/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Anderledes flæskesteg
Fra : LCO


Dato : 31-10-03 12:20

Hej gruppe!
Skal lave flæskesteg for nogle venner i aften, men tænkte det kunne være
sjovt at tilberede den lidt anderledes end normalt og måske også servere med
noget andet tilbehør end sovs og kartofler......nogle der har nogle geniale
ideer?
V.H. LCO



 
 
Rikke Mors (31-10-2003)
Kommentar
Fra : Rikke Mors


Dato : 31-10-03 14:04

LCO wrote:

> Hej gruppe!
> Skal lave flæskesteg for nogle venner i aften, men tænkte det kunne være
> sjovt at tilberede den lidt anderledes end normalt og måske også servere med
> noget andet tilbehør end sovs og kartofler......nogle der har nogle geniale
> ideer?
> V.H. LCO
>
>
Sjovt nok. Jeg står med præcis det samme problem. Jeg har heller ikke
fundet på noget godt endnu.
Det var ikke meget hjælp, ved jeg godt, men jeg syntes bare det var
sjovt du spurgte, når nu jeg lige havde tænkt mig at spørge om det samme.

Rikke Mors


Gert Krabsen (31-10-2003)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 31-10-03 16:00

Fri, 31 Oct 2003 12:20:04 +0100, LCO <lychri@hotmail.com> skrev:

> Hej gruppe!
> Skal lave flæskesteg for nogle venner i aften, men tænkte det kunne være
> sjovt at tilberede den lidt anderledes end normalt og måske også servere
> med
> noget andet tilbehør end sovs og kartofler......nogle der har nogle
> geniale
> ideer?
> V.H. LCO
>
Roald Als: Kvinderne ud af Køkkenet.

Kan anbefales, ikke kun fordi der er opskrifter på fire varianter af
flæskesteg ud over den klassiske.

mvh

Krabsen

--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl

Mette Nylander Sørup (31-10-2003)
Kommentar
Fra : Mette Nylander Sørup


Dato : 31-10-03 22:40


> Hej gruppe!
> Skal lave flæskesteg for nogle venner i aften, men tænkte det kunne være
> sjovt at tilberede den lidt anderledes end normalt og måske også servere
med
> noget andet tilbehør end sovs og kartofler......nogle der har nogle
geniale
> ideer?

Hej LCO og Rikke

Jeg ved godt det er forsent at hjælpe jer, men til næste gang, kunne det
være en mulighed af lave "brunede" kartofler med Ahorn sirup (kogte pillede
små kartofler og sirup i ovnen - vendes undervejs), rødkålsalat og fløede
stuvet spinat. Til rødkålssalaten ville jeg snitte rødkål fint, tilsætte
hakkede nødder, tørrede tranebær og appelsin og pink grape fileter - det
smager mums, og er selvfølgelig på slump.

Håber ideerne kan bruges ved en anden lejlighed .

Mvh.
Mette



3140 Bagdad Bob (02-11-2003)
Kommentar
Fra : 3140 Bagdad Bob


Dato : 02-11-03 16:09


"LCO" <lychri@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:bntiaa$b2v$1@sunsite.dk...
> Hej gruppe!
> Skal lave flæskesteg for nogle venner i aften, men tænkte det kunne være
> sjovt at tilberede den lidt anderledes end normalt og måske også servere
med
> noget andet tilbehør end sovs og kartofler......nogle der har nogle
geniale
> ideer?
> V.H. LCO
>

Husk at en flæskesteg skal steges i en kuglegrill!



Falcon (02-11-2003)
Kommentar
Fra : Falcon


Dato : 02-11-03 18:13

On Sun, 2 Nov 2003 16:09:25 +0100, "3140 Bagdad Bob"
<wholesome@ofir.dk> wrote:


>
>Husk at en flæskesteg skal steges i en kuglegrill!
>
Hey, det lyder spændende, hvor lang tid skal den ca have og bliver det
med "sprød" svær?

mvh falcon

3140 Bagdad Bob (03-11-2003)
Kommentar
Fra : 3140 Bagdad Bob


Dato : 03-11-03 17:51


"Falcon" <jornlundtoft@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:kleaqv8r6f95u0uhbthe5mo8k3qipkqso9@4ax.com...
> On Sun, 2 Nov 2003 16:09:25 +0100, "3140 Bagdad Bob"
> <wholesome@ofir.dk> wrote:
>
>
> >
> >Husk at en flæskesteg skal steges i en kuglegrill!
> >
> Hey, det lyder spændende, hvor lang tid skal den ca have og bliver det
> med "sprød" svær?
>
> mvh falcon

Yeps, man kan fint få sprøde svær! se min reply nedenfor.

Stegetiden varierer meget alt efter temperatur inde i "kuglen". Generelt
cirka det samme som i en ovn, men brug stegetermometer for at ramme præcist.



Padmé Amidala (02-11-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 02-11-03 20:58


"3140 Bagdad Bob" <wholesome@ofir.dk> wrote in message

> Husk at en flæskesteg skal steges i en kuglegrill!
>

Det har jeg selv prøvet, og ja selve stegen bliver rigtig god, men jeg havde
store problemer med at få sværen sprød...hvad gør du for at det lykkes?

VH
Padmé



3140 Bagdad Bob (03-11-2003)
Kommentar
Fra : 3140 Bagdad Bob


Dato : 03-11-03 17:56


"Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
news:3fa561e1$0$94880$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "3140 Bagdad Bob" <wholesome@ofir.dk> wrote in message
>
> > Husk at en flæskesteg skal steges i en kuglegrill!
> >
>
> Det har jeg selv prøvet, og ja selve stegen bliver rigtig god, men jeg
havde
> store problemer med at få sværen sprød...hvad gør du for at det lykkes?
>
> VH
> Padmé
>

De samme tricks som med almindelig flæskesteg med at ridse dybt og massere
rigeligt salt ind mellem sværene. Nogle gange har temperaturen inde i
"kuglen" ikke været høj nok til at opnå sprøde svær - jeg steger med
indirekte varme fra kullene. Ved at give stegen et par minutter eller 5 med
direkte varme bliver sværene sprøde. Bare fjern kul-holderne og læg stegen
med sværen ned mod kullene. Brug også gode kul som f.eks. heat beads eller
quickglow, de er bedre til at holde varmen (hvorfor skal gode kul
importeres fra Australien?).



Jan Bøgh (04-11-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 04-11-03 20:18

"3140 Bagdad Bob" <wholesome@ofir.dk> wrote in message
news:3fa688a1$0$95110$edfadb0f@dread11.news.tele.dk

> at holde varmen (hvorfor skal gode kul importeres fra Australien?).

Tilgængeligt træ - billige asiater?

Jeg købte på et tidspunkt en sæk (10 kg) på en sommerferie i Sverige - helt
oppe i det mørke Varmland dybt, dybt inde i skogan - og de var fantastisk
gode (og ret dyre). Mit gæt er at prisen går helt amok, når den skal
udstyres med importør- og forhandleravance samt diverse skatter.

vh
Jan



Mogens Haugaard (03-11-2003)
Kommentar
Fra : Mogens Haugaard


Dato : 03-11-03 22:49

> Det har jeg selv prøvet, og ja selve stegen bliver rigtig god, men jeg
havde
> store problemer med at få sværen sprød...hvad gør du for at det lykkes?

Hej
Jeg har også haft problemer med at få sværen sprød. Hvilket førte til den
tankerække, at hvis stjernekokke kan karamellisere sukker på toppen af en
dessert med en blæselampe, så kan jeg også lave sprød svær på stegen med en
ukrudtbrænder. Som tænkt, så gjort, det virker fint, omend der kræves lidt
forsigtighed.

mvh
Mogens



3140 Bagdad Bob (04-11-2003)
Kommentar
Fra : 3140 Bagdad Bob


Dato : 04-11-03 21:33


"Mogens Haugaard" <mogens-haugaard@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:3fa6cd32$0$45341$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Det har jeg selv prøvet, og ja selve stegen bliver rigtig god, men jeg
> havde
> > store problemer med at få sværen sprød...hvad gør du for at det lykkes?
>
> Hej
> Jeg har også haft problemer med at få sværen sprød. Hvilket førte til den
> tankerække, at hvis stjernekokke kan karamellisere sukker på toppen af en
> dessert med en blæselampe, så kan jeg også lave sprød svær på stegen med
en
> ukrudtbrænder. Som tænkt, så gjort, det virker fint, omend der kræves lidt
> forsigtighed.
>
> mvh
> Mogens
>

LOL - har du prøvet at hælde tændvædske direkte på grisen?



Emil (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 05-11-03 00:19

Mogens Haugaard skrev:

>Jeg har også haft problemer med at få sværen sprød. Hvilket førte til den
>tankerække, at hvis stjernekokke kan karamellisere sukker på toppen af en
>dessert med en blæselampe, så kan jeg også lave sprød svær på stegen med en
>ukrudtbrænder. Som tænkt, så gjort, det virker fint, omend der kræves lidt
>forsigtighed.

Hej Mogens

Kan man styre flammens farve på en ukrudsbrænder?
Normalt bruner jeg stege og bøffer med en gasbrænder, hvor jeg
kan regulere (v.hj.a. lufttilførslen) flammens farve. Farven skal
helst være så lys/blålig som muligt.

Og ja: Det kræver forsigtighed, omtanke og øvelse. Men resultatet
bliver forrygende godt.
Jeg har kun brugt metoden på kalve- og oksekød, da jeg sjældent
tilbereder grisekød (fordi det aldrig bliver så godt som min
dygtige slagterven kan lave det).
Næste gang der skal skal gris på gaflen vil prøve.

m.v.h. Emil

Jan Bøgh (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 05-11-03 19:29

"Emil" <emilsen@ostbirk.invalid> wrote in message
news:kvagqvketml5bmg2pvsfn6qapbtu88opio@4ax.com

> Kan man styre flammens farve på en ukrudsbrænder?

Ja.

vh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste