|
| Bouillon (hvordan?) Fra : JE |
Dato : 06-12-03 22:39 |
|
I mange opskrifter nævnes at man skal tilsætte "bouillon" (fx 1 dl).
Hvordan "laver" i denne boullion ?
| |
Michael Nielsen (07-12-2003)
| Kommentar Fra : Michael Nielsen |
Dato : 07-12-03 01:35 |
|
Terning er det nemmeste (opbevaring mv.) men du kan også købe forskellige
flydende af slagsen
Michael
"JE" <janelneINGEN@SPAMmail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3fd24c81$1@news.wineasy.se...
> I mange opskrifter nævnes at man skal tilsætte "bouillon" (fx 1 dl).
>
> Hvordan "laver" i denne boullion ?
>
>
>
>
>
>
>
| |
Bo Warming (07-12-2003)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 07-12-03 06:44 |
|
"Michael Nielsen" <**m.oestergaard@c.dk> wrote in message
news:3fd275c6$0$9832$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Terning er det nemmeste (opbevaring mv.) men du kan også købe forskellige
> flydende af slagsen
Da vi havde spist ribbensteg ved stor gangfest på Egmont-kollegiet, smed vi
næste dag benene (som i en plastikpose var blevet trampet på af en
støvlefyr )i en stor gryde, og kogte benene og spiste suppe i flere dage.
Bedre smag end Maggi-terning, og fine gastronomer hæger om deres "fond" som
er tilsvarende kogt på billigt kød (eller fint kød der skulle bruges til
noget andet , som kogt)
Men genbrug af den art lyder uhygiejnisk for moderne brug-og-smid-væk
mennesker tror, at når nogen har gnavet på knoglen, skal den smides væk.
Fedt og protein opløses ved kogning.
Maggi og Knorr firmaerne bruger knoglerester efter maskinafbening af kød,
samt smagsforstærker, det tredie krydderi og hydroliserede
industri-affaldsprodukter . og evt planteprotein fx fra soyabønner,
så de kan lave det billigere - og næsten lige så velsmagende.
Hysteriet med at CreutzfeltJacob-sygdom *måske* har at gøre med benmel, har
gjort nogle hysteriske - og de tør ikke bruge _husblas_, der også er udkogt
af ben (collagen)
Men ingen har trodset Knorr og sagt i medierne, at også deres
pulverlækkerier indeholder ben-afkog, incl rød og gul knoglemarv.
Det tyske , ultrabillige Wurtz buillion på flaske er afsindig godt - ala
japansk soyasovs MEN HVOR KAN MAN KØBE DET?
| |
Michael Nielsen (07-12-2003)
| Kommentar Fra : Michael Nielsen |
Dato : 07-12-03 11:12 |
|
Har du prøvet en grænsebutik, de har meget af den slags...
Michael
"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
news:U6zAb.7$FZ1.5@fe02.private.usenetserver.com...
> "Michael Nielsen" <**m.oestergaard@c.dk> wrote in message
> news:3fd275c6$0$9832$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > Terning er det nemmeste (opbevaring mv.) men du kan også købe
forskellige
> > flydende af slagsen
>
> Da vi havde spist ribbensteg ved stor gangfest på Egmont-kollegiet, smed
vi
> næste dag benene (som i en plastikpose var blevet trampet på af en
> støvlefyr )i en stor gryde, og kogte benene og spiste suppe i flere dage.
>
> Bedre smag end Maggi-terning, og fine gastronomer hæger om deres "fond"
som
> er tilsvarende kogt på billigt kød (eller fint kød der skulle bruges til
> noget andet , som kogt)
>
> Men genbrug af den art lyder uhygiejnisk for moderne brug-og-smid-væk
> mennesker tror, at når nogen har gnavet på knoglen, skal den smides væk.
>
> Fedt og protein opløses ved kogning.
> Maggi og Knorr firmaerne bruger knoglerester efter maskinafbening af
kød,
> samt smagsforstærker, det tredie krydderi og hydroliserede
> industri-affaldsprodukter . og evt planteprotein fx fra soyabønner,
> så de kan lave det billigere - og næsten lige så velsmagende.
>
> Hysteriet med at CreutzfeltJacob-sygdom *måske* har at gøre med benmel,
har
> gjort nogle hysteriske - og de tør ikke bruge _husblas_, der også er
udkogt
> af ben (collagen)
>
> Men ingen har trodset Knorr og sagt i medierne, at også deres
> pulverlækkerier indeholder ben-afkog, incl rød og gul knoglemarv.
>
> Det tyske , ultrabillige Wurtz buillion på flaske er afsindig godt - ala
> japansk soyasovs MEN HVOR KAN MAN KØBE DET?
>
>
| |
rasmus (07-12-2003)
| Kommentar Fra : rasmus |
Dato : 07-12-03 21:16 |
|
"Michael Nielsen" <**m.oestergaard@c.dk> skrev i en meddelelse
news:3fd275c6$0$9832$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Terning er det nemmeste (opbevaring mv.) men du kan også købe forskellige
> flydende af slagsen
- det er også noget af det mest giftige man kan putte i sin mave ... og så
er det faktisk pisselet at lave det selv.
GRØNTSAGSBILLION (også kaldet fond):
kartofler, løg, gulerødder, porre, fenikel, lauberblade og hele pebberkorn
skylles og skæres i mindre stykker og hældes i en stor gryde. Dæk det med
vand. Bring det i kog og lad det koge i en times tid eller to. Tag
grøntsagerne op og lad væksen koge noget ind. Vætsgo - fremragende
grøntsagsfond. Hæld det i små poser og smid dem i fryseren. Hvis du vil lave
kyllingefond smider du bare en hele kylling i gryden og skummer fedtet af
inden du bruger det. Fiskefond laves af forskellige fiskeben og hoveder (men
det må kun koge i 18 til 20 minutter). Oksefond ... se selv lige efter i en
kogebog.
ras
| |
|
|