"Per" <per.dk@mailBox.dk> skrev i en meddelelse
news:d5ewuzckvfn3$.ke3pc91wi7o$.dlg@40tude.net...
> On Mon, 8 Dec 2003 18:35:56 +0100, Basil of Fawlty Towers wrote:
>
> Jeg har hørt noget med at det skal være vand eller fløde, mælk
skulle ikke
> være så godt at blande med æg. Er der nogen der kan be- eller
afkræfte
> dette?
>
> MVH Per, Odense
I min opskrift bruger vi mælk (og lidt hvedemel).
Det er i røræg man enten skal bruge fløde eller vand. Noget med at
mælketørstoffet driller røræggen mens den stivner.
Det er faktisk en gammel opskrift fra Oma "Mad og kvadrater"
4 æg
1½ dl mælk
30 g hvedemel
salt
peber
Slå mælk og mel sammen kom æggene, salt og peber i og pisk det godt
sammen.
Steg bacon (150 g til et kilo
tag flæsket af og tøm så meget du
synes af fedtet fra panden. Kom æggemassen på og efter et par minutter
læg flæsket, det hele eller så meget der kan være, tilbage på panden.
Læg låg på panden og lad det stege ved laveste stegeindstilling i en
20 minutters tid. Ved slutningen af stegetiden kan skiver af tomat
lægges oven på (men ikke før, tomat kan forstyrre æggekagen i at
stivne). Hvis du ikke har purløg kan du også ligefør æggekagen er
færdig komme finthakket løg på. Opvarmningen af løget er nok til at
tage den værste skarpe råhed fra løget. Behold låget på til du synes
æggekagen er færdig.
I øvrigt: Panden skal ikke vaskes eller skrabes før ægget kommes på.
Stegeoverfladen fra flæskestegningen er skøn som æggekagens bund.
Denne kage er dejlig sammen med en pilsner.
mvh
Jørgen