"Henrik Andersen" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:oKveb.782$1f1.28901@news010.worldonline.dk...
> Sjovt at I begge nævner netop pizzaer. Forbrugerstyrelsen har også prøvet
> bagesten til pizzaer og de kom til den modsatte konklusion: Pizzaer bliver
> bedre uden bagesten end med.
> Se mere her:
>
http://www.fs.dk/pdf/rr/97/rr970822.pdf
> Har I nogle kommentarer til Forbrugerstyrelsens artikel?
jeg vil sige at jeg har ikke haft de problemer med at få skubbet pizza'en af
den spatel som fulgte med og det er heller ikke meningen af man skal bruges
bagepapir på en pizzasten. Jeg mener det står i den lille vejledning til Il
Forno bagestenen. Det hæmmer dens effektivitet.
Jeg vil dog sige at det nok ville have været smartest hvis der var blevet
produceret en mere prof. spatel i metal eller lign. som jeg har set mere
eller mindre alle pizzaria'er bruger, da den har en hel glat overflad uden
nogen form for modstand. Den træspatel der blev leveret med min Il Forno
sten var en træ-spatel lavet i krydsfiner eller lign. materiale og det kan
kun være ujænt. Især hvis man har spildt på den og så skal vaske den. Så
"rejser hårene" sig i træspatlen og så bliver den lidt mere ujævn (sandpapir
kan sikkert hjælpe; men.....).
Jeg vil give FS ret i at det tager en del mere tid at få ovnen op på de 250
grader, hvor jeg bager min pizza. Men til gengæld er jeg også mere tilfreds
med resultatet ved brug af pizzasten end uden brug af stenen.
De 9 minutter som FS angiver at pizza'en skulle have mener jeg er ca. 2 - 3
minutter mere end jeg giver min pizza; men jeg så også en bund der er ret
tynd. Den opskrift der er i hæftet til Il Forno stenen har jeg prøvet både
at dele i de anbefalede 3 pizza'er; men også 4 og jeg vil sige at jeg var
mest tilfreds med resultatet hvis selv skulle vælge de 3 pizza'er; men jeg
er desværre ikke alene i husholdningen her og min kæreste vil sige 4.
Opskriften fra Il Forno stenen:
3 dl vand
10 gram gær
500 gram mel
2 spsk olie
10 gram salt.
Skal hæve 1 time til det dobbelte og så deles i 3 (evt. 4). Hvile i 15 min.
Rul dejen ud til den størrelse som passer med stenen eller spatlen.
Så de 250 gram dej, som FS bruger, passer meget godt med ovenstående.
Men det er et spørgsmål om holdninger alt sammen og jeg er mere end tilfreds
med min pizzasten.
Mvh
Brian