Tak, Svend
Vi kvitterer med opskriften:
V.h.
Mette og Henrik Agelby
4 personer
Ca. 800-1000 gram filet mignon
½ rød chili peber
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 dåse hakkede flåede tomater
2 røde peberfrugter
3 spskf. creme fraiche 38%
500 gram blandede svampe (kantareller, carl-johan, marksvampe, enoki el
shitake)
8-10 skalotteløg
frisk timian
ca. 1 kilo bagekartofler
100 gram smør
1 løg
(påbegyndes dagen før)
Kødet brunes i en gryde og tages op.
Herefter svitses hakket løg, hvidløg og peberfrugt i tern.
Tilsæt hakket chili, flåede tomater og læg kødet tilbage i gryden.
Lad retten simre ca. 25 minutter - ønskes kødet gennemstegt, skal retten
simre yderligere 15 min.
Tag herefter kødet op og lad det trække ca. 10 minutter tildækket.
Blend grydens indhold til en sauce og tilsæt creme fraiche, salt og peber.
Tilbehør:
Svampene ristes på en meget varm pande i lidt olie.
Tykke skiver af skalotteløg og timian ristes med i 5 minutter.
De skrællede kartofler og løg snittes i tynde skiver og blandes med smeltet
smør, salt og peber.
Læg kartofler og løg i en smurt form og bag 1 time i ovnen ved 180 grader.
Herefter afkøles kartoflerne og sættes under pres i køleskabet natten over.
Kartoffelmassen vendes ud på et spækbræt, skæres i firkantede stykker,
lægges på bagepapir og lunes ca. 10 minutter i ovnen ved 180 grader inden
servering.
Kødet skæres i skiver og serveres med sauce, svampe og kartofler.