/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Menu 24. december; Grilland og "Boble-vin"
Fra : Heidi N. K.


Dato : 16-12-03 13:37

Hej

Min juleaftensmenu udvikler sig i øjeblikket.

Mon det er for anderledes?

Svigerfar og svigermor kommer denne aften.
Vi bliver 7 voksne og 2 små børn.
Har de senere år været lidt træt af al den ensartet julemad.
Altid det samme...ingen overraskelser.

Så i år er det blevet vores tur til at afholde arrangementet.

Hovedretten bliver som følgende:

Flæskesteg koges/simres mør i kokosmælk og der efter stegt i ovnen til
sværene er sprøde
Kokosmælken må ikke dække sværene)

And grillet på weber-grill
Proppet med æbler og endnu ubestemte krydderier.
Forslag til krydderierne udbedes!!!

Kogte kartofler drysset med et eller andet grønt.
Nogen forslag til drys?

Alm. brune kartofler.
Sovs som bliver spædet op med noget af kokosmælken

En rødkålssalat af en eller anden art.
Har tænkt på rå rødkål, valnødder, rosiner samt en ting mere.

Dessert:
Ris a la mande med bær-sovs.
Den traditionelle kirsebærsovs erstattes med en bærsovs lavet af
blåbær, boysenbær mm. (De der frosne bær-blandinger, man kan købe. 90
% blendes og resten kommes hele i sovsen. Skal måske lunes lidt.)

Til det hele serveres boblevin (Crement eller Cave).

Pga. det noget utraditionelle vinvalg, må maden ikke krydres for
meget.
En normal varm (hakket) rødkål mener jeg ikke kunne gå an til
boble-vin.

Hva´ syntes I??
Er det bare for meget....eller er der andre der også har lyst til
fornyelse, men stadigvæk hænger i traditionerne for ikke at støde
nogen??

God jul til alle.

Heidi

 
 
Steen Jakobsen (16-12-2003)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 16-12-03 15:46



Rigtig god ide.
Det er jo forfærdeligt at have traditioner. Tænk at skulle spise det samme
en gang om året hvert år. Faktisk kunne man jo bare droppe julen.

Hilsen, Steen.
"Heidi N. K." <hnk451@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:fa479ae2.0312160437.18c788cc@posting.google.com...
> Hej
>
> Min juleaftensmenu udvikler sig i øjeblikket.
>
> Mon det er for anderledes?
>
> Svigerfar og svigermor kommer denne aften.
> Vi bliver 7 voksne og 2 små børn.
> Har de senere år været lidt træt af al den ensartet julemad.
> Altid det samme...ingen overraskelser.
>
> Så i år er det blevet vores tur til at afholde arrangementet.
>
> Hovedretten bliver som følgende:
>
> Flæskesteg koges/simres mør i kokosmælk og der efter stegt i ovnen til
> sværene er sprøde
> Kokosmælken må ikke dække sværene)
>
> And grillet på weber-grill
> Proppet med æbler og endnu ubestemte krydderier.
> Forslag til krydderierne udbedes!!!
>
> Kogte kartofler drysset med et eller andet grønt.
> Nogen forslag til drys?
>
> Alm. brune kartofler.
> Sovs som bliver spædet op med noget af kokosmælken
>
> En rødkålssalat af en eller anden art.
> Har tænkt på rå rødkål, valnødder, rosiner samt en ting mere.
>
> Dessert:
> Ris a la mande med bær-sovs.
> Den traditionelle kirsebærsovs erstattes med en bærsovs lavet af
> blåbær, boysenbær mm. (De der frosne bær-blandinger, man kan købe. 90
> % blendes og resten kommes hele i sovsen. Skal måske lunes lidt.)
>
> Til det hele serveres boblevin (Crement eller Cave).
>
> Pga. det noget utraditionelle vinvalg, må maden ikke krydres for
> meget.
> En normal varm (hakket) rødkål mener jeg ikke kunne gå an til
> boble-vin.
>
> Hva´ syntes I??
> Er det bare for meget....eller er der andre der også har lyst til
> fornyelse, men stadigvæk hænger i traditionerne for ikke at støde
> nogen??
>
> God jul til alle.
>
> Heidi



Jens Bruun (16-12-2003)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 16-12-03 15:51

"Heidi N. K." <hnk451@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:fa479ae2.0312160437.18c788cc@posting.google.com...

> Hva´ syntes I??
> Er det bare for meget....

Ja, tak for kaffe. Godt, jeg ikke skal udsættes for din menu juleaften!

> eller er der andre der også har lyst til
> fornyelse, men stadigvæk hænger i traditionerne for ikke at støde
> nogen??

Ikke her. Julen er en lang række af traditioner, hvoraf maden er én af
de vigtigste (for mig). Der er 364 andre dage i året, hvor man kan
eksperiementere.

> God jul til alle.

I lige måde

--
-Jens B.



Heidi (16-12-2003)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 16-12-03 16:43

Heidi N. K. wrote:
> Hej
>
> Min juleaftensmenu udvikler sig i øjeblikket.
>
> Mon det er for anderledes?

Det er vel sådan set kun jer selv der kan afgøre det - men hvis
det er det, i har lyst til, så kan jeg ikke se hvorfor i skulle lade
være.

snip

> En rødkålssalat af en eller anden art.
> Har tænkt på rå rødkål, valnødder, rosiner samt en ting mere.

Jeg har en opskrift på en rigtig god en - med ovenstående og lidt
mere i - prøver lige at finde den frem (vi skal selv have traditionel
mad, dog med lidt mere end normalt, da vi skal være hos min
søster og svoger, som skal tage hensyn til to forskellige familiers
traditioner - så det bliver til and, kamsteg og julemedister, og så
har jeg fået indført den rødkålssalat, da jeg synes det kunne være
rart med lidt sundt at gnaske i, så det ikke bliver så fedt det hele).

--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Heidi (16-12-2003)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 16-12-03 16:46

Heidi wrote:
> Heidi N. K. wrote:

>> En rødkålssalat af en eller anden art.
>> Har tænkt på rå rødkål, valnødder, rosiner samt en ting mere.
>
> Jeg har en opskrift på en rigtig god en - med ovenstående og lidt
> mere i - prøver lige at finde den frem

Nå jeg fandt den via google groups hvor jeg har postet den før:

1/4 lille fintsnittet rødkål (ca. 250 g)
1 appelsin i store tern (ca. 150 g)
1 æble i tern (ca. 100 g)
½ rødløg i tynde ringe (ca. 50 g)
100 g blå vindruer i kvarte uden sten (grønne kan også sagtens bruges)
2 spsk rosiner (putter jeg ikke selv i)
1 dl hakkede valnøddekerner (ca. 30 g)

marinade:
1 spsk appelsinsaft
1 tsk flydende honning
2 tsk olie

Der står ikke hvor mange personer den er til, men det afhænger
selvfølgelig også af, om det er som tilbehør, eller feks. som
en frokostret med brød til (på opskriften står der at den serveres
med brød).

--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Trine Kornum Christi~ (16-12-2003)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 16-12-03 17:07

hnk451@hotmail.com (Heidi N. K.) writes:

> Min juleaftensmenu udvikler sig i øjeblikket.
>
> Mon det er for anderledes?

Tja, det er jo op til jer selv at afgøre, men jeg hælder nu også mere
til det gode gamle julemad. At servere en rødkålssalat og kogte eller
bagte æbler til, så det ikke bliver så fedt er helt i orden, men min
and eller flæskesteg skal altså være som den plejer. Ingen kokosmælk
til mig, tak.

> Sovs som bliver spædet op med noget af kokosmælken

Helligbrøde! Man kan da ikke lave brun sovs med kokos?!?!? ;) Igen,
det kan man jo selv bestemme, men jeg tror nu jeg ville se sjov ud.

> En rødkålssalat af en eller anden art.
> Har tænkt på rå rødkål, valnødder, rosiner samt en ting mere.

Appelsiner vil være godt.

> Dessert:
> Ris a la mande med bær-sovs.
> Den traditionelle kirsebærsovs erstattes med en bærsovs lavet af
> blåbær, boysenbær mm. (De der frosne bær-blandinger, man kan købe. 90
> % blendes og resten kommes hele i sovsen. Skal måske lunes lidt.)

Det kunne jeg godt leve med. Bare der er nok ris ala mande, så der er
til morgenmaden juledag.

Mvh Trine, som for første gang skal holde jul hos svigerfamilien og er
glad for at de også er traditionelle.

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

http://www.triane.dk, juletræer, gran og julebutik
Tag familien med på skovtur og fæld dit eget juletræ.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste