/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forloren Hare spørgsmål
Fra : Martin Andersen


Dato : 21-10-03 18:54

Når man laver forloren hare er det ikke 50% flæskefars og 50% oksefars?



 
 
Carsten Stage (21-10-2003)
Kommentar
Fra : Carsten Stage


Dato : 21-10-03 20:07

Martin Andersen wrote:

> Når man laver forloren hare er det ikke 50% flæskefars og 50%
> oksefars?

Ja da...

4 portioner Mega portion

250 g hakket svinekød - eller 750 gram
250 g hakket oksekød - -"- 750 gram
ca. 1 dl rasp - -"- 3 dl
1 dl fløde - -"- 3 dl
1-2 æg - -"- 5 æg
salt, peber
ca. 50 g røget spæk - -"- 150 gram bacon
ca. 1/2 l mælk - -"- 1 liter mælk
kulør, meljævning, gele


Kødet hakkes 2 gange og røres med rasp, æg, fløde, salt og peber til en ret
stiv fars. Den formes som en tyk pølse og lægges i et smurt, ovnfast fad
eller i en lille bradepande.

Herover lægges tynde spækskiver, eller spækket skæres i strimler, der
stikkes dybt ned i farsen. Alternativt pakkes godt og grundigt ind i bacon.

Fadet sættes i en godt varm ovn (250 grader) ca. 15 minutter, til farsen er
brun, hvorefter der spædes med mælk, tilsat kulør. "Haren" steges færdig ved
ca. 180 grader i 30-40 minutter eller til der kommer helt klar saft fra et
strikkepindshul og dryppes jævnligt med mælken.

Sovsen laves af stegeskyen, jævnes og smages til med gele, salt og peber;
evt. tilsættes lidt fløde samt ribsgelé.

Foretrækker man at stege haren i gryde, brunes den godt på alle sider i smør
eller margarine i stegegryden og steges med mælk eller overhældt med sovs
som ovenfor omtalt.

Om nødvendigt må sovsen spædes til sidst, den må ikke være for tyk.

Serveres med hvide kartofler og ribsgele.

Velbekomme...


--
Med venlig hilsen,

Carsten Stage
Campinginteresseret? Se http://campingstuff.dk



Lisbeth Sejberg (21-10-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Sejberg


Dato : 21-10-03 21:43

Carsten Stage <stage_nospam@fabel.dk> skrev:
>Martin Andersen wrote:
>
>> Når man laver forloren hare er det
>>ikke 50% flæskefars og 50%
>> oksefars?
>
>Ja da...
>
>4 portioner Mega portion
>
>250 g hakket svinekød - eller 750 gram
>250 g hakket oksekød - -"- 750 gram
>ca. 1 dl rasp - -"- 3 dl
>1 dl fløde - -"- 3 dl
>1-2 æg - -"- 5 æg
>salt, peber
>ca. 50 g røget spæk - -"-
>150 gram bacon
>ca. 1/2 l mælk -
>-"- 1 liter mælk
>kulør, meljævning, gele
>
>
>Kødet hakkes 2 gange og røres med
>rasp, æg, fløde, salt og peber til en ret
>stiv fars. Den formes som en tyk
>pølse og lægges i et smurt, ovnfast fad
>eller i en lille bradepande.
>
>Herover lægges tynde spækskiver,
>eller spækket skæres i strimler, der
>stikkes dybt ned i farsen.
>Alternativt pakkes godt og grundigt ind i bacon.
>
>Fadet sættes i en godt varm ovn (250
>grader) ca. 15 minutter, til farsen er
>brun, hvorefter der spædes med mælk,
>tilsat kulør. "Haren" steges færdig ved
>ca. 180 grader i 30-40 minutter eller
>til der kommer helt klar saft fra et
>strikkepindshul og dryppes jævnligt med mælken.
>
>Sovsen laves af stegeskyen, jævnes og
>smages til med gele, salt og peber;
>evt. tilsættes lidt fløde samt ribsgelé.
>
>Foretrækker man at stege haren i
>gryde, brunes den godt på alle sider i smør
>eller margarine i stegegryden og
>steges med mælk eller overhældt med sovs
>som ovenfor omtalt.
>
>Om nødvendigt må sovsen spædes til
>sidst, den må ikke være for tyk.
>
>Serveres med hvide kartofler og ribsgele.
>
>Velbekomme...
>
>
>--
>Med venlig hilsen,
>
>Carsten Stage
>Campinginteresseret? Se
>http://campingstuff.dk

--Nu ved jeg hvad jeg vil lave til aftensmad i morgen.Glæder mig
til "haren"
Med venlig hilsen
Lisbeth


Dorte R.M. Hansen (21-10-2003)
Kommentar
Fra : Dorte R.M. Hansen


Dato : 21-10-03 22:01

On Tue, 21 Oct 2003 21:07:04 +0200, "Carsten Stage"
<stage_nospam@fabel.dk> wrote:

>4 portioner Mega portion
>
>250 g hakket svinekød - eller 750 gram
>250 g hakket oksekød - -"- 750 gram
>ca. 1 dl rasp - -"- 3 dl
>1 dl fløde - -"- 3 dl
>1-2 æg - -"- 5 æg
>salt, peber
>ca. 50 g røget spæk - -"- 150 gram bacon
>ca. 1/2 l mælk - -"- 1 liter mælk
>kulør, meljævning, gele
>
Det her er en suveræn "hare"; jeg tror sørme den trænger til en
gensmagning imorgen sammen med dette års sidste gulrerødder ude fra
haven.

De seneste to gange har jeg grydestegt den - synes den bliver mere
harmonisk og saftig end i min ovn.

Mums hilsener
Dorte


--
http://www.bornholm.nu
Debat

Rømer (22-10-2003)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 22-10-03 07:41

> De seneste to gange har jeg grydestegt den - synes den bliver mere
> harmonisk og saftig end i min ovn.


Den må jeg lige have en gang til...
Du siger, du grydesteger en forloren hare?
Altså laver farsen til med bacon omkring osv - og så anbringer du den i en
gryde med en slat vand eller hvad? Hvor længe - hvordan?



Dorte R.M. Hansen (22-10-2003)
Kommentar
Fra : Dorte R.M. Hansen


Dato : 22-10-03 10:43

On Wed, 22 Oct 2003 08:40:57 +0200, "Rømer" <fupkonto@hotmail.dk>
wrote:

>Den må jeg lige have en gang til...

Du er velkommen.

>Du siger, du grydesteger en forloren hare?

Jep.

>Altså laver farsen til med bacon omkring osv - og så anbringer du den i en
>gryde med en slat vand eller hvad? Hvor længe - hvordan?
>

Denne "hare", som Carsten Stage har skrevet opskriften på, er ret
fast. Det skal den også være, for den skal brunes på alle sider.

God varme på stegegryden med smeltet fedtstof (jeg bruger margarine)
ned med "haren" med bacon på (jeg stopper baconen lidt ind i farsen
hist og her, så den ikke falder af) - og brun den.

Når den er tilpas brun (smag og behag), hælder du noget væske over den
og sænker temp. meget, så den resten af tiden blot småsimrer med låg
på. Væsken hældes jævnligt (ofte - når jeg kommer forbi gryden) over
"haren" indtil den er færdig - tag en eller anden ske og pøs på den
del af "haren" som ikke er dækket.

Hvor længe - bumbum. Jeg vil skyde på, at "haren" er i stegegryden en
times tid. Prik i den med en strikkepind eller lignende. Hvis der
pibler klar saft op, er den færdig.

Væske: Jeg vil klart anbefale mælk istedet for vand. Det kan mine
smagløg bedst lide - mælken og stegeskyen bruger jeg iøvrigt til
sovsen (mums). Men er man ikke til mælk, så kan vand da klart bruges.

Velbekomme - det smager!

Dorte


--
http://www.bornholm.nu
Debat

Rømer (22-10-2003)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 22-10-03 11:54

Takker - det skal nu altså prøves!
Det kommer på madplanen til næste uge.

Og så æblekage til dessert!




Dorte R.M. Hansen (22-10-2003)
Kommentar
Fra : Dorte R.M. Hansen


Dato : 22-10-03 12:46

On Wed, 22 Oct 2003 12:53:33 +0200, "Rømer" <fupkonto@hotmail.dk>
wrote:

>Takker - det skal nu altså prøves!
>Det kommer på madplanen til næste uge.
>
>Og så æblekage til dessert!
>
>
Hos os er der ikke plads til dessert ovenpå "haren"

Hvilken slags æblekage er det forresten?

Hjerteligst
Dorte

--
http://www.bornholm.nu
Debat

Rømer (22-10-2003)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 22-10-03 14:02

Ganske ordinær med sukkerristet rasp, hjemmelavet æblemos og lidt flødeskum.

Plads til dessert er kun et spørgsmål om vilje
- vi er nogle stykker, der mener, at portionsanrettede desserter burde
forbydes ved lov!



Dyveke (23-10-2003)
Kommentar
Fra : Dyveke


Dato : 23-10-03 11:51


"Rømer" <fupkonto@hotmail.dk> wrote in message
news:3f96804f$0$45340$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Ganske ordinær med sukkerristet rasp, hjemmelavet æblemos og lidt
flødeskum.
>
> Plads til dessert er kun et spørgsmål om vilje
> - vi er nogle stykker, der mener, at portionsanrettede desserter burde
> forbydes ved lov!


Hørt! Hørt!

På vegne af familien der får dessert hver dag - efter ta´selv´ metoden.

Dyveke





Dorte R.M. Hansen (23-10-2003)
Kommentar
Fra : Dorte R.M. Hansen


Dato : 23-10-03 15:38

On Wed, 22 Oct 2003 15:01:32 +0200, "Rømer" <fupkonto@hotmail.dk>
wrote:

>Ganske ordinær med sukkerristet rasp, hjemmelavet æblemos og lidt flødeskum.

Mit tastatur kan ikke tåle den slags hårde detaljer (sluuurp)
>
>Plads til dessert er kun et spørgsmål om vilje

Den "hare" gør mig temmelig viljeløs - ihvertfald glider der altid et
stykke mere ned, end der skulle...

> - vi er nogle stykker, der mener, at portionsanrettede desserter burde
>forbydes ved lov!
>
Jep - med undtagelse af mine portionsglas. De kan nemlig altid
efterfyldes!

Hjerteligst
Dorte


--
http://www.bornholm.nu
Debat

Carsten Stage (22-10-2003)
Kommentar
Fra : Carsten Stage


Dato : 22-10-03 18:18

Dorte R.M. Hansen wrote:

> Denne "hare", som Carsten Stage har skrevet opskriften på, er ret
> fast. Det skal den også være, for den skal brunes på alle sider.

Det er rigtigt - den er ret fast. Sidst lavede jeg den store omgang, men
delte den i to. Den ene blev spist og den anden i fryseren. Senere fik den
en omgang i microovnen og var praktisk talt som en nylavet. På samme måde
blev der lavet sovs som også blev delt og frosset.

> God varme på stegegryden med smeltet fedtstof (jeg bruger margarine)
> ned med "haren" med bacon på (jeg stopper baconen lidt ind i farsen
> hist og her, så den ikke falder af) - og brun den.

Jeg bruger ovnen og en stor ildfast glasting med låg. Jeg tror at det giver
et resultat som i gryde.

> ...Væsken hældes jævnligt (ofte - når jeg kommer forbi gryden) over
> "haren" indtil den er færdig - tag en eller anden ske og pøs på den
> del af "haren" som ikke er dækket.

Ja, det er vigtigt, hvad enten at det er i gryde eller i ovn. Jeg hælder
væsken fra til sovs og frisk mælk over. Det gentager sig 3-5 gange
undervejs.

>... Prik i den med en strikkepind eller lignende. Hvis der
> pibler klar saft op, er den færdig.

Lige præcis... )

> Væske: Jeg vil klart anbefale mælk istedet for vand. Det kan mine
> smagløg bedst lide - mælken og stegeskyen bruger jeg iøvrigt til
> sovsen (mums).

Enig.

> Velbekomme - det smager!

Hmmmm - måske man skulle lave en igen i weekenden...


--
Med venlig hilsen,

Carsten Stage
Campinginteresseret? Se http://campingstuff.dk


Dorte R.M. Hansen (23-10-2003)
Kommentar
Fra : Dorte R.M. Hansen


Dato : 23-10-03 15:42

On Wed, 22 Oct 2003 19:17:55 +0200, "Carsten Stage"
<stage_nospam@fabel.dk> wrote:

>Jeg bruger ovnen og en stor ildfast glasting med låg. Jeg tror at det giver
>et resultat som i gryde.

Det kan der måske være noget om. Jeg må støve den store ildfaste
glasting med låg som-står-i-et-eller-andet-hjørne af og afprøve (altid
rart med en undskyldning for at lave "hare"
>
>Hmmmm - måske man skulle lave en igen i weekenden...

Hehe.

Hjerteligst
Dorte

--
http://www.bornholm.nu
Debat

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste