|
| Lave sin egen Oncle Bens? Fra : Martin Jeppesen |
Dato : 25-11-03 22:41 |
|
Hej,
Jeg har købt nogle Oncle Bens efterligninger i Aldi og de er virkelig
gode. Så jeg tænkte, kan man lave sin egen eller en gryderet der minder om
det?
På glasset sår der 350g:
vand
13% kidney bønner
tomat pure
6% majs
modificeret stivelse
3% peperfrugt
glukosesirup
2% løg
tomater
salt, sukker, krydderier, aromaer
krydderurter
karamelliseretskukker
Hvis jeg skulle prøve at lave den som gryderet, er der så nogen der tør
sætte mængde på de ingrediencer som ikke har det?
Martin
| |
Rikke Mors (26-11-2003)
| Kommentar Fra : Rikke Mors |
Dato : 26-11-03 08:22 |
|
Martin Jeppesen wrote:
> Hej,
>
> Jeg har købt nogle Oncle Bens efterligninger i Aldi og de er virkelig
> gode. Så jeg tænkte, kan man lave sin egen eller en gryderet der minder om
> det?
>
> På glasset sår der 350g:
> vand
> 13% kidney bønner
> tomat pure
> 6% majs
> modificeret stivelse
> 3% peperfrugt
> glukosesirup
> 2% løg
> tomater
> salt, sukker, krydderier, aromaer
> krydderurter
> karamelliseretskukker
>
> Hvis jeg skulle prøve at lave den som gryderet, er der så nogen der tør
> sætte mængde på de ingrediencer som ikke har det?
>
> Martin
>
Ingredienser på en varedeklaration skal altid nævnes i rækkefølge efter
mængde. Dvs. det der er mest af står først. Deraf kan udledes at der fx
må være mindre end 2% tomater og mere end 3% glukosesirup. Det sværeste
bliver nok at finde ud af hvad der nøjagtigt gemmer sig bag "krydderier,
aromaer og krydderurter".
Rikke Mors
| |
Martin Jeppesen (26-11-2003)
| Kommentar Fra : Martin Jeppesen |
Dato : 26-11-03 11:54 |
|
> Ingredienser på en varedeklaration skal altid nævnes i rækkefølge efter
> mængde. Dvs. det der er mest af står først. Deraf kan udledes at der fx
> må være mindre end 2% tomater og mere end 3% glukosesirup. Det sværeste
> bliver nok at finde ud af hvad der nøjagtigt gemmer sig bag "krydderier,
> aromaer og krydderurter".
Det vidste jeg ikke. Så burde man jo komme rimelig tæt på inden for et par
forsøg.
Krydderieren m.m. bliver svær.
Hvad med stivelsen som de har brugt. Skal jeg bare bruge en mel jævner,
eller findes der "stivelse" som håndkøb, hvis det er bedre at bruge?
Martin
| |
Jørgen Hess (26-11-2003)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 26-11-03 14:23 |
|
"Martin Jeppesen" <d_e_l_e_t_e_maj@heko_t_h_i_s.dk> skrev i en
meddelelse news:pan.2003.11.26.10.54.01.148089@heko_t_h_i_s.dk...
> > Ingredienser på en varedeklaration skal altid nævnes i rækkefølge
efter
> > mængde. Dvs. det der er mest af står først. Deraf kan udledes at
der fx
> > må være mindre end 2% tomater og mere end 3% glukosesirup. Det
sværeste
> > bliver nok at finde ud af hvad der nøjagtigt gemmer sig bag
"krydderier,
> > aromaer og krydderurter".
>
> Det vidste jeg ikke. Så burde man jo komme rimelig tæt på inden for
et par
> forsøg.
>
> Krydderieren m.m. bliver svær.
>
> Hvad med stivelsen som de har brugt. Skal jeg bare bruge en mel
jævner,
> eller findes der "stivelse" som håndkøb, hvis det er bedre at bruge?
>
> Martin
>
Jeg tror du skal bruge almindelig stivelse (mel - maizenamel) din
oncle Bens skal formentlig ikke henkoges og holde i 2 år?
mvh
Jørgen
| |
Rikke Mors (26-11-2003)
| Kommentar Fra : Rikke Mors |
Dato : 26-11-03 14:32 |
|
>
> Hvad med stivelsen som de har brugt. Skal jeg bare bruge en mel jævner,
> eller findes der "stivelse" som håndkøb, hvis det er bedre at bruge?
>
> Martin
>
Umiddelbart vil jeg tro at det der kommer tættest på i en almindelig
husholdning er maizenastivelse.
Rikke Mors
| |
Mads Thorning Peders~ (26-11-2003)
| Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 26-11-03 21:32 |
|
"Rikke Mors" <rikke.mors@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3fc4a9f8$0$24838$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Umiddelbart vil jeg tro at det der kommer tættest på i en almindelig
> husholdning er maizenastivelse.
....eller måske kartoffelmel?
Mads
| |
Rene' Hjorth (28-11-2003)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 28-11-03 16:55 |
|
[Martin Jeppesen | Wed, 26 Nov 2003 11:54:02 +0100]
>Hvad med stivelsen som de har brugt. Skal jeg bare bruge en mel jævner,
>eller findes der "stivelse" som håndkøb, hvis det er bedre at bruge?
De har anvendt modificeret stivelse, der er noget nemmere at arbejde
med, men det er ikke generelt tilgængeligt (eller dyrt).
Anvend du blot majsstivelse (maizena). Kartoffelstivelse (kartoffelmel)
kan også bruges, men er lidt upraktisk da det skoifter konsistens (og
bliver lidt forkert) ved kogning.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Martin Jeppesen (29-11-2003)
| Kommentar Fra : Martin Jeppesen |
Dato : 29-11-03 10:37 |
|
> De har anvendt modificeret stivelse, der er noget nemmere at arbejde
> med, men det er ikke generelt tilgængeligt (eller dyrt).
>
> Anvend du blot majsstivelse (maizena). Kartoffelstivelse (kartoffelmel)
> kan også bruges, men er lidt upraktisk da det skoifter konsistens (og
> bliver lidt forkert) ved kogning.
Det lyder somom, at maizena er en vinder=) Jeg prøver i næste weekend.
Tak.
Martin
| |
|
|