar Fra : Hanne |
Dato : 07-01-04 09:02 |
|
Jeg har før "glemt" en stor dyreryg i fryseren i 2 år. Men der var ingen
grund til panik, det var den mest pragtfulde dyreryg jeg endnu har fået. Som
Inger skrev, hvis den bare har været konstant frosset, så kan man tage det
helt roligt.
Hilsen
Hanne
| |
aes (10-01-2004)
| Kommentar Fra : aes |
Dato : 10-01-04 22:22 |
|
"Insideout" <insideout@fjernaltdettetele2adsl.dk> wrote in message
news:94BKb.1662$2v.147@news.get2net.dk...
> Hej
>
> Vi har en rensdyrkølle fra Grønland som nu er ca. 15 måneder gammel, den
har
> ligget i bunden af vores fryser alle måneder og vi fryser ved ca. -20
> grader.
Det kommer altså meget an på ...
15 måneder er lang tid, hvis kødet ikke har været ordentlig pakket/forseglet
således at der har kunne komme ilt til - ja så er den ødelagt, tø den op
dagen før og lugt til den.
| |
Bo Warming (12-01-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 12-01-04 07:28 |
|
"aes" <aes@donnotreply.com> wrote in message
news:40006c88$0$153$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Insideout" <insideout@fjernaltdettetele2adsl.dk> wrote in message
> news:94BKb.1662$2v.147@news.get2net.dk...
> > Hej
> >
> > Vi har en rensdyrkølle fra Grønland som nu er ca. 15 måneder gammel, den
> har
> > ligget i bunden af vores fryser alle måneder og vi fryser ved ca. -20
> > grader.
>
> Det kommer altså meget an på ...
> 15 måneder er lang tid, hvis kødet ikke har været ordentlig
pakket/forseglet
> således at der har kunne komme ilt til - ja så er den ødelagt, tø den op
> dagen før og lugt til den.
Hver gang du køler ti grader ned, sker alle enzymprocesser ca ti gange
langsommere, så kun visse top-trænede smagspaneler kan, smage om frosset kød
eller fisk har været frosset kort eller lang tid. Ofte kan de slet ikke, for
de harskningsproceser, der her er tale om, er jo ikke noget
farligt.Mikrobevækst over frysepunktet er en HELT ANDEN boldgade.
Jeg vil vædde, at ingen her kan lugte eller smage, om noget kød har været
frosset 15 eller een måned. Og rensdyrkød er jo så særpræget, at værdien
afhænger af speciel sovs og andet, der helt overdøver disse bittesmå
nuancer.
Iltfri-nedpakning (beskyttet atmosfære dvs N2) har betydning vedr
processerne før nedfrysning skete. Om forsegling brydes er vigtig vedr
snacks, der harsker ved stuetemperatur, når ilt-adgang, men harskningen i
fryseren er ultra-ultra-langsom m/u O2.
Arrogante husmødre elsker at smide ud - det vidner om rigdom. Men dumt og
snobbet er det.
| |
|
|