/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
vildsvinekølle - alternativ eller hvor?
Fra : rasmus


Dato : 30-12-03 11:12

Kære venner!

Vi skulle have vildsvinekølle på bordet i morgen. Men manden der skulle
bestille den svigtede, så nu har vi ikke nogen vildsvinekølle. Hvad kan man
bruge som alternativ (gerne så opskriften nedenfor stadig holder - hvad med
en alm. svinemørrebrad? Evt. som bøffer)? Eller er der nogen der kender en
slagter i københavn, der sådan lige ligger inde med sådan en?

ras

HOVEDRET:



Portermarineret brasieret vildsvin med kastanjer:



· 1 vildsvinekølle fra en ung gris, cirka 2 kg. (evt.
svinemørrebrad?)

· 750 g. kartofler

· 500 g. kastanjer

· 300 g. skalotteløg,

· 8 fed hvidløg

· 2 gode porterøl

· 2 porre

· timian

· smør

· salt og pebber
Vildsvinefond:

· ben og afpuds fra køllen suppleret med kalveben - i alt 1 kg.
kød og ben

· 2 gulerødder

· 2 porre

· 2 løg

· 1 persillerod

· ¼ knold selleri

· suppevisk

· 1½ spsk. Koncentreret tomatpuré

· salt, pebber og olie










Slagteren:

Lad slagteren udbene svinekøllen og save benet i mindre stykker (husk at de
sammen med sener og fedt skal med hjem til fond). Udskær de enkelte
muskler . marineres mindst et døgn i porter.



Fond:

Brun benene og afpuds i ovnen ved 250 grader, til det er mørkt gyldent. Skær
grøntsagerne fint og svits dem sammen med tomatpuré i olie i en gryde. I med
suppevisk, salt og pebber, suppevisk og ben ved. Dæk det med koldt vand, kog
det op og skum af og lad det så simre i et par timer. Si det og kog det ind
til en lille halv liter.



Maden:

Giv kastanjerne et snit i den spidse ende og varm godt igennem i en gryde
eller på en pande i cirka 10 minutter. Lad dem køle af og fjerns så skallen.
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker, skalotteløgene pilles og
flækkes.



Kartofler, kastanjer, skalotteløg sauteres i smeltet smør sammen med hvidløg
og timian. Hæld det i en bradepande. På med salt og pebber og hæld porteren
fra kødet over.



Brun vildsvinestykkerne i smør i en gryde, krydr med salt og pebber og læg
det over grøntsagerne. Hele dynen steges i ovnen ved 225 grader i en lille
halv time.



Lad kødet trække ti minutter inden det skæres for. (Hvis grøntsagerne er
færdige skal de bare holdes varme - ellers får de 10 minutter mere i ovnen).
Væden fra bradepanden sies over i fonden til konsistensen og smagen er lige
i øjet. Pisk et par skefulde koldt smør i.







 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste