|
| Kan man fryse disse ingredienser? Fra : Lars |
Dato : 07-09-03 18:21 |
|
Hvidkål, kommen, bacon, eddike, mel, smør, salt, sukker, peber, løg og vand
i en sammenkogt ret.
Lars
| |
rasmus (07-09-2003)
| Kommentar Fra : rasmus |
Dato : 07-09-03 18:40 |
|
"Lars" <velsheda@RemoveThisoncable.dk> skrev i en meddelelse
news:3f5b68fb$0$83053$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hvidkål, kommen, bacon, eddike, mel, smør, salt, sukker, peber, løg og
vand
> i en sammenkogt ret.
- ja ...
ras
| |
Brian Riget (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Brian Riget |
Dato : 08-09-03 16:13 |
|
> Hvidkål, kommen, bacon, eddike, mel, smør, salt, sukker, peber, løg og
vand
> i en sammenkogt ret.
Det kan du sagtens. Det kan alle ingredienserne godt holde til. Dog skal
kødet, her bacon, ikke have været nedfrosset før. Det er nemelig ikke godt
at genfryse kød.
| |
Heidi (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 08-09-03 16:40 |
|
Brian Riget wrote:
>> Hvidkål, kommen, bacon, eddike, mel, smør, salt, sukker, peber, løg
>> og vand i en sammenkogt ret.
>
> Det kan du sagtens. Det kan alle ingredienserne godt holde til. Dog
> skal kødet, her bacon, ikke have været nedfrosset før. Det er nemelig
> ikke godt at genfryse kød.
Er det ikke kun hvis man genfryser det i rå tilstand?
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Bo Warming (08-09-2003)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 08-09-03 17:25 |
|
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> wrote in message
news:bji86m$j739v$1@ID-64059.news.uni-berlin.de...
> Brian Riget wrote:
> >> Hvidkål, kommen, bacon, eddike, mel, smør, salt, sukker, peber, løg
> >> og vand i en sammenkogt ret.
> >
> > Det kan du sagtens. Det kan alle ingredienserne godt holde til. Dog
> > skal kødet, her bacon, ikke have været nedfrosset før. Det er nemelig
> > ikke godt at genfryse kød.
>
> Er det ikke kun hvis man genfryser det i rå tilstand?
Kød der optøs og genfryses tager kun skade hvis den optøede periode var så
lang tid, at der skete bakterievækst.
Imidlertil der der ingen stor sygdomsfare, for naturligt forekommende,
ufarlige, såkaldt "psykotrofe" bakterier der når at formere sig hurtigere
end de patogene,vil besætte alle de ledige nicher, og formere sig lynhurtigt
inden de farliges formering kommer igang.
Der er meget perfektionisme dvs snobberi i fryse-forbud, og de dygtigt
smagspanel kan smage forskel på frisk fisk og fisk der har været frossen,
hvis det bruges i sushi, men hvis proteiner varmebehandles er det svært at
konstatere effekt af en kort fryseperiode.
Dog tabes lidt vand ved frysning og optøning - første gang det sker.
Af de nævnte ingredienser kan visse typer SALAT/KÅL smaske lidt sammen og
ikke bruges til råkostsalater, hvor spørdhed ønskes
- lissom jordbær der har været frosne ikke er pyntelige. Men varmebehandles
fx i forårsruller kan intet smagspanel konstatere om kålen har været
frosset.
Jeg gik til kursus på DTH om mad-kemi efter jeg var færdig som cand.scient i
kemi og biokemi og ingeniørerne derude har god forstand på disse ting - men
medierne vil hellere tale med landbohøjskolens snobbede cand.brom'er eller
kokke som er helt uvidenskabelige dvs usaglige dvs misinformerende, fordi
snobberi er stærk faktor i deres fag.
| |
Tina (09-09-2003)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 09-09-03 04:44 |
|
Brian Riget wrote:
>> Hvidkål, kommen, bacon, eddike, mel, smør, salt, sukker, peber, løg
>> og vand i en sammenkogt ret.
>
> Det kan du sagtens. Det kan alle ingredienserne godt holde til. Dog
> skal kødet, her bacon, ikke have været nedfrosset før. Det er nemelig
> ikke godt at genfryse kød.
Det er sandt, men er kødet tilberedt i mellemtiden, sker der intet ved at
"genindfryse det". Det fremgår, at det er en sammenkogt ret, og så må man
formode, at den er tilberedt, når den skal fryses. I så fald er det uden
betydning, om kødet har været frosset ned, eller ej.
Tina
| |
|
|