Madsnobberi har i sin essens intet med madkvalitet og smagsevne at gøre - og
derfor er det heller ikke noget der kan 'kvæles' af 'doppelt blind
testning'. Madsnobberi hænger uløseligt sammen med dét, at ha' råd til at
være en madsnob. En person der dagligt - uden stort stohej og offentlig
udbasunering - spiser revet trøffel på sin kaviarmad er IKKE en madsnob. For
så længe personen ikke bruger maden som et socialt instrument til at hæve,
distancere og definere sig selv overfor andre, så er personen ikke en snob.
Ej heller selvom sådanne madvanerne vil virke overdrevne og frådsende på de
fleste. Så det, du skriver om doppelttest i forhold til smag og oplevelse er
uvæsentlig. Smag er individuel og vores indgangsvinkel til alt hvad vi
putter i munden er ekstremt bundet op på vore sociale mønstre, vaner og
skikke. Kun i nogen grad er fysiologien afgørende. Nogle mennesker er per
definition stok konservative og vil værger sig imod alt der er anderledes.
Andre (ink. mig selv) er opdraget nysgerrigt og åbent overfor nye
smagsoplevelser. Og ja, jeg kan godt finde på at bruge husholdningsbudgettet
på noget rigtigt gourmetagtigt mad. Jeg kan være i ekstase når jeg får en
velskænket tjekkisk fadøl, smager en fyldig Amarone, spiser desserter lavet
af Valrhona chokolade eller mæsker mig i grillede jomfruhummere. Men jeg gør
det mest af alt fordi jeg føler at mit liv er blevet rigere. En oplevelse
rigere... Og så er jeg KOMPLET ligeglad med, at man kan få papvin.
kogechokolade og immiteret krappekød i Netto, der stort set indeholder samme
smags- og aromastoffer i biokemisk forstand.
Jeg har det selv sådan, at jeg gider ikke stå og lave mad til mine gæster,
hvis ikke de mener, at det gør en forskel, at der er kælet for detaljerne
eller at de generelt ikke kan smage forskel på min fiskefond og så én
baseret på Knorrs bullion. Så folk skal helst dyrke maden lidt før de får
mig til at yde mit bedste. Heldigvis har de fleste pli nok til - i det
mindste lade som om de nyder det - så faktisk er det kun de få rygere i min
bekendtskabskreds, jeg ikke rigtig gider at lave god mad til. Rygere har
generelt markant dårligere smagsevner end ikke-rygere, så det er i mine øjne
at kaste perler for svin ;) Ja, så fik i den med.... Og så er rygning jo så
møjhammerende usundt, at hverken akupunktur eller homeopati kan kompensere
for den skadelige effekt!. ;)
Bjarke
"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> wrote in message
news:ZvAcb.57595$RZ.17612@fe04.atl2.webusenet.com...
> Dobbelt blind-test bruges for lidt.
>
>
>
> Hvis man gad bruge hyppigt, det vedr VISSE medicin-afprøvere
indarbejdede
> system, der hedder "dobbelt-blind-testning" , ville megen overtro,
lægekunst
> og madsnobberi blive afsløret.
>
>
>
> En hvidvinsdrikker der altid får migræne af rødvin, kan narres , hvis han
> drikker af papkarton og er fuld, ligesom heroin-narkomaner kan blive høje
på
> druesukker, hvis de TROR stærkt nok.
>
>
>
> Hvis end ikke lægen ved, om der gives sukrede kalktabletter eller sukrede
> piller med psykofarmaka, vil typisk halvdelen af patienterne vise sig kun
at
> være afhængig af psykisk smittende optimisme, og kun halvdelen vil være
> påvirket af den reelle kemi. For nogle medikamenter har det været 100%
fup,
> altså 100% placeboeffekt.
>
>
>
> Akupunktur siges at have bestået dobbelt blind mange gange - og det
gælder
> også homeopati, hvor der er sket fortynding af lægemidlet så mange gange,
at
> der statistisk set ikke er mange % chance for at der er eet molekyle
> tilbage af det virksomme stof i vandet. Men det menes at "besværgelsen fra
> molekylerne" har skabt en struktur i vandmolekylerne, så det helbreder.
>
>
>
> Vi er ovre i filosofi som "om Jorden er rund". Før Columbus ville søfolk
> oddse at der er 80% chance for rundhed . Efter Magellan ville man sige
90%.
> Ser man SAS-køreplanen vil man sige at tiderne kan ikke passe med flad
jord,
> og så mange har bekræftet det, så vi har en sikkerhed på 99,9999% - men er
> den 100%? Nej, ikke helt.
>
>
>
> Jeg tror 90% på at homeopati og akupunktur virker pr andet end placebo,
men
> har ikke tid at fordybe mig i det - og jeg er skuffet over at medierne
ikke
> interesserer sig for dobbelt blind, og det tolker jeg som at både læger og
> andr magthavere (incl mad-snobber og politiske smagsdommere) i høj grad
> lever på at TROEN KAN FLYTTE BJERGE.
>
> --
> Bo Warming
> Bjelkes Alle 46, 2200 København N
> Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
>
http://www.glistrup.com
>
>