> Er der nogen der har en opskrift på hvidkålsgrød ? Kan huske lidt, men er
> ikke sikker på det hele.
>
Det er muligvis Gammeldags Sønderjysk hvidkål du tænker på og du har da fat
i lidt af måden det laves på.
Hvidkålen snittes fint og koges meget mør.
Lad vandet dryppe af hvorefter man vrider det resterende vand ud af
kålmassen.
Pr. ½kg kålmasse smeltes 50 - 100gram smør som kålen vendes i og der
tilsættes
1½ - 2 dl( så meget at det er muligt at gøre kålmassen rimelig nem at røre
i, skal dog være meget tyktflydende) fløde eller mælk og det hele varmes
godt igennem. Smages til salt, hvid peber og evt. muskatnød.
Serveres i Sønderjylland til mange forskellige retter, men kan varmt
anbefales til f.eks. gammeldags oksesteg, andesteg, flæskesteg og
selvfølgelig kålpølser.
Processen med at få vandet ud af kålmassen er temmelig stor og man kan i dag
købe selve kålmassen som dybfrost over det meste af landet.
--
Pernille Lauridsen
http://chezannette.praxis-it.dk/
http://humor.praxis-it.dk/
http://dyr.praxis-it.dk/