"Allan Møller" <allan@anllanm.dk> skrev i en meddelelse
> Ja ok - men jeg havde håbet på noget lidt bedre.
Jamen det får du så:
Køb en pakke grødris af god kvalitet - det er ikke risene, der ødelægger
budgettet
til 4 - 5 personer:
1 dl vand
½ l mælk
60 - 70 g ris
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde (helst aluminium, så er det nemmest
at undgå, det brænder på - og det gør det nemt).
Hæld mælken i, og når det koger, hælder du risene i og rører rundt, til det
koger.
Læg låg på.
Hvis du har gasblus: stil gryden under dynen (og husk, at den står der!).
Lad det koge op på blusset en gang eller to og så ind under dynen igen.
Hvis du har el, slukker du for blusset, rører rundt en gang imellem, tænder
evt. lidt og slukker igen, til det er blevet til grød (ca. en times tid).
Lad grøden køle af under låg, ellers bliver overfladen hård og stiv.
50 g mandler (plus dem, der skal bruges til mandelgave)
2 spsk sukker
4 - 5 dl piskefløde
½ stang vanille
EVT. et par dråber mandelessens - og nogen vil gerne have et skvæt sherry
eller lignende i.
Flæk vanillestangen og skrab kornene af. Skær selve vanillestangen i stykker
og læg den i et glas med sukker - så har du god vanillesukker til en anden
gang.
Smut og hak mandlerne.
Pisk fløden til skum - ikke alt for stiv.
Bland det hele sammen og hæld det i en smuk skål.
Server lun kirsebærsovs til.
Den fra Fynbo eller Den gamle fabrik smager af mere end dem i papkartoner.
Hæld evt. et skvæt kirsebærvin i og pynt med mandelsplitter (skræl skiver af
en smuttet mandel med kartoffelskrælleren).
Hilsen Inger