/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Italiensk brød m/tomat og hvidløg?
Fra : Mette


Dato : 18-11-03 18:46

Ja, jeg leder efter ovenstående lækre forret - fik den serveret i sommers -
det var et stykke varmt franskbrød med tomat og hvidløg og ost , men hvordan
er det lige man laver det præcist?





 
 
rasmus (18-11-2003)
Kommentar
Fra : rasmus


Dato : 18-11-03 20:30


"Mette" <nospam@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3fba5b4a$0$95078$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Ja, jeg leder efter ovenstående lækre forret - fik den serveret i
sommers -
> det var et stykke varmt franskbrød med tomat og hvidløg og ost , men
hvordan
> er det lige man laver det præcist?

- den laver man præcist som du har skrevet. Tag en en skive franskbrød (det
gør ikke noget hvis den er lige ved at blive tør), smør med olivenolie og
gnid/drys hvidløg på, læg en skive ost ovenpå og derefter et par skiver
tomat. Salt og pebber og i ovnen i små 10 minutter (eller til det ser
spiseligt ud. Det afhænger ufattelig meget af ovnen, temperaturen,
franskbrødet osv osv). Pynt evt. med lidt grønt på toppen (basilikum f.eks).
Som variation kan du putte en skive løg på også og brieost er iøvrigt
fremragende i denne sammenhæng - hvis du har noget pesto i køleren kan du
også smøre brødet med det.

ras



Mette (19-11-2003)
Kommentar
Fra : Mette


Dato : 19-11-03 08:51


"rasmus" <rasmus.carlsenX@tdcadsl.dk (fjern X)> skrev i en meddelelse
news:Xquub.7662$Bu5.1128@news.get2net.dk...
>
> "Mette" <nospam@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3fba5b4a$0$95078$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Ja, jeg leder efter ovenstående lækre forret - fik den serveret i
> sommers -
> > det var et stykke varmt franskbrød med tomat og hvidløg og ost , men
> hvordan
> > er det lige man laver det præcist?
>
> - den laver man præcist som du har skrevet. Tag en en skive franskbrød
(det
> gør ikke noget hvis den er lige ved at blive tør), smør med olivenolie og
> gnid/drys hvidløg på, læg en skive ost ovenpå og derefter et par skiver
> tomat. Salt og pebber og i ovnen i små 10 minutter (eller til det ser
> spiseligt ud. Det afhænger ufattelig meget af ovnen, temperaturen,
> franskbrødet osv osv). Pynt evt. med lidt grønt på toppen (basilikum
f.eks).
> Som variation kan du putte en skive løg på også og brieost er iøvrigt
> fremragende i denne sammenhæng - hvis du har noget pesto i køleren kan du
> også smøre brødet med det.


Mums - det lyder lækkert



Mrs Krabappel (20-11-2003)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 20-11-03 15:59

"Mette" <nospam@hotmail.com> wrote in message
news:3fba5b4a$0$95078$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Ja, jeg leder efter ovenstående lækre forret - fik den serveret i
sommers -
> det var et stykke varmt franskbrød med tomat og hvidløg og ost , men
hvordan
> er det lige man laver det præcist?
>
Hvis det er italiensk hvorfor bruger man FRANSKbrød?
(jeg kunne ikke lade være)

Det du efterlyser hedder bruschetta, søg på NG med google og du vil finde et
antal "debatter" om emnet.
Jeg kan bare sige at den laves med ITALIENSK brød som fx den de her kalder
"Filone" eller bedre, den som findes i Irma /Il Fornaio og hedder
"Primitivo" - dvs. langtidshævet brød.
Den hedder "pane casereccio" eller "rustico", i Italien.

Sandra



rasmus (20-11-2003)
Kommentar
Fra : rasmus


Dato : 20-11-03 21:08


"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:bpikse$1orgdg$1@ID-149139.news.uni-berlin.de...
> "Mette" <nospam@hotmail.com> wrote in message

> Hvis det er italiensk hvorfor bruger man FRANSKbrød?
> (jeg kunne ikke lade være)

- fordi de gode spanske bondebrød bliver spist før det når i ovnen. Det
almindelige franskbrød er jo så elendigt, at det nemt når at blive lidt tørt
.... og så kan det jo passende komme i ovnen og svede lidt.

ras



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste