"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> wrote in message
news:bmj9go$njguv$1@ID-64059.news.uni-berlin.de
> Jeg har fået mulighed for at købe 1 kg friske (frosne) hummerhaler
> i skal, og har fået en meget løs vejledning om at de skal koges
> i vand med sukker og eddike for at det ikke lugter i hele huset.
> Er der nogen der har en mere nøjagtig "opskrift" på lagen, eller
> er det bare på slump? Og hvor længe skal sådan nogen mon
> koge?
Jeg plejer at lave en kogelage af ca: 3 l. vand, 3 spskf. middelhavssalt, en
8-10 peberkorn og et skvat eddike (vel 1/2) del.
Dette skal bulderkoge, hvorefter jeg smider de optøede hummerhaler i og
skruer helt ned for blusset.
Når hummerhalerne kommer op til overfladen (efter et par min. kogning) tager
jeg dem af ilden og lader dem trække i lagen nogle minutter, hvorefter jeg
skyller dem en gang i koldt vand for så at pille dem. Jeg synes ikke det er
særligt fedt at skulle kæmpe med at pille dem ved bordet - og har man
gæster, er det tit et problem, hvis ikke de har prøvet at pille hummere før.
> Når de skal bruges engang bliver det højst sandsynligt noget med
> at invitere et par gæster og sidde og spise dem "naturel" med
> noget tilbehør - men hvad kan anbefales til?
Franskbrød, ristet, citron og en dressing bestående af lidt creme fraise
rørt med salt og hvid peber og citronsaft. Evt. en smule paprika
(forsigtigt).
> Eller er der nogen nemme retter der yder dem mere retfærdighed?
> Alle forslag modtages med kyshånd
Denne har den fordel, at man slipper for at pille halerne.
http://groups.google.com/groups?q=hummerhaler+group:dk.kultur.*&hl=da&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&selm=7oeq3u%24bqs%241%40news.net.uni-c.dk&rnum=1
vh
Jan