"Torkil Halvorsen" skrev således...
> Mon een derude kan hjælpe mig med en lidt særpræget opskrift på
> en ikke bagt æblekage..??
> Jeg har fundet 1xxx.... opskrifter på Google, - men ikke en der ligen helt..
>
> Det drejer sig om en æblekage med kanel og kardemomme lagt sammen med
> (Så vidt vides) knuste tvebakker, der er opblødt i "et eller andet" som
> fløde ell. lign....
> Pyntet med lidt flødeskum
Jeg kender ikke specielt den nævnte opskrift.
... Mon ikke det kan være en slags æble-triflis der her er tale om? - dvs.
knuste makroner vædet med vin/spiritus, et lag vaniliecreme, æblekompot,
vaniliecreme og slutteligt pyntet med flødeskum?..
En opskrift følger..
Æbletrifli:
4 pers.
5-6 store makroner
6-7 spsk sherry el. andet
æblekompot af 6 mellemstore æbler
vand, sukker
kanel, kardemomme
1 dl piskefløde til flødeskum
Vanillecreme:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 top tskf. mel
2½ dl fløde
vanille
I bunden af en stor glasskål eller i portionsdessertglas lægges makroner,
der stænkes over med vinen. Herover et lag vanillecreme, hvortil
æggeblommer, sukker og vanille er pisket sammen, heri mel og fløde,
og cremen koger igennem under piskning.
Æblerne skrælles, skæres i snitter, og koger møre i lidt vand, der er tilsat
sukker og krydderier.
Over æblekompotten atter cremen, og øverst et lag flødeskum.
Pynt: Flødeskumstoppe og revet chokolade.
Velbekomme!
Mvh.
Peter W. Bosse
Jeg kan ikke huske, hvad det, jeg sku' huske - men hvis
jeg ku' huske det, så havde jeg såmænd nok glemt det.
- Storm-P
|