/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
remongs?
Fra : Poul Erik Jørgensen


Dato : 12-12-03 18:41

Hvad hedder på korrekt dansk det snav (fnadder o.l.) der er inden i
wienerbrød og visse kager - og som flyder ud når man sætter tænderne i
bagværket.
Det hedder noget i retning af remongs, remong, remonce etc. Men jeg kan ikke
hitte ud af den rigtige form på dansk.

Ordet lyder fransk. Hvis ja, hvad hedder og betyder det på fransk?

Poul Erik Jørgensen
--
Remove NNN from my e-mail address when replying.
Enlevez NNN de mon adresse électronique pour me répondre.



 
 
Dettmaring (12-12-2003)
Kommentar
Fra : Dettmaring


Dato : 12-12-03 19:09


"Poul Erik Jørgensen" <88@NNNos.dk> skrev i en meddelelse
news:%3nCb.57569$jf4.3316563@news000.worldonline.dk...
> Hvad hedder på korrekt dansk det snav (fnadder o.l.) der er inden i
> wienerbrød og visse kager - og som flyder ud når man sætter tænderne i
> bagværket.

I følge Politikens Nudansk Leksikon:

remonce [ ræ-mf^s% ] subst. -n

1. kagefyld af smør og sukker, bruges bl.a. i wienerbrød.
! muligvis besl.m. fransk remonter 'montere forfra, sætte sammen igen';
muligvis sammenblandet med renonce; men oprindelsen er usikker

VH

Carsten

-----

www.fysikogkemi.dk

/for folkeskolen



Poul Erik Jørgensen (12-12-2003)
Kommentar
Fra : Poul Erik Jørgensen


Dato : 12-12-03 19:18

"Dettmaring" <dettmaring@fjernedettestofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:brd072$f38$1@sunsite.dk
> remonce [ ræ-mf^s% ] subst. -n
> 1. kagefyld af smør og sukker, bruges bl.a. i wienerbrød.
> ! muligvis besl.m. fransk remonter 'montere forfra, sætte sammen
> igen'; muligvis sammenblandet med renonce; men oprindelsen er usikker

Tak for hjælpen.
Ordbøgerne er ellers meget tavse om det ord.
Findes det i andre sprog? Blinkenberg Fransk-dansk ordbog kender det ikke -
heller ikke hans Dansk-fransk Ordbog.

Poul Erik Jørgensen
--
Remove NNN from my e-mail address when replying.
Enlevez NNN de mon adresse électronique pour me répondre.



Hugo Østergaard-Ande~ (12-12-2003)
Kommentar
Fra : Hugo Østergaard-Ande~


Dato : 12-12-03 19:49

Poul Erik Jørgensen wrote:
>> remonce [ ræ-mf^s% ] subst. -n
>> 1. kagefyld af smør og sukker, bruges bl.a. i wienerbrød.
>> ! muligvis besl.m. fransk remonter 'montere forfra, sætte sammen
>> igen'; muligvis sammenblandet med renonce; men oprindelsen er usikker
>
> Tak for hjælpen.
> Ordbøgerne er ellers meget tavse om det ord.
> Findes det i andre sprog? Blinkenberg Fransk-dansk ordbog kender det
> ikke - heller ikke hans Dansk-fransk Ordbog.
>

Ifølge Google er "remonce" meget tæt knyttet til danske bageopskrifter.
I enkelte tilfælde har det sneget sig med i engelsksprogede opskrifter
på "Danish". Jeg tror godt, du kan konkludere, at ordet er dansk af
oprindelse.

--

Mvh

høa


Carsten D Andersen (12-12-2003)
Kommentar
Fra : Carsten D Andersen


Dato : 12-12-03 20:00


"Poul Erik Jørgensen" <88@NNNos.dk> skrev i en meddelelse
news:HCnCb.57580$jf4.3318903@news000.worldonline.dk...
> Ordbøgerne er ellers meget tavse om det ord.

Det er lidt pudsigt - google har stort set kun henvisninger til danske,
norske og tyske sider med dette ord. Britannnica kender det overhovedet
ikke, og bla. yahoo.fr finder det ikke i denne sammenhæng. Gad vide hvad
andre steder på kloden kalder dette - det vi nordjyder elsker i en fut/sut -
sko købt ved bageren!!

VH
Carsten
----
www.fysikogkemi.dk
/for folkeskolen




tomov (12-12-2003)
Kommentar
Fra : tomov


Dato : 12-12-03 23:14

"Poul Erik Jørgensen" remoncerede i en meddelelse
> Hvad hedder på korrekt dansk det snav, der er inden i bagværket?
> Det hedder noget i retning af remonce etc.

Jeg følte mig heldig: < http://www.sa-hallen.dk/Kanelstang_med_remonce.htm >


Tom



Poul Erik Jørgensen (13-12-2003)
Kommentar
Fra : Poul Erik Jørgensen


Dato : 13-12-03 17:55

"tomov" <tomov@FJERNofir.dk> skrev i en meddelelse
news:3fda3da0$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
> Jeg følte mig heldig: <
> http://www.sa-hallen.dk/Kanelstang_med_remonce.htm >

Men havde du søgt på sukkerglasur, havde du ikke været så heldig

PEJ
--
Remove NNN from my e-mail address when replying.
Enlevez NNN de mon adresse électronique pour me répondre.



Sine (15-12-2003)
Kommentar
Fra : Sine


Dato : 15-12-03 13:11

Det staves remonce... mere ved jeg ikke
"Poul Erik Jørgensen" <88@NNNos.dk> skrev i en meddelelse
news:%3nCb.57569$jf4.3316563@news000.worldonline.dk...
> Hvad hedder på korrekt dansk det snav (fnadder o.l.) der er inden i
> wienerbrød og visse kager - og som flyder ud når man sætter tænderne i
> bagværket.
> Det hedder noget i retning af remongs, remong, remonce etc. Men jeg kan
ikke
> hitte ud af den rigtige form på dansk.
>
> Ordet lyder fransk. Hvis ja, hvad hedder og betyder det på fransk?
>
> Poul Erik Jørgensen
> --
> Remove NNN from my e-mail address when replying.
> Enlevez NNN de mon adresse électronique pour me répondre.
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste