/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kartofler, Kartoffelmos, Verdens bedste
Fra : Emil


Dato : 13-10-03 16:34

Hej igen

Programmet på Discovery viste nogle ret utraditionelle
fremgangsmåder angående kartoffelmos.

For de som ikke har kunnet se programmet, kommer her et kort
referat:
De skrællede kartofler opvarmes (i vand) til kun 62 grader C. i
mindst en halv time, og afkøles.
Herefter koges de i saltet vand til de er møre. Kartoflerne
presses i en grøntsagspresser (Brugsen kr. 50,-) og blandes med
50% (Ugh!) smør. Massen sigtes gennem en fin si, og afkøles igen.
Holdbarheden i køleskab er "længe".
Herefter kan massen røres op med varm mælk, og serveres direkte.

Har nogen her i NG prøvet det?
Hvorfor er det lige 62 grader i en halv time, som anbefales?

Lignende løsning forekom også for Pomme Frites, som blev fremført
som verdens bedste (130 grader C., afkøling, 190 grader C.,
serveres)

m.v.h. Emil

 
 
Gerner (13-10-2003)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 13-10-03 18:30

On Mon, 13 Oct 2003 17:34:03 +0200, Emil <emilsen@ostbirk.invalid> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:

>Hej igen
>
>Programmet på Discovery viste nogle ret utraditionelle
>fremgangsmåder angående kartoffelmos.

Hmm, jeg synes udsendelsen generelt handlede om geleer.
>
>For de som ikke har kunnet se programmet, kommer her et kort
>referat:
>De skrællede kartofler opvarmes (i vand) til kun 62 grader C. i
>mindst en halv time, og afkøles.
>Herefter koges de i saltet vand til de er møre. Kartoflerne
>presses i en grøntsagspresser (Brugsen kr. 50,-) og blandes med
>50% (Ugh!) smør. Massen sigtes gennem en fin si, og afkøles igen.
>Holdbarheden i køleskab er "længe".

Resultatet bliver en gele.

>Herefter kan massen røres op med varm mælk, og serveres direkte.
>
>Har nogen her i NG prøvet det?

Næ, sikke da et arbejde når mosen skal bruges med det samme.

Kartofler koges møre, igennem pressen, mases ydeligere og røres op med varmet
mælk. Færdig på ca. 25 min. Og pølserne har stået og småsimret imens.

>Hvorfor er det lige 62 grader i en halv time, som anbefales?

På grund af stivelsen. Kan ikke lige huske om det var godt eller skidt at den
blev bibeholdt/fjernet ved den temperatur.
>
>Lignende løsning forekom også for Pomme Frites, som blev fremført
>som verdens bedste (130 grader C., afkøling, 190 grader C.,
>serveres)

Også på grund af stivelsen.
>
>m.v.h. Emil

--
Gerner
134WU/618hrs

.Kody (13-10-2003)
Kommentar
Fra : .Kody


Dato : 13-10-03 21:59


"Emil" <emilsen@ostbirk.invalid> skrev i en meddelelse
news:68elov8j11hbpi8vn12u0vr0av4m40fla4@4ax.com...
> Hej igen
>
> Programmet på Discovery viste nogle ret utraditionelle
> fremgangsmåder angående kartoffelmos.
>

Det der gør en kartoffelmos god, er sukker... prøv det.

Lav den som du normal ville gøre, men tilsæt ca. 3 skefulde sukker til en
grydefuld.
Med sukker, smager selv pulvermos ganske udemærket.

..Kody



Padmé Amidala (14-10-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 14-10-03 06:28


".Kody" <kody@despammed.com> wrote in message

> Det der gør en kartoffelmos god, er sukker... prøv det.
>
> Lav den som du normal ville gøre, men tilsæt ca. 3 skefulde sukker til en
> grydefuld.
> Med sukker, smager selv pulvermos ganske udemærket.
>
> .Kody
>

Sukker..? Nej, vel? Umiddelbart kan jeg ikke rigtig sætte mig ind i
kartofler med sukker....men derimod mener jeg, at det er en god stor klat
smør der gør kartoffelmosen rigtig god.

VH
Padmé



.Kody (14-10-2003)
Kommentar
Fra : .Kody


Dato : 14-10-03 09:38


"Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
news:3f8b8978$0$94877$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> ".Kody" <kody@despammed.com> wrote in message
>
> > Det der gør en kartoffelmos god, er sukker... prøv det.
> >
> > Lav den som du normal ville gøre, men tilsæt ca. 3 skefulde sukker til
en
> > grydefuld.
> > Med sukker, smager selv pulvermos ganske udemærket.
> >
> > .Kody
> >
>
> Sukker..? Nej, vel? Umiddelbart kan jeg ikke rigtig sætte mig ind i
> kartofler med sukker....men derimod mener jeg, at det er en god stor klat
> smør der gør kartoffelmosen rigtig god.
>
> VH
> Padmé


Jeg kan kun sige en ting... prøv det

..Kody



Thomas (14-10-2003)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 14-10-03 11:57

Hej

Er det spise eller Te ske?

Mvh

Thomas
".Kody" <mgs@email.dk> skrev i en meddelelse
news:3f8bb5df$0$30064$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
> news:3f8b8978$0$94877$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> >
> > ".Kody" <kody@despammed.com> wrote in message
> >
> > > Det der gør en kartoffelmos god, er sukker... prøv det.
> > >
> > > Lav den som du normal ville gøre, men tilsæt ca. 3 skefulde sukker til
> en
> > > grydefuld.
> > > Med sukker, smager selv pulvermos ganske udemærket.
> > >
> > > .Kody
> > >
> >
> > Sukker..? Nej, vel? Umiddelbart kan jeg ikke rigtig sætte mig ind i
> > kartofler med sukker....men derimod mener jeg, at det er en god stor
klat
> > smør der gør kartoffelmosen rigtig god.
> >
> > VH
> > Padmé
>
>
> Jeg kan kun sige en ting... prøv det
>
> .Kody
>
>



.Kody (14-10-2003)
Kommentar
Fra : .Kody


Dato : 14-10-03 13:24


"Thomas" <a@a.a> skrev i en meddelelse
news:3f8bd6e0$0$45373$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
>
> Er det spise eller Te ske?
>
> Mvh
>

Spiseske

..Kody



Henning Præstegaard (14-10-2003)
Kommentar
Fra : Henning Præstegaard


Dato : 14-10-03 00:28

Emil wrote:
> Programmet på Discovery viste nogle ret utraditionelle
> fremgangsmåder angående kartoffelmos.
>
http://www.fatduck.co.uk/
Heston Blumenthal's hjemmeside.

Der er i en af udsendelserne en fysiker i køkkenet som
havde skrevet en bog om kemi og kogekunst. Er der
nogen der fik fat i hvad forfatteren hed og hvad bogen hed?

mvh
Henning



Stefan Holm (14-10-2003)
Kommentar
Fra : Stefan Holm


Dato : 14-10-03 00:35

"Henning Præstegaard" <onkelhenning@virker.ikke> writes:

> Der er i en af udsendelserne en fysiker i køkkenet som
> havde skrevet en bog om kemi og kogekunst.

Det kunne lyde som Thorvald Pedersens "Kemien bag gastronomien",
ISBN: 8717069955

--
Stefan Holm
"She's sick and hurting and alone! And she might have candy!"

Henning Præstegaard (14-10-2003)
Kommentar
Fra : Henning Præstegaard


Dato : 14-10-03 23:52

Stefan Holm wrote:
>> Det kunne lyde som Thorvald Pedersens "Kemien bag gastronomien",
> ISBN: 8717069955
>
Njaa. Det var en amerikaner eller englænder der var med på Discovery.
Men jeg vil da tage dit forslag til eftersyn.

mvh
Henning



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste