"Jokum" <jokum@yahoo.com> wrote in message
news:xA7ab.5051$ZG6.4705@news.get2net.dk...
> > 2 æg (mit råd: køb de pasteuriserede)
> > 1 1/3 cup "evaporated milk"
> > 1/2 tsk chokoladesirup
> > 1 spsk pure vanilla extract (det er vanilje udtrukket i 35% neutral
> > spritus - se opskrift på nettet eller køb det færdigt. Vi mener at kunne
> > smage, at vanilleessens gav en bismag, så pas på med det.)
> > 1/3 tsk lemon extract (det er citronskræk udtrukket i 35% neutral
> spritus -
> > se opskrift på nettet eller køb det færdigt)
> > 1/4 tsk instant coffee
> > 3/4 cup sukker
> > 1 3/4 cup irsk whiskey
> Jeg synes dog den er besværlig. Alt der indeholder æg er besværligt nu om
> dage.. Især da man køber blommer og hvide seperat.
Pjat - føtex har hele æg i bøtter, hvor du kan måle dig frem til 2 dl. Det
er nærmest det nemmeste.
I øvrigt bliver tingene gerne bedre, jo mere indviklet opskriften er. Jeg
læste de opskrifter, google fandt frem, og jeg tvivler på, at de smager
ligeså godt som den, jeg har sendt.
> fordampet mælk skal man i specialforretning efter.
Jeg har bare brugt kondenseret mælk fra nærmeste invandrerbutik.
> Så er der chokoladesirup'en... Vil du mene at man kan bruge smeltet
> chokolade i god kvalitet istedet? Måske i større mængde hvis sirup er mere
> koncentreret?
Nej, jeg ville _ikke_ hælde smeltet chokolade i - bare tanken om, hvad det
kan gøre ved æggene... Du kan købe chokoladesirup i små flasker til 15,- i
ethvert større supermarked.
> Vanilla extract. Til min kahlua puttede jeg bare en halv vaniliestang ned
i
> flasken så blir det jo udtrukket i den uge du siger man skal putte den i
> køleskabet.. Der er vel ingen grund til at udtrække det i 35% neutral
> spiritus først, eller er der? I så fald, hvor får man fat i 35% neutral
> spiritus? Eller det er måske bare vodka?
Ja, jeg brugte bare vodka til at lave vanilla extract med - jeg har ikke
prøvet at hælde en vanillestang ned i.
> Citronskræk har jeg aldrig hørt om men
... Mht. til udtræk generelt,
så
Æh, ja, det var vist en slfjel.
> har jeg læst at udtræk man køber i butikker er fremstillet vha.
> "damp-destillation". (Essencer og æteriske olier)... Men at smide skidtet
i
> et glas vodka er måske den billige (husholdnings) måde at gøre det på?
Jeg lavede det efter denne opskrift:
http://www.recipegoldmine.com/season/season50.html
Det er jo amerikansk tradition at bruge de udtræk, så jeg skal ikke gøre mig
klog på, hvad man ellers kan bruge. Jeg holder mig vist egentlig bare til,
at forfatterne i bogen har prøvet længe at lave netop Baileyen, og så har de
nok en grund til at ville have tingene i.
> Instant Coffee er en tynd kop te, jeg ville klart foretrække espresso,
eller
> bare normal kaffe, men ok nu er det så lidt så det måske ikke gør den
store
> forskel.
Det er ikke færdiglavet kaffe, du skal bruge - det er pulverkaffen i tør
format.
> Jeg har kun skotsk whisky, kan det ikke bruges?
Jo, det gjorde vi.
> Der er ikke nogen specielle rengøringskrav til flaskerne er der, ikke
noget
> med atamon eller noget? Alkoholen holder det vel kørende.. og det med at
> bruge mørke flasker er vel ligemeget sålænge man opbevarer det i et mørkt
> skab?
Du skal helt klart opbevare det i køleskabet - hele tiden! Ellers risikerer
du at blive ret syg af det pga. æggene. Jeg skoldede flasken først. Bemærk i
øvrigt, at der bliver lidt over en liter.
/Anne