"Klaus Agnoletti" <ultra@nospam.mailme.dk> wrote in message
news:pan.2003.11.28.13.50.57.948232@nospam.mailme.dk...
> > med Google for mange andre kommentarer.
> >
> Ja det kommer ikke bagpå mig - jeg har googlet en del på emnet, men
> syntes ikke rigtigt jeg kunne finde noget som _jeg_ kunne bruge -
> desværre.
>
Velkommen i "de kræsne" klub!
>
> Tak for hintet. Vil du fortælle4 lidt om hvilken mel og opskrift (på
> dej) du bruger ?
> >
Som sagt, jeg er total amatør på området. Jeg blander efter dagens
inspiration "almindelig mel" (den der hedder "00") og durum mel, men begge
fra Italien. Ikke fordi jeg er ultranationalist, men man KAN smage forskel.
Andre har en masse andre gode kemiske forklaringer som fx glutenindhold osv.
for bekræfter at det ER bedre mel.
Jeg tror at det er ca. 3/4 alm. mel og 1/4 durum.
Lunt vand, salt, frisk gær (25g for 1/2kg mel) og et par ske eller mere
olivenolie. Hævet et par timer eller mere - gerne ved siden af radiator.
Jeg ruller pizzaen ud vha drysse durum mel så er det nemmere at få den til
at slippe.
Når pladen er klar, og godt drysset i bunden, jeg lægger den direkte på
bagespaden og "komponere" den med topping, og "svup", ind i ovn. I
mellemtiden komponer jeg den næste...
Jeg er sulteeeen!!!
Sandra