der er rigtig mange af os som har den gode Bo Warming i vores kill filter så
hvis vi vil diskutere med ham kan i så ikke gøre det under den post som han
har lavet så slipper vi andre for din mange OT posts han sender
på forhånd tak
Jesper
"Lisbeth Sejberg" <fennec@post5.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:10631916940.0759121772879112@dtext.news.tele.dk...
> Bo Warming <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev:
> >Blod-offer og masai-kriger delkatesse
> >
> >
> >
> >Dyrs brutalitet mod konkurerende
> >artsfæller, er ret saglig, sådan at forstå
> >at der kun dræbes når det ikke kan
> >undgås - målet er at jage fjenden væk.
> >
> >Chimpanser lægger baghold for
> >nabostammer og kan godt finde på
> >kanibalistisk
> >madorgie , fordi de er dårlige jægere
> >og kød har stor prestige.
> >
> >
> >
> >Af sådant nedstammer begreberne
> >helllig krig og blod-offer, som om guderne
> >glædes ved blødende fjender
> >
> >
> >
> >"De kristne elsker livet som
> >rovfuglen elsker lammet - sart, lemlestet,
> >blødende og døende", Nietzsche
> >
> >
> >
> >Vampyr-myten har rod i bl.a. at
> >blodsugende flagermus findes, men hos
> >masai-højlandskrigerstammer i
> >Tanzania, Uganda og Kenya er det vigtigt
> >kosttilskud at kvæget årelades og man
> >spiser blodet blandet med den næsten
> >lige så sunde kropsvæske, mælk..
> >
> >
> >
> >På mit spørgsmål til
> >dk.kultur.mad+drikke om hvad holder det hakkede
> >oksekød sammen i hamburger-fars solgt
> >til hjemme-grilning, blev som svar
> >foreslået BLOD, der jo er LÆKKERT -
> >men det tror jeg er et dårligt gæt.
> >Snarere kollagener og soya-extrakt,
> >og evt lidt mel.
> >
> >
> >
> >Blodpølse har lav rang, ligesom
> >lever, hjerte, nyrer og andet
> >"variety meat"
> >(indvolde). Blodpølse spiste vi i
> >mit Frederiksberg-barndomshjem når der
> >skulle spares (meget mel sammen med
> >blodet) og med sukker, kanel og
> >æblekompot kunne det gå an.
> >
> >Men det er mærkeligt at blod ikke kan
> >gøres lækkert i supper.
> >
> >
> >
> >Jeg tror at ikke kun Jehovas Vidner
> >har fordomme med blod. Biblens forbud er
> >måske beslægtet med anti-kanibalisme,
> >der har rod i at hvis ikke man forbød
> >spisning af artsfæller, kunne sulte
> >fattige få smag for landevejsrøveri
> >kombineret med spisning-
> > af offeret, og præster har
> >nok fundet det klogt også at gøre
> >blod til tabu, for brugen af sådan mad kan
> >vække vilddyret i nogle mennesker?
> >
> >
> >
> >Hvis man satte blod til fars, skulle
> >det nok stå på varedeklarationen. Og
> >det gør det aldrig. Hvad mon man
> >bruger al svine- og okse-blod til på danske
> >slagterier? At lade tons af sundt
> >protein gå tabt, ville være
> >absurd.Hundefoder?
> >
> >
> >
> >Når halal-slagtning, skal blodet løbe
> >af dyret - maden er offer til gud og
> >han kan ikke lide blod. Og kan ikke
> >lide blodig vold mellem sine tilhængere.
> >
> >
> >
> >Jesus rensede templet for
> >offerdyr-salg (salg af høns til
> >aflivning til
> >offer til Jehova - jeg tror at man
> >også her lod blodet løbe af - men mon
> >ikke fattigfolk har fået lov at bruge
> >det til at hindre sultedød - det er
> >let at lade det størkne og tørre så
> >det kan holde sig længe. Som biokemiker
> >kan jeg ikke få øje på saglige
> >grunde til at det ikke kan bringes frem til
> >velsmag - blodpølse er vist en nødløsning.
> >
> >
> >
> >"Blod-rus" siger man rammer ræven
> >når den dræber alle høns i hønsehuset.
> >Men den har blot reflekser for at
> >dræbe hvad rører sig, dvs som kan true
> >den. Og i naturen dræber den kun den
> >ene høne den jager og fanger - meni et
> >lukket hønsehus er den tvungen til at
> >køre kål på alle.
> >
> >--
> >Bo Warming
> >Bjelkes Alle 46, 2200 København N
> >Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
> >
http://www.glistrup.com
>
> -- Det med blodet i de billige burgerbøffer er da rigtig nok. Jeg
> kender èn der for nylig har været på rundvisning på et stort
> kvægslagteri. De fik fortalt at det er det vi spiser når vi f.eks.
> går på "restaurant Den Gyldne Måge" Det generer mig sådan set ikke
> at vide, det er sikkert sundere at spise blod end fedt.
> Lisbeth
>