Carsten Stage <stage_nospam@fabel.dk> skrev:
>Martin Andersen wrote:
>
>> Når man laver forloren hare er det
>>ikke 50% flæskefars og 50%
>> oksefars?
>
>Ja da...
>
>4 portioner Mega portion
>
>250 g hakket svinekød - eller 750 gram
>250 g hakket oksekød - -"- 750 gram
>ca. 1 dl rasp - -"- 3 dl
>1 dl fløde - -"- 3 dl
>1-2 æg - -"- 5 æg
>salt, peber
>ca. 50 g røget spæk - -"-
>150 gram bacon
>ca. 1/2 l mælk -
>-"- 1 liter mælk
>kulør, meljævning, gele
>
>
>Kødet hakkes 2 gange og røres med
>rasp, æg, fløde, salt og peber til en ret
>stiv fars. Den formes som en tyk
>pølse og lægges i et smurt, ovnfast fad
>eller i en lille bradepande.
>
>Herover lægges tynde spækskiver,
>eller spækket skæres i strimler, der
>stikkes dybt ned i farsen.
>Alternativt pakkes godt og grundigt ind i bacon.
>
>Fadet sættes i en godt varm ovn (250
>grader) ca. 15 minutter, til farsen er
>brun, hvorefter der spædes med mælk,
>tilsat kulør. "Haren" steges færdig ved
>ca. 180 grader i 30-40 minutter eller
>til der kommer helt klar saft fra et
>strikkepindshul og dryppes jævnligt med mælken.
>
>Sovsen laves af stegeskyen, jævnes og
>smages til med gele, salt og peber;
>evt. tilsættes lidt fløde samt ribsgelé.
>
>Foretrækker man at stege haren i
>gryde, brunes den godt på alle sider i smør
>eller margarine i stegegryden og
>steges med mælk eller overhældt med sovs
>som ovenfor omtalt.
>
>Om nødvendigt må sovsen spædes til
>sidst, den må ikke være for tyk.
>
>Serveres med hvide kartofler og ribsgele.
>
>Velbekomme...
>
>
>--
>Med venlig hilsen,
>
>Carsten Stage
>Campinginteresseret? Se
>
http://campingstuff.dk
--Nu ved jeg hvad jeg vil lave til aftensmad i morgen.Glæder mig
til "haren"
Med venlig hilsen
Lisbeth