"NIL" <nilau4@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:3fbbb0c2$0$177$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej gruppe
>
> Jeg er netop ved at skulle bage et rugbrød og der skal hele
rugkerner i. Men
> skal kernerne først blødes op (og hvor længe)? Kernerne er temmelig
hårde
> nu!
>
> Kan nogen hjælpe?
>
> Hilsen
> Nil
>
>
>
>
Jeg bruger skårne eller flækkede rugkerner. 600 gram blødes op i en ½
liter vand. Når jeg har startet syrningen af rugmelet skyller jeg
glasset jeg havde surdejen i med den halve liter vand. Og surdejen
skal alligevel bruge et døgn til at syrne rugmelet og i den tid står
kernerne i vandet.
Kogningen som foreslået andet sted er også udmærket, især hvis det er
til en hurtig gærdej, eller man glemte at købe kerner den første dag.
Personligt kan jeg bedst lide smagen ved den lange i blødsætning.
mvh
Jørgen