"Steen F." <steen.koldingNOSPAM@NOSPAMstofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3f528cef$0$26587$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Hvad er det rette produkt at bruge som madolie (olivenolie) til stegning
på
> en lowcarb diet?
Om det er på lowcarb diæt eller ej er uden betydning. Der er ingen
kulhydrater i olie...
Så følgende gælder generelt:
olivenolie er godt at stege i, hvis man kan lide smagen og køber en god
olie. Derudover skal der steges ved svag varme. Olivenolie tåler ikke høje
temperaturer.
Soyaolie er god til stegning ved høj temperatur. Den har et højt rygepunkt.
Hvis du blander smule smør i olien, når du steger, kan du SE, hvornår
temperatturen er for høj (når fedtstoffet er mørkt). Uden smør i kan du ikke
kontrollere temperaturen på panden.
Du kan som regel læse på olieflaskerne, om olien er egnet til stegning ved
lav temperatur, stegning ved høj temperatur (friturestegning) eller
salatdressing.
> Jeg bruger Becel Solsikkeolie, men har netop læst at solsikkeolie
indeholder
> for mange mættede fedtsyrer...
Prøv at google dig frem, når du er i tvivl om sådanne ting.
Søg på "solsikkeolie og fedtsyrer" så få du følgende som øverste link:
http://www.fi.dk/mad/sundmad/fedtstoffer/fedt_og_olier/guide/solsikkeolie/
Og der står bla.
"Olien egner sig bedst til kolde formål og bagning på grund af det høje
indhold af flerumættede fedtsyrer. Solsikkeolie har en sund fordeling af
fedtsyrer."
På Becels egen side kan du også blive klogere:
http://www.becel.dk/produkt/produkter.htm
Mvh. Lisbeth