"Kurt Hansen" ha scritto i'uno comunicazione...
> På nettet har jeg fundet en opskrift på Fyrstekage:
> (
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=8993
>
> For det første putter de gær i mørdej(!) og for det andet er der ingen
> havregryn i. OK, mandlerne kan erstattes o.s.v., men alligevel....
>
> Er der nogen der har den gode, gamle opskrift?
Det er rigtigt, at i den gamle opskrift på tærtedej er der et hævemiddel i.
Herunder er opskriften dog med bagepulver, og fyldet indeholder bl.a.
også mandler ..
¹ Fyrstekage (ægte):
Tærtedej:
250 g mel
125 g margarine
125 g sukker
1 æg
3 tsk bagepulver
Margarinen smuldres i det sigtede mel + bagepulver, sukker tilsættes
og dejen æltes sammen med ægget, hvorefter det stilles koldt.
Fyld:
150 g mandler
75 g sukker
1 æggehvide
1 spsk lys vin
vand eller romessens
Lidt over halvdelen af dejen udrulles til bund og beklædes i en
lagkageform, skal også gå op af siderne.
Mandlerne snittes på mandelkværn, blandes med sukker, halvpisket
æggehvide, vin og vand, hvorefter massen lægges på dejen.
Resten af dejen udrulles og udspores i strimler, der flettes til et
gitterværk over kagen, der pensles, drysses med sukker og evt.
hakkede mandler og bages i middelvarm ovn. - Færdig!
-oo-
Her kommer så hverdags udgaven af samme (m. havregryn) ..
² Fystekage for hvermand:
Tærtedej som ovenfor..
Fyld:
75 g margarine
75 g havregryn
50-75 g sukker
evt. kagecreme
Fremgangsmåde som opskrift 1, evt. med et lag kagecreme i bunden.
Pynt tærten foroven med rester af dejen, der spores ud og lægges på
låget, hvorefter kagen pensles og bages.
-oo-
Apropos Fyrste: ....
Hvad så med en lækker fystelagkage, når vi nu er i gang.
En ægte kaloriebombe! ...
³ Fyrstelagkage:
3 wienerbunde (lagkagebunde)
råcreme *(se nedenfor)
kakao
Pynt:
2½ dl piskefløde
reven chokolade
Wienerbundene lægges sammen med en råcreme, hvori der er
blandet kakao.
Kagen pyntes med flødeskum og reven chokolade.
*Råcreme:
3 æggeblommer, 30 g sukker, 2½ dl piskefløde, evt. vanille eller sherry.
Æggeblommer og sukker røres til en tyk masse.
Piskefløden piskes og vendes forsigtig deri.
Cremen smages til med vanille el. sherry, eller andet .. Uhmm!
God fornøjelse - eller rettere sagt god weekend!
Mvh.
Peter W. Bosse
Den Sjæl, Gud i sit Billede har skabt,
Er uforkrænkelig, kan ei gaa tabt;
Vort Jordliv her er Evighedens Frø,
Vort Legem døer, men Sjælen kan ei dø!
- H.C. Andersen's egne ord på hans gravsten.