"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:3fc1f581$0$30083$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> wrote in message
> news:3fc1f20e$0$30069$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> > Hej NG.
> >
> > Vi har en lille chiliplante i vindueskarmen. Den har en del frugter, på
> ca.
> > 2 cm's længde.
> > Den har lidt svært ved at trives så vi vil gerne redde frugterne, skal
vi
> > fryse eller tørre dem ?
>
> Nu kan jeg se på
http://www.capsicum.dk
>
http://www.capsicum.dk/show_species.msql?navn=Ornamental at der står:
> "Bruges kun til pynt - lad være med at spise den, man ved aldrig hvad den
er
> blevet behandlet med. "
>
> Kan man ikke bare vaske frugterne ?
Hej Christian,
Formentlig kan de godt spise, men jeg ville ikke gøre det. Ikke fordi de kan
være sprøjtet med et eller andet, men af den simple grund, at der er tale om
en ornamental. Det er og bliver en prydchili. Sansynligvis er pænt stærk,
men smager ikke særlig godt. De egenskaber man fremelsker hos prydchili er
farver og holdbarhed på planten. I den forbindelse er det ret ligegyldigt
med smag og styrke.
Jeg ville tørre dem i ovnen ved 50 grader. (i laaaang tid) Og eftertørre dem
et lunt og tørt sted. Jeg vil forslå dig, at bruge dem i juledekorationeren
og vente til næste sesson. Det er i øvrigt meget snart... Så selv din chili
og køb f. eks. frøene hos
www.tomatogrowers.com
Især de meget stærke habaneroer er velegnet til inddørsdyrkning.
Hvis du vil fryse chili, skal du blot skylle dem og derefter fjerne top, frø
og frøvægge. De kan derefter skæres i stykker, hakkes eller pureres og
fryses i små poser. Husk gummihandsker!!!! *G*
Mvh. Renate