|
| kødsauce Fra : Hey Hey |
Dato : 05-01-04 19:09 |
|
Hej
Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
Jeg kan godt lægge ud
1. Jeg svitser løg i fedtstof
2. Dernæst bruner jeg kødet
3. I med tomatpasta og flåede tomater,
4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
5. evt gullerødder og andet.
venlig hilsen
Lasse
| |
Linda Hedegaard Jens~ (05-01-2004)
| Kommentar Fra : Linda Hedegaard Jens~ |
Dato : 05-01-04 19:16 |
|
"Hey Hey" <not@real.de> skrev i en meddelelse
news:Xns9467C2D88CECAewaorij23or902099032@194.255.237.194...
> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
> hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
> Jeg kan godt lægge ud
>
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof
> 2. Dernæst bruner jeg kødet
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater,
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
> 5. evt gullerødder og andet.
>
> venlig hilsen
>
> Lasse
Hej Lasse
Nu laver jeg næsten alt mit mad fra bunden, altså intet på glas og dåse. MEN
Dolmios pastasauce er simpelt hen fremragende. Den originale. Det jeg gør er
at svitse et løg, brune kødet, hælde saucen over og derefter presse et eller
to fed hvidløg ned i. Uhmmmmmmmmmm.
Du kan sagtens tilsætte gulerødder, peberfrugt, champignon eller andre
grønsager.
Linda
| |
Camilla Maria Anders~ (05-01-2004)
| Kommentar Fra : Camilla Maria Anders~ |
Dato : 05-01-04 20:34 |
|
> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
> hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
> Jeg kan godt lægge ud
>
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof
> 2. Dernæst bruner jeg kødet
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater,
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
> 5. evt gullerødder og andet.
>
> venlig hilsen
>
> Lasse
Hej,
dette link har været posted før - der burde være inspiration nok
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=286273
min egen kødsovs er ikke noget ekstravagant, minder meget om din...
mvh.
Camilla
| |
peet_dk (05-01-2004)
| Kommentar Fra : peet_dk |
Dato : 05-01-04 20:36 |
|
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof + hvidløg + chili
> 2. Dernæst bruner jeg kødet + en masse oregano
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater. Bruger helst hakkede dåse tomater.
Om sommern friske tomater og rød peber.
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i. Maggi terning (åh nej..
nu kommer der fordrag om hvor ulærke de er..)
> 5. evt gullerødder og andet. Ærter + gulerødder høre ikke til i en
kødsause (IMO)
Prøv evt. med lidt spidskommen.
| |
David Rasmussen (05-01-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 05-01-04 21:17 |
|
Hey Hey wrote:
> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
> hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
> Jeg kan godt lægge ud
>
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof
> 2. Dernæst bruner jeg kødet
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater,
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
> 5. evt gullerødder og andet.
>
Jeg gør følgende:
Svitser løg, hvidløg, gulerod og bladselleri i olivenolie. Alle delene
er vigtige for at give en god "urtet" bund.
Svitser kød
I med tomatpuré og flåede tomater
I med rødvin
Tilsæt en dusk frisk timian som kan pilles om senere.
Laurbærblade, tages op senere
Lader det koge langsomt ind over mange timer. Hvis det koger tørt,
tilsættes mere vand, vin og/eller tomat.
I alle faserne tilsætter jeg lidt salt og peber.
Vedr. mængder:
4-500 g oksekød
2 dåser flåede tomater, 1 stor dåse puré
1-7 dl rødvin alt efter temperament. Jeg bruger typisk 4-5 dl.
Grøntsagsbundens mængde og sammensætning bestemmer meget i den endelige
smag.
En normal mængde: 1 stort løg, 1 gulerød, 1 stilk bladselleri, 1-2 fed
hvidløg
En kraftig mængde: 2-3 store løg, 2-3 gulerødder, 2-3 stilke
bladselleri, hvidløg en masse. Det giver en god "urtet" kødsovs.
Rødvinen giver en "jordet" vinsmag.
/David
| |
Stig Mogensen (05-01-2004)
| Kommentar Fra : Stig Mogensen |
Dato : 05-01-04 21:38 |
|
Hey Hey wrote:
> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce. Det kunne derfor være sjovt,
> hvis folk gad skrive, hvordan de laver den.
> Jeg kan godt lægge ud
>
> 1. Jeg svitser løg i fedtstof
> 2. Dernæst bruner jeg kødet
> 3. I med tomatpasta og flåede tomater,
> 4. Til sidst puttes oregano og andre krydderier i.
> 5. evt gullerødder og andet.
>
> venlig hilsen
>
> Lasse
Jeg;
1) svitser hakkede løg, hvidløg og oregano i olivenolie.
2) Bruner kødet.
3) Hælder hakkede, flåede friske tomater i, og lader koge i mindst en time.
4) Tilsæt sukker,salt, peper, og mere oregano efter smag.
5) Ingen gulrødder el. lign.
/Stig
--
* Registered Linux user #291266, with http://counter.li.org.*
| |
David Rasmussen (05-01-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 05-01-04 21:58 |
|
Stig Mogensen wrote:
> 5) Ingen gulrødder el. lign.
>
Jeg vil lige tilføje at gulerødderne i min version ikke er gulerødder
der skal være "til stede" som gulerødder. Løg, bladselleri, gulerod og
hvidløg hakkes fint inden det svitses. Det skal bare danne grundlag.
Desuden glemte jeg at skrive at jeg også putter en håndfuld hakket
persille i en gang imellem.
/David
| |
rasmus (05-01-2004)
| Kommentar Fra : rasmus |
Dato : 05-01-04 22:45 |
|
"Hey Hey" <not@real.de> skrev i en meddelelse
news:Xns9467C2D88CECAewaorij23or902099032@194.255.237.194...
> Hej
>
> Jeg savner lidt inspiration til min kødsauce.
- en lille kop kaffe gør godt. Det same gør en halv øl og en lille smule af
den rigtig gode og mørke schokolade. Lidt hjemmekogt grøntsagsfond eller
kalve/oksefond kan jeg også anbefale. Sovsen bliver selvfølgelig lidt
tyndere i det, men det skal bare have lov at småsimre et par timer og koge
ind. Den slags er i øvrtigt altid bedst på anden-dagen. Alternativt kan lave
det om morgenen og så spise det samme aften.
ras
| |
|
|