> Her lige en opfølgning på bananisen.
> Den opskrift jeg afprøvede (Henrik Engels) virkede rigtig
> god, men den er ligesom blever grynet i det...
> Fremgangsmåden var at koge mælke-fløde massen op 2 gange, hvor der
> den anden gang er kommet æggemasse i. Det var da jeg havde den i kog
> 2. gang at den grynede.......
Der står ikke at det skal "koge op", der står "koge ind", men det mener jeg
også er lidt forkert at kalde det, det hedder "at man legere det"
Når æg bliver varme koagulerer de (de bliver stive), det er derfor massen
kan blive tykflydende når æggene er kommet i. Men hvis æggene bliver varmet
for meget op for hurtigt, vil det gryne.
Man skal være forsigtig med varmen når æggene er kommet i. nogle varmer det
i et vandbad for at være sikre på at det ikke går galt, men det er ikke
nødvendigt. Man skal bare bruge moderat varme og røre rundt i det hele
tiden.
Ligesom når man hælder den varme mælk/fløde i æggene, så er det meget
vigtigt at hælde i en tynd stråle, i mens man røre kraftigt i æggene.
Det kan være en fordel, når æggemassen har den rigtige konsitens, at køle
gryden af i et vandbad med koldt vand, så ikke "rest" varmen fra gryden for
det til at gryne.
Prøv igen
Jakob