"rvp" <ccc86675@vip.cybercity.dk> wrote in
news:bpa87b$elp$1@news.cybercity.dk:
> Der er uden tvivl blevet spurgt om dette et utal af gange. Så med al
> mulig frygt for repressalier spørger jeg nu: Nogen der har en opskrift
> på den perfekte gløgg?
Jeg har i år prøvet følgende (fundet i denne gruppe tidligere på året):
>> Rasmus's glögg ekstrakt
>> (opskriften passer til 15-20 personer)
>>
>>
>> 1,8 l vand
>> 900 g sukker
>> 35 g hel kanel
>> 35 g hel allehånde
>> 35 g hele nelliker
>>
>> Dette koges til det har reduceret med 25 procent - herefter afkøles
>> det. Når ekstrakten her helt kold tilsættes:
>>
>> 2 økologiske appelsiner i skiver
>> 1 økologisk citron i skiver
>> 1,5 dl portvin
>> 1 dl snaps
>> 1 dl rom
>>
>> Det hele trækker så længe som muligt på et svalt/køligt sted. Jeg
>> plejer selv at lave ekstrakten omkring Sct. Hans således at får lov
>> til at trække et halvt år..!
>>
>> Hvis du ikke når det så øg krydderierne med 30 procent og så kan den
>> drikkes med det samme, men får selvfølgelig ikke den samme dybe og
>> fyldige smag. Denne opskrift spædes med 5 flasker rødvin og et godt
>> lille fif er, at hvis du tilsætter mandler og rosiner ved serveringen,
>> så rist mandlerne så de er gyldne og dermed øges smagen.
Jeg har endnu ikke prøvesmagt den, men selve ekstrakten dufter og smager
pragtfuldt. Jeg lavede min i sensommeren.
--
Kasper Damkjær
http://damkjaer.net/