/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pizza dej (haster lidt)
Fra : Maria


Dato : 21-10-03 14:52

Hej alle!

Jeg står lige og mangler en opskrift der forklarer fra top til tå, hvordan
man laver en god og tynd pizza dej.

Den må gerne være en smulende omfattende :)

Altså, hvor meget mel, vand, gær osv og hvor lang tid dejen skal hæve.

Lige fra start til man putter fyld på.

Vil sige tusind tak på forhånd.

Hilsen
travle Maria



 
 
Marianne Black (21-10-2003)
Kommentar
Fra : Marianne Black


Dato : 21-10-03 15:47


"Maria" <haringenemail@dresse.hmm> skrev i en meddelelse
news:GRalb.4309$Ke4.3372@news.get2net.dk...
> Hej alle!
>
> Jeg står lige og mangler en opskrift der forklarer fra top til tå, hvordan
> man laver en god og tynd pizza dej.
>
> Den må gerne være en smulende omfattende :)
>
> Altså, hvor meget mel, vand, gær osv og hvor lang tid dejen skal hæve.
>
> Lige fra start til man putter fyld på.
>
> Vil sige tusind tak på forhånd.
>
> Hilsen
> travle Maria
>
>

Hej Maria,
Har netop sat min egen til hævning.
Den indeholdt:

3 dl lunkent vand
10 g gær
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
500 g italiensk mel

Bland vand og gær. Tilsæt olivenolie og salt. Tilsæt mel, hold lidt tilbage,
måske får du ikke brug for de sidste 50 g. Ælt dejen i mindst 10 minutter,
gerne 15.
Lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 - 1½ time, alt efter temperaturen
i dit køkken. Så den ned og rul den ud, til én stor, eller flere små. Bag
dem ved 250 C i ca. 12 min.
Hvis du får dej til overs giver det udmærkede sandwichboller. Sænk
temperaturen, og bag dem til de lyder hult.

God fornøjelse.
Marianne



Martin Johansson (21-10-2003)
Kommentar
Fra : Martin Johansson


Dato : 21-10-03 17:11


"Maria" <haringenemail@dresse.hmm> skrev i en meddelelse
news:GRalb.4309$Ke4.3372@news.get2net.dk...
> Hej alle!
>
> Jeg står lige og mangler en opskrift der forklarer fra top til tå, hvordan
> man laver en god og tynd pizza dej.
>
> Den må gerne være en smulende omfattende :)
>
> Altså, hvor meget mel, vand, gær osv og hvor lang tid dejen skal hæve.
>
> Lige fra start til man putter fyld på.
>
> Vil sige tusind tak på forhånd.

Du kan da prøve denne her:
http://www.dr.dk/reneord/artikler/2003/180903pizza.htm

Den er faktisk ganske god.
Bunden bliver meget tynd og sprød.
Husk at Bruno siger, at der skal masser af "smor" i.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste