/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Salt...
Fra : zasha


Dato : 08-10-03 18:38

De findes efterhåneden mange slags salt...men er salt i bund og grund ikke
det samme, uanset om det kommer fra Danmark, Tyskland, New Sealand,
Enland...rent smagsmæssigt?
----
zasha

http://hei.homepage.dk






 
 
A@L (08-10-2003)
Kommentar
Fra : A@L


Dato : 08-10-03 21:46


> De findes efterhåneden mange slags salt...men er salt i bund og grund ikke
> det samme, uanset om det kommer fra Danmark, Tyskland, New Sealand,
> Enland...rent smagsmæssigt?


Kemisk fremstille salt vil være det samme ligegyldigt hvad, det der gør
forskel feks. med middelhavs salt osv. er de andre miniraler der er bundet
til salt krystaller, disse vil give en smags forskel.



Rene' Hjorth (08-10-2003)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 08-10-03 21:50

[zasha | Wed, 8 Oct 2003 19:38:11 +0200]

>De findes efterhåneden mange slags salt...men er salt i bund og grund ikke
>det samme, uanset om det kommer fra Danmark, Tyskland, New Sealand,
>Enland...rent smagsmæssigt?

Jo, kigger på di helt kemisk rent salt, natriumklorid, er det
naturligvis det samme i hele verdenen.

Men køber du en mere "naturlig" salt der ikke er helt ren, er der
diverse urenheder i salten som er med til at give smag; jo mindre
raffinering af saltet, jo mere smag.

Jeg har helt fint kemisk rent salt til mine popcorn, men noget grumset
lysebrun klumpet salt til min madlavning - og ja, du KAN smage forskel
på nye kartofler med smør og (salt eller salt).

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Niels Elgaard Larsen (13-10-2003)
Kommentar
Fra : Niels Elgaard Larsen


Dato : 13-10-03 12:17

>>>>> "zasha" == zasha <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> writes:

zasha> De findes efterhåneden mange slags salt...men er salt i bund og grund ikke
zasha> det samme, uanset om det kommer fra Danmark, Tyskland, New Sealand,
zasha> Enland...rent smagsmæssigt?

Jo, bortset fra urenheder i fx havsalt.
Når man har været på ferie sydpå og set hvordan man inddamper havsalt i
bassiner op ad motorveje, mens hunde bader i det og måger flyver rundt ovenover
så forstår man godt at det smager anderledes

Hvis man får salt direkte i munden (i modsætning til når det allerede er
opløst i vand) kan krystalstrukturen gøre en forskel. Fx hvor hurtigt det opløses.

Google gav fx:
http://www.post-gazette.com/food/20030828salttasting0828fnp3.asp

--
Niels Elgaard Larsen
Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
email: elgaard@diku.dk <URL:http://www.agol.dk/elgaard>

Klaus Alexander Seis~ (13-10-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 13-10-03 13:39

Niels Elgaard Larsen skrev:

> http://www.post-gazette.com/food/20030828salttasting0828fnp3.asp

Interessant artikel - tak for linket (== <http://xrl.us/salttasting>,
hvis vi skulle få brug for det en anden god gang).


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste