|
| Oliven olie ? Fra : Kim Jensen |
Dato : 18-08-03 17:47 |
|
Spørgsmål: Er oliven olie sundt til at stege/grille med, til mere eller
mindre alt madlavning ?
v.h Kim
| |
Klaus Alexander Seis~ (18-08-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 18-08-03 18:16 |
| | |
T. Liljeberg (18-08-2003)
| Kommentar Fra : T. Liljeberg |
Dato : 18-08-03 22:18 |
|
On Mon, 18 Aug 2003 17:16:25 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
<spam@magnetic-ink.dk> wrote:
>Det traditionelle svar er gerne at man hellere bør bruge rapsolie til
>stegning, men jeg har svært ved at forstå hvorfor,
Er svaret ikke, som en anden også skriver, at olivenolie ikke holder
så godt til høje temperaturer?
Tom
--
Continued dependence on relief induces
a spiritual and moral disintegration.
- Franklin D. Roosevelt
| |
Klaus Alexander Seis~ (18-08-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 18-08-03 22:18 |
|
T Liljeberg skrev:
>> Det traditionelle svar er gerne at man hellere bør bruge raps-
>> olie til stegning, men jeg har svært ved at forstå hvorfor,
>
> Er svaret ikke, som en anden også skriver, at olivenolie ikke
> holder så godt til høje temperaturer?
Jeg ville ikke bruge det friturestegning, men til almindelig pande-
stegning - evt. blandet med smør - har jeg ingen betænkeligheder.
// Klaus
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Ninette Delövenbo (18-08-2003)
| Kommentar Fra : Ninette Delövenbo |
Dato : 18-08-03 22:02 |
|
Olivenolie er velegnet til stegning ved lavere temperaturer. Det kan ikke
tåle at blive varmet for hårdt op - så sker der et eller andet med
sammensætningen. Til wok-mad skal du altså bruge raps/vindruekerne/peanut
eller en anden olie med et højere rygepunkt. Desuden er syren i olivenolien
ikke velegnet til asiatisk mad - det smager simpelthen igennem.
/Ninette
"Kim Jensen" <kim.jensennospam@get2net.dk> wrote in message
news:gq70b.29282$Lv1.8899@news.get2net.dk...
> Spørgsmål: Er oliven olie sundt til at stege/grille med, til mere eller
> mindre alt madlavning ?
> v.h Kim
>
>
| |
Klaus Alexander Seis~ (18-08-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 18-08-03 22:09 |
|
Ninette Delövenbo skrev:
> Til wok-mad skal du altså bruge raps/vindruekerne/peanut eller
> en anden olie med et højere rygepunkt.
Vindruekerneolie har et meget højt indhold af flerumættede fedtsyrer,
og er derfor bedre velegnet til kolde formål. Ved opvarmning sker
der en uønsket (og usund) harskning/iltning af olien.
// Klaus
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Mrs Krabappel (25-08-2003)
| Kommentar Fra : Mrs Krabappel |
Dato : 25-08-03 15:10 |
|
"Ninette Delövenbo" <ninette@heaven.dk> wrote in message
news:bhres2$1auc$1@news.cybercity.dk...
> Olivenolie er velegnet til stegning ved lavere temperaturer. Det kan ikke
> tåle at blive varmet for hårdt op
Jeg har altid hørt det modsatte... olivenolie og jordnød olie er dem, der
tåler de højeste temperaturer, men hvis man bare "googler" lidt på denne NG
alene dukker der op 500 tråde om emnet.
Og så enig, den rigtige olie til den rigtige mad, jordnød / sesam til
asiatisk, olivenolie til alt "middelahvets køkken", rapsolie til kyletter og
sådan noget. Olivenolie her er 99,9% jomfruolivenolie, hvilket kan være en
kedelig sag i maden, hvis den smager af "for meget". Fx den økologiske fra
Irma/Coop, lavet i Calabria, bvadr - jeg er mere for de lettere "toskanske".
Supermarco (og få andre steder) har "olio d'oliva" som er eminent til
madlavning, men måske lidt kedelig til salater osv.
Sandra
| |
Felix (25-08-2003)
| Kommentar Fra : Felix |
Dato : 25-08-03 17:02 |
|
On Mon, 25 Aug 2003 16:10:16 +0200, Mrs Krabappel wrote:
>"Ninette Delövenbo" wrote:
>> Olivenolie er velegnet til stegning ved lavere temperaturer. Det kan ikke
>> tåle at blive varmet for hårdt op
>Jeg har altid hørt det modsatte... olivenolie og jordnød olie er dem, der
>tåler de højeste temperaturer, men hvis man bare "googler" lidt på denne NG
>alene dukker der op 500 tråde om emnet.
Gå direkte til en kilde med viden:
< http://www.fs.dk/pj/fedt-pj1.htm#til%20stegning>
Eller om olier i almindelighed:
< http://www.fs.dk/pj/fedt-pj1.htm#Indhold>
>Og så enig, den rigtige olie til den rigtige mad.
Mere enkelt og korrekt kan det næppe siges.
Med venlig hilsen
| |
|
|