Mange tak, det vil jeg prøve
Mvh
Roar Hinrichsen
"Lisbeth Sejberg" <fennec@post5.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:10632792600.750456747889352@dtext.news.tele.dk...
> Roar Hinrichsen <henriksen@danbonet.dk> skrev:
> >Er der nogen der har en opskrift på slåen saft??
> >
> >Mvh Roar Hinrichsen
>
> -- Jeg har netop købt en gammel bog der hedder Frugt til hverdag
> og fest. Den er udgivet i 1950. Her følger opskriften :
> Når de vilde slåen har fået frost, kan de med fordel anvendes til
> saft, da denne er meget fin og velsmagende til læskedrikke.
> Bærrene skylles og gives et opkog i så meget vand, at de dækkes.
> Der må gerne omrøres, så bærrene brister. De henstår til næste
> dag, hvor saften hældes fra, koges op og atter hældes over
> bærrene. Dette gentages efter 1 døgns forløb. Bærrene kommes så i
> saftpose, og den afløbne saft tilsættes 400-500 g sukker pr.
> liter, koges, skummes og fyldes på flasker. Uden sukkertilsætning
> kan saften opbevares ved pasteurisering eller tilsætning af
> konserveringsmiddel.
>
> Det var den ordrette gengivelse fra bogen, det giver nok sig selv,
> at tage fryseren til hjælp i dag. Jeg har selv prøvet at fryse
> usødet hyldebærsaft i isterningposer.
> Håber du kan bruge opskriften
> Lisbeth
>