Gitte Sørensen wrote:
> Sat, 06 Sep 2003 21:40:40 +0200, skrev Jakob Smith <dkjakob@yahoo.dk>
> i dk.kultur.mad+drikke:
>
>>er der nogle, der har en god opskrift på de her tynde sprøde
>>havregrynssmåkager?
>
> Uhm ja, de er lækre. Min mor bager dem altid til jul. I hendes
> opskrift hedder de havre-"makroner", men der er altså stadig tale om
> de dersens meget flade, sprøde kager:
>
> Mors Havremakroner
>
> 150 g smør/margarine (blødt)
> 200 g sukker
> 250 g havregryn
> 1/2 æg
> 1/2 tsk hjortetaksalt
>
> Smør og sukker røres hvidt. Ægget tilsættes. Havregryn og
> hjortetaksalt røres i. Sættes på en smurt bageplade i små toppe. Bages
> lysebrune ved 200° C.
Det var vist din opskrift jeg hev ned fra nettet i sidste uge. Jeg tror du
har postet den for nogle år siden. Da jeg lavede dem, troede jeg i min
naivitet at jeg kunne undvære hjortetaksaltet, men jeg opdagede hurtigt,
hvilken funktion det spiller: nemlig at få toppene til at flyde ud, boble
og blive sprøde.
Med venlig hilsen
Jakob
--
weblog:
http://hjem.get2net.dk/jakobsmith/blog.html