/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Okseklump
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 15-09-03 20:21

Hej

Jeg har lige købt en 2,6 kg okseklump til 45 kroner kiloet. (Favorit
Langenæs, hvis nogen skulle være interesseret.)

Så den skal skæres til:

Benløse fugle
Gullash
Grydesteg
Venøsteaks
Alm. bøf

Men hvad mere? Nogle gode forslag?

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.triane.dk, billig overnatning i Nordjylland
http://www.bierstedjuletraeshandel.dk, æresporte og gran
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

 
 
Brian Møller (16-09-2003)
Kommentar
Fra : Brian Møller


Dato : 16-09-03 09:45


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:ufzixluyg.fsf@trinekc.dk...
> Jeg har lige købt en 2,6 kg okseklump til 45 kroner kiloet. (Favorit
> Langenæs, hvis nogen skulle være interesseret.)
> Så den skal skæres til:
> Benløse fugle
> Gullash
> Grydesteg
> Venøsteaks
> Alm. bøf
> Men hvad mere? Nogle gode forslag?
> Mvh Trine

Jeg vil anbefale panerede og upanerede schnitzler ala dem man kan få
serveret i f.eks. Tyskland.
Du skærer en klump ud på det antal gram som den skal have. Ca. 150-160 gram
hvis den skal paneres og selvf. mere hvis den ikke skal paneres.
og du skal skære den sådan godt tykke. feks. 5x5x3 (eksempel mål) cm og så
skærer du en pose op i den ene side og i bunden, lægger kødklumpen på den
ene side af posen og folder den anden side ned over. Så banker du den ud med
en hånd (det gør lidt ondt) eller en kødhammer uden tænder / hakker. Nå den
så er tilpas stor / tynd (5 mm) så er den klar.
Sådan har jeg lært det af et par tyskere og en østrigsk-fætter at lave
schnitzel.

Husk at man serverer ikke sovs / sauce til en paneret schnitzel da
paneringen og saucen vil klumpe eller noget lign. tillgemed er der jo sauce
(læs: fedt-stof) i paneringen.
Husk også at komme godt med fedtstof på panden når de skal steges, da man
iflg. mine "læremestre" ikke tør-steger sådanne dejlige madretter.

Mvh

Brian



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste