"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:bsqb43$h21$1@news.net.uni-c.dk...
> JE wrote:
> > Havregryn er efter sigende sundt, idet det er rigt på vitaminer og jern.
> >
> > Men feder det egentligt? Jeg tænker på en god gang havregryn med mælk og
> > lidt sukker.
> >
>
> Alt feder. Havregryn feder også hvis du får for meget af det. Hvis du
> tænker på at sammenligne vægtmæssigt, så er der noget der tyder på at
> 200 gram havregryn feder mere end 200 gram mager oksebøf eller mager
> svinekotelet.
> Eller hvis du tager 200 gram havregryn og lige præcis så meget mager
> oksebøf, at energiindholdet er det samme (havregryn er ret energitætte),
> så kan havregrynene meget vel føre til at du bliver federe end du ville
> blive med bøffen jvf. adskillige undersøgelser om
> blodsukkerreguleringens og insulinets virkning på
> forbrændningsprocessen. Læs f.eks. her:
>
>
http://www.sciam.com/article.cfm?articleID=0007C5B6-7152-1DF6-9733809EC588EEDF
>
> eller her:
>
>
http://www.omegametoden.dk/
>
> Når du spørger hvad der feder mest, afhænger svaret også af hvem der
> skal spise det. Der er forskel på en elitesportsmand og en kontoransat.
Du taler om at tilsætte LIDT sukker
Det er meget afgørende for hvor meget det feder.
Mange skefulde sukker til en lille tallerken gryn m. vand/saft/mælk gør
retten så lækker at du spiser meget, og så feder det.Du bliver "sulten for
sjov". Og appetiten vågner, mens du spiser.
Hvis kun en lille teskefuld sukker, så holder du op at spise, når dine
basale mæthedsbehov er tilfredsstillet.
Der er vitaminer og mineraler i grynene. Undertiden endda tilsat i højere
dosis end den naturlige.
Men er der mange almindelige danskere, der har mangel på jern eller
fedtopløselige B-vitaminer?
Næsten ingen. Og så bliver de fine vitaminer brændt af som var det
ligegyldigt kulhydrat, og gør ingen gavn. En kæde er ikke stærkere end det
svageste led, og kun hvis organismen trues af fx skørbug, er der med
sikkerhed sundhed i at spise C-vitamin.