Fyldt svinemørbrad:
Mørbraden 'åbnes' ved et snit på langs, der ikke går helt igennem. Evt.
yderligere et snit i de to halvdele, så den kan bredes/bankes ud til et
fladt stykke.
Lav fyld af hvad-du-har. Vi plejer at bruge ristet bacontern, ost, lidt
æblestykker. Men er man til champs (det er jeg ikke) er det sikkert også
brugbart. Eller gulerødder i små stave samt et grofthakket løg. Grønsager
bør nok lige svitses i lidt olie, så de bliver al dente.
Læg fyldet på mørbraden, luk den om det og snør med sejlgarn. Vær omhyggelig
med at lukke helt, så den smeltede ost ikke løber ud. Et par kødnåle i enden
til at 'hæfte med' gør godt.
Brunes på pande og steges færdig i ovn. Ca ½ time / 200
Skæres i 1-2 cm tykke 'tårn', der arrangeres på tallerkenen med tilbehøret.
Når den er stegt kan snoren godt fjernes, uden det hele falder fra hinanden
Server en ikke for tung rødvin til. Kan du finde en rød Sancerre er det
suverænt.
buono appetito!
Krabsen
"Kurt Hansen" <kurt@FJERNDETTEtowle.dk> skrev i en meddelelse
news:1dibmvc7gslj00lfa0muqd41ah1cl5nquf@4ax.com...
> I morgen (tirsdag aften) skal jeg lave mad til konen og to veninder -
> modne kvinder, der gerne lader sig traktere med lidt lækkert.
>
> Udgangspunktet er svinemørbrad (i rigelig mængde) eller kvielever (650
> gr. haves). Desværre har jeg ikke mulighed for at komme ud at købe ind
> inden, så opgaven går ud på at bruge hvad der er i huset og haven.
>
> I haven:
> Kartofler, gulerødder, tynde porrer, pastinak, rødbeder, spinat, løg,
> persille og forskellige salater.
>
> I køleskabet:
> Almindelige dagligvarer (smør, kaffefløde m.m.), markchampignons,
> spidskål, tomater (4 stk.).
>
> Og så har jeg:
> En hel skuffe fuld af diverse eksotisk i glas og dåser, krydderier,
> hvidløg, olier, eddiker, æbler, blommer, soltørrede tomater (både i
> olie og i tørret tilstand), 45% Danbo, Danablue, Feta, et skab fuld af
> maltwhisky og vine ad libitum.
>
> Ka' jeg få noget spændende ud af det? Helst ikke for indviklet
>