/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bagesten - igen igen
Fra : Klaus Agnoletti


Dato : 27-11-03 11:35

Hej,

Jeg posterede herinde i går ang. en pizzaspatel - det endte med at jeg
købte et stykke finer i silvan til en tier - det var sådan set ok :)

Grunden til at jeg posterer, er at jeg sådan set blev rimeligt skuffet
over pizzaen jeg fik i går - den var ikke så god som jeg havde forventet.
Her er hvad jeg gjorde :

Jeg købte noget pizzamel i føtex - det så vældigt smart ud, var i små
røde 500g poser - fulgte opskriften bagpå i store træk (blev nødt til
at spæde op med alm. hvedemel, ca 100-200 g + 2x500g durum), lod det
hæve en time, hvorefter jeg rullede dejen ud og lavede pizzaen.

Pizzastenen lagde jeg på en rist i den nederste rille, skruede ovnen op
på 250 grader, ventede ca 15 mins, til den så ud til at være varm nok.

Herefter lagde jeg pizzaen ind på stenen. Jeg vil tro den fik 10 minutter
(indtil osten ovenpå var meget brun) - jeg var overrasket over at bunden
overhovedet ikke blev brun, og at bunden ikke lignede en pizzeria-pizza i
konturen (noget med nogle lufthuller hist og her osv), og som sagt
derudover var ret lys, ja nærmest hvid.

Pizzabunden var sprød (på grænsen til hård), og derudover ikke
anderledes end hvad jeg tidligere har produceret i en alm ovn uden
pizzasten .. Så det er primært bunden der gør at jeg er mindre tilfreds
... hvad gør jeg fpr at få den bedre ? hæver længere ? Hvorfor bliver
bunden ikke brun ?

Alle tips modtages med kyshånd :)

På forhånd tak for hjælpen !.

/Klaus

 
 
Mrs Krabappel (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 28-11-03 14:40

Hej Klaus

emnet er virkelig en der burde indgå i "FAQ" for denne NG, prøv at søge den
med Google for mange andre kommentarer.

Min erfaring - af total amatør-bager - er at bunden bliver aldrig som i
pizzeria, men vi har heller ikke en ovn der fyrer 300 grader af! Jeg tænder
for ovnen med pladen i på max. og lader aldrig brune toppen (bvadr!) da en
pizza skal koge på få minutter. Så skal det hele være "minimal" - dejen ikke
for tyk, ikke for meget topping osv.
Min favorit pizza er rå tomat, bøffelmozzarella, olivenolie og masser af
frisk basilikum, og jeg synes at min pizza er "den bedste i verden" - lavet
sådan. For alle de andre pizza: jeg foretrækker fx La Vecchia Signora (her i
DK), og en pizzeria hjemme i Italien.

Sandra



Klaus Agnoletti (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Agnoletti


Dato : 28-11-03 14:51

On Fri, 28 Nov 2003 14:39:50 +0100, Mrs Krabappel wrote:

> Hej Klaus

Hej Sandra,

>
> emnet er virkelig en der burde indgå i "FAQ" for denne NG, prøv at søge den
> med Google for mange andre kommentarer.
>
Ja det kommer ikke bagpå mig - jeg har googlet en del på emnet, men
syntes ikke rigtigt jeg kunne finde noget som _jeg_ kunne bruge -
desværre.


> Min erfaring - af total amatør-bager - er at bunden bliver aldrig som i
> pizzeria, men vi har heller ikke en ovn der fyrer 300 grader af! Jeg tænder
> for ovnen med pladen i på max. og lader aldrig brune toppen (bvadr!) da en
> pizza skal koge på få minutter. Så skal det hele være "minimal" - dejen ikke
> for tyk, ikke for meget topping osv.
> Min favorit pizza er rå tomat, bøffelmozzarella, olivenolie og masser af
> frisk basilikum, og jeg synes at min pizza er "den bedste i verden" - lavet
> sådan. For alle de andre pizza: jeg foretrækker fx La Vecchia Signora (her i
> DK), og en pizzeria hjemme i Italien.

Tak for hintet. Vil du fortælle4 lidt om hvilken mel og opskrift (på
dej) du bruger ?
>

På forhånd tak for hjælpen :)

/Klaus


Mrs Krabappel (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 28-11-03 16:14

"Klaus Agnoletti" <ultra@nospam.mailme.dk> wrote in message
news:pan.2003.11.28.13.50.57.948232@nospam.mailme.dk...
> > med Google for mange andre kommentarer.
> >
> Ja det kommer ikke bagpå mig - jeg har googlet en del på emnet, men
> syntes ikke rigtigt jeg kunne finde noget som _jeg_ kunne bruge -
> desværre.
>
Velkommen i "de kræsne" klub!
>
> Tak for hintet. Vil du fortælle4 lidt om hvilken mel og opskrift (på
> dej) du bruger ?
> >
Som sagt, jeg er total amatør på området. Jeg blander efter dagens
inspiration "almindelig mel" (den der hedder "00") og durum mel, men begge
fra Italien. Ikke fordi jeg er ultranationalist, men man KAN smage forskel.
Andre har en masse andre gode kemiske forklaringer som fx glutenindhold osv.
for bekræfter at det ER bedre mel.

Jeg tror at det er ca. 3/4 alm. mel og 1/4 durum.
Lunt vand, salt, frisk gær (25g for 1/2kg mel) og et par ske eller mere
olivenolie. Hævet et par timer eller mere - gerne ved siden af radiator.
Jeg ruller pizzaen ud vha drysse durum mel så er det nemmere at få den til
at slippe.
Når pladen er klar, og godt drysset i bunden, jeg lægger den direkte på
bagespaden og "komponere" den med topping, og "svup", ind i ovn. I
mellemtiden komponer jeg den næste...

Jeg er sulteeeen!!!

Sandra



Deleuran (28-11-2003)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 28-11-03 19:56


"Klaus Agnoletti" <ultra@nospam.mailme.dk> wrote in message
news:pan.2003.11.27.10.34.23.377125@nospam.mailme.dk...


> Pizzastenen lagde jeg på en rist i den nederste rille, skruede ovnen op
> på 250 grader, ventede ca 15 mins, til den så ud til at være varm nok.
>

Jeg tror at noget af dit problem ligger her. Da jeg i sin tid købte min
bagesten anbefalede producenten at ovnen blev instillet på max. temp (hos
mig er det 275 gr.) og at man ventede ca 15 min. EFTER ovnen var blevet
rigtig varm før man satte pizzaen i oven. Dette for at sikre sig at stenen
er gennemvarm.
Hvis du sænker stenen i ovnen kan du måske undgå den brune ost.

Lone



Klaus Agnoletti (01-12-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Agnoletti


Dato : 01-12-03 10:35

Hej Lone,
>
> Jeg tror at noget af dit problem ligger her. Da jeg i sin tid købte min
> bagesten anbefalede producenten at ovnen blev instillet på max. temp (hos
> mig er det 275 gr.) og at man ventede ca 15 min. EFTER ovnen var blevet
> rigtig varm før man satte pizzaen i oven. Dette for at sikre sig at stenen
> er gennemvarm.
> Hvis du sænker stenen i ovnen kan du måske undgå den brune ost.
>

Jeg tror du har ret - jeg prøvede igen i går, og sikrede mig at ovnen
reelt VAR max (250 grader) - det tog dælme LANG tid, men pizzaen blev så
også derefter - bedre bund, og tilmed lidt brun :)

Tak for tippet.

/Klaus


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste