/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Madmoder
Fra : Thomas


Dato : 17-09-03 08:16

Kender I nogle bøger, der fortæller om madmoder gennem tiderne.
Almindelige kogebøger sigter jo efter at være aktuelle, men jeg synes
det kunne være interessant at læse om hvordan folks smag har udviklet
sig gennem tiden. Når man læser gamle kogebøger af f.x. Elisabeth
David eller Kirsten Hüttemeier fornemmer man en vis udvikling i brugen
af råvarer og den slags, men det er jo stadig meget tilfældigt.

I 1950´erne startede jo f.x dybfrostbølgen, og man lavede desserter
som Baked Alaska.

I 1970´erne blev det rejecocktail, wienerschnitzler og store bøffer.
Desuden var der det nye franske køkken.

Så i 1980´erne blev det sushi og pasta, der blev moderne.

Men jeg vil gerne have en meget mere detaljeret beskrivelse af emnet.

VH

Thomas

 
 
D. R. Sijm (17-09-2003)
Kommentar
Fra : D. R. Sijm


Dato : 17-09-03 13:59


"Thomas" <th63@ofir.dk> wrote in message
news:a6b0eee6.0309162316.1053426d@posting.google.com...
> Kender I nogle bøger, der fortæller om madmoder gennem tiderne.
> Almindelige kogebøger sigter jo efter at være aktuelle, men jeg synes
> det kunne være interessant at læse om hvordan folks smag har udviklet
> sig gennem tiden. Når man læser gamle kogebøger af f.x. Elisabeth
> David eller Kirsten Hüttemeier fornemmer man en vis udvikling i brugen
> af råvarer og den slags, men det er jo stadig meget tilfældigt.
>




"Det danske landkøkken" forordet er meget fyldigt og beskriver en ca 100
årig køkkenhistorisk udvikling

"grøntsager - en køkkenhistorie" Else-Marie Boyhus. En forfatter der
generelt kan søges på indenfor din interesse.


Med Venlig Hilsen

Dyveke



Rene' Hjorth (17-09-2003)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-09-03 14:44

[Thomas | 17 Sep 2003 00:16:16 -0700]

>Kender I nogle bøger, der fortæller om madmoder gennem tiderne.

Nej desværre, for det er faktisk ret spændende.

Også fordi visse perioder kunne være sjove at eksperimentere med igen?


René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Michael Nielsen (18-09-2003)
Kommentar
Fra : Michael Nielsen


Dato : 18-09-03 15:54

Jeg har en bog der hedder Køkkenbogen, foreningen af danske
husholdningslærerinder fra 1967. Den er oprindelig fra 1943 men er så kommet
i en "ny" udgave i 1967. Den må du da godt købe for et symbolsk beløb.

Hilsen Linda

"Thomas" <th63@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:a6b0eee6.0309162316.1053426d@posting.google.com...
> Kender I nogle bøger, der fortæller om madmoder gennem tiderne.
> Almindelige kogebøger sigter jo efter at være aktuelle, men jeg synes
> det kunne være interessant at læse om hvordan folks smag har udviklet
> sig gennem tiden. Når man læser gamle kogebøger af f.x. Elisabeth
> David eller Kirsten Hüttemeier fornemmer man en vis udvikling i brugen
> af råvarer og den slags, men det er jo stadig meget tilfældigt.
>
> I 1950´erne startede jo f.x dybfrostbølgen, og man lavede desserter
> som Baked Alaska.
>
> I 1970´erne blev det rejecocktail, wienerschnitzler og store bøffer.
> Desuden var der det nye franske køkken.
>
> Så i 1980´erne blev det sushi og pasta, der blev moderne.
>
> Men jeg vil gerne have en meget mere detaljeret beskrivelse af emnet.
>
> VH
>
> Thomas



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste