"Mutti" <mutti@mail.dk> wrote in
news:3f7d34ff$0$83061$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
> Er der ikke nogen der har et godt råd til hvordan jeg undgår at min
> kylling bliver tør, når jeg steger den i ovnen.
> Jeg mener jeg har læst - jeg husker ikke om det var herinde - om en
> der langtidsstegte den ved svag varme. Ligesom and. Er der nogen der
> har prøvet det? Eller er der nogen der har andre fif til hvordan jeg
> skal stege den?
Du kan montere kyllingen opretstående på en åben dåseøl.
Drik halvdelen af øllen og fyld krydderurter i dåsen.
Smør kyllingen med lidt olie og krydderier.
Kræng dyret ned over dåsen og sæt den på en bradepande.
Steges i ovnen ved 200 grader i ca. en time til den er gennemstegt.
Det giver en saftig kylling, som tillige er sprød og lækker på alle
sider. Samtidig er det et underholdende syn at se kyllingen sidde oprejst
i ovnen :)
Det er også lækkert at stege kartofler og andre grøntsager i bradepanden
sammen med kyllingen - tilpas størrelsen af grøntsagerne med stegetiden
og -temperaturen.
Velbekomme.
--
Kasper Damkjær
http://damkjaer.net/