Så tråden om indisk mad, og måtte jo så bidrage med min 'ekspertise'.
Indisk Kyllinge Curry (Curry\Karry er betegnelsen for den klassiske indiske
madret, med kød\grøntsager i en krydret sovs).
Istedet for at betale 100-150 kroner for den på den lokale indiske
restaurant, så lav den således (og få til flere dage, hvis du er alene):
(1-3 personer.)
Raps\Olivenolie
4 stk kyllinge bryst.
Skæres i tern, lidt størrere end mundrette bidder.
5-7 kartofler, i tern, gerne lidt småstore i det.
2 store løg
1 chilifrugt,finthakket
2 dåser tomatpuré, af de små dér.
3cm ingefær rod, finthakket\strimlet
2-3 fed hvidløg, finthakket
100-200 gram blomkål, vasket, delt i små mundrette buketter.
100-200gram auberginer, skåred i tern\triangler, mundrette bidder.
200gram grønne bønner
1 spsk Stødt Koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk garam masala (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
1 spsk 4\7 krydderier (igen, asisatisk\indvandrer...)
1-3 spsk curry pasta (efter behag)
1 dl yoghurt, naturel
2 spsk jordnøddesmør
2 spsk rose-vand (Rose Water) (asiatisk butik\indvandrer grønthandler) --
KAN udelades UDEN problemer.
2½-3 dl kyllinge fond\bouillon
2 dl rødvin
Smid noget olie på en stor pande, lad varme.
Tilføj kyllingen og de ternede kartofler. steg i en 2-3 minutter.
Tilføj løg, blomkål, auberginer, bønner, og steg i yderligere 2 minutter,
indtil løgende begynder at blive "blanke".
Tilføj hvidløg, ingefær, og chilli, garam masala, 4\7 krydderier, koriander,
spidskommen, karry pasta, jordnøddesmør, og tomatpuré. bland godt sammen, og
lad det stege i 2-3 minutter, så krydderiernes smag kan blive frigjort, og
rigtig influere hele svineriet.
Tilføj da vinen, bouillon'en, og yoghurt'en. Rør rundt.
Bring det hele i kog, og så snart det er i kog sætter du varmen ned til lav
varme (el komfur - 2) og lader det småsimre i en time.
Tjek evt. til det enang imellem, og tilføj bouillon hvis det ser lidt tørt
ud, og rør rundt, og læg låg på igen.
Servér med Pulao Rice:
500 ml Basmati Ris, skyllede.
1 liter vand
2 spsk olie
2 løg, halverede og skåret i tynde skiver
.. ca 6 cm stk Kanel bark\stang
1 tsk spidskommen, hel.
3 stk kardemomme, hel. Kardemommen kan fås hos indvandrer butikkerne, og
skal lige trykkes, sådan at de giver et lille knæk. Dette tillader smagen af
komme ud, når du koger risen.
3 stk stjern anis
1-2 tsk salt
Hæld olien i en gryde, varm op, og tilføj løgene.
Steg indtil løgene er brunede, og fjern da halvdelen af løgene. Læg til
tørre på serviet, de skal bruges senere.
Læg kanelen, spidskommen, kardemomme, og stjerne anis ned til løgene, og
steg det sammen i et minut eller to
.. rør det lige rundt, så krydderierne kan blive dækket af olien, og afgive
smag.
Tilføj risen, og steg sammen med krydderierne i 1 minut.
Hæld vandet på, og bring det hele i kog.
Når det er i kog sætter du varmen ned til en 2-3 stykker på el-komfur, og
lader det koget i 12 minutter, eller til risen er mør.
Hæld risen på et fad, og sprinkel løgene fra før over.. tilføj evt.
rosiner\mandel-flager\ærter inden du serverer.
God fornøjelse
|