"Maria" <haringenemail@dresse.hmm> skrev i en meddelelse
news:GRalb.4309$Ke4.3372@news.get2net.dk...
> Hej alle!
>
> Jeg står lige og mangler en opskrift der forklarer fra top til tå, hvordan
> man laver en god og tynd pizza dej.
>
> Den må gerne være en smulende omfattende :)
>
> Altså, hvor meget mel, vand, gær osv og hvor lang tid dejen skal hæve.
>
> Lige fra start til man putter fyld på.
>
> Vil sige tusind tak på forhånd.
>
> Hilsen
> travle Maria
>
>
Hej Maria,
Har netop sat min egen til hævning.
Den indeholdt:
3 dl lunkent vand
10 g gær
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
500 g italiensk mel
Bland vand og gær. Tilsæt olivenolie og salt. Tilsæt mel, hold lidt tilbage,
måske får du ikke brug for de sidste 50 g. Ælt dejen i mindst 10 minutter,
gerne 15.
Lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 - 1½ time, alt efter temperaturen
i dit køkken. Så den ned og rul den ud, til én stor, eller flere små. Bag
dem ved 250 C i ca. 12 min.
Hvis du får dej til overs giver det udmærkede sandwichboller. Sænk
temperaturen, og bag dem til de lyder hult.
God fornøjelse.
Marianne